Ηλεκτρονικό και όχι πυρηνικό το πρώτο πλήγμα στη Β. Κορέα

Το καθεστώς της Πιονγιάνγκ δέχθηκε επίθεση.
Το πρώτο πλήγμα δεν ήταν πυρηνικό αλλά ηλεκτρονικό.
Στόχος δύο επίσημες κυβερνητικές ιστοσελίδες της Βόρειας Κορέας.

Οι λογαριασμοί της Πιονγιάνγκ στο Twitter και το Flicrk τέθηκαν εκτός λειτουργίας και στη συνέχεια αντί για τις συνήθεις φωτογραφίες του Κιμ Γιόνγκ Ουν με τους στρατιωτικούς, εμφανίστηκε μια αφίσα επικήρυξης.

Εντυπωσιακά γλυπτά στην κορυφή των Άλπεων


Μια διαφορετική έκθεση φιλοξενείται αυτή την περίοδο στο Κουρσεβέλ. Ο γάλλος γλύπτης Ρισάρ Ορλίνσκι έχει καταλάβει με τα έργα του τις γαλλικές Άλπεις, παρουσιάζοντας στο Κουρσεβέλ αλλά και σε αρκετές κορυφές, μνημειώδη γλυπτά.

Το Σάββατο ξεκινά η λειτουργία των σταθμών του Μετρό σε Περιστέρι και Ανθούπολη

Mε καθυστέρηση δύο και πλέον ετών παραδίδονται τελικά οι επεκτάσεις του μετρό προς Περιστέρι και Ανθούπολη.
Mε τους νέους σταθμούς ο δήμος Περιστερίου, που είναι από τους μεγαλύτερους της Αθήνας, θα διαθέτει συνολικά τρεις σταθμούς (Άγιος Αντώνιος, Περιστέρι, Ανθούπολη) που θα εξυπηρετούν 75.000 επιβάτες.

Ελεύθεροι με εγγύηση οι Ζερβός και Αθανασόπουλος της ΔΕΗ

Ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγύησης 30.000 ευρώ ο καθένας αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός και ο πρώην πρόεδρος της Επιχείρησης Τάκης Αθανασόπουλος.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ- 32 τρισ. δολάρια κρυμμένα σε offshore .

Απλετο φως στον μυστικό κόσμο των υπεράκτιων εταιρειών ρίχνει παγκόσμια δημοσιογραφική έρευνα που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων και η οποία έχει ως στόχο να αποκαλύψει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των offshore εταιρειών που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία που προσφέρουν οι φορολογικοί παράδεισοι.

Πέθανε ο θρυλικός κυβερνήτης του «Βέλους» Νίκος Παππάς

Την τελευταία του πνοή άφησε στο σπίτι του ο ναύαρχος Νίκος Παππάς, κυβερνήτης του θρυλικού Βέλους, του Κινήματος του Πολεμικού Ναυτικού, και ένας από τους πρωτεργάτες της εθνικής αντίστασης εναντίον των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου. Ο ναύαρχος Παππάς νοσηλευόταν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στο ΝΝΑ, πρόσφατα όμως είχε επιστρέψει στο σπίτι του, επιλέγοντας να δώσει εκεί την τελευταία του μάχη με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑ

Διαψεύδει η Κομισιόν την ύπαρξη βέτο από πλευράς τρόικας στη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί.
Κομισιόν: Συγχώνευση μόνο εάν δεν θα επιβαρύνει χρέος και έλλειμμα
Σημείωσε, πάντως, ότι «η συγχώνευση θα πρέπει να γίνει κατά τρόπο συμβατό προς την κοινοτική νομοθεσία, αλλά και κατά τρόπο που δεν θα επιβαρύνει το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας».

ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- Κινέζοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Κοντά σε συμφωνία με Κινέζους επενδυτές για πώληση των Κυπριακών Αερογραμμών φαίνεται να βρίσκεται η Κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ενώ είναι πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρξει μια καταρχήν συμφωνία ακόμη και αύριο.Πρόκειται για την εταιρεία κινεζικών συμφερόντων Beijing Yi Xiang Da Investment Co Ltd,

ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΣΧΕΔΙΟ Β"- Νέος πολιτικός φορέας από τον Αλέκο Αλαβάνο.

Νέο πολιτικό φορέα με σύνθημα την αποχώρηση από το ευρώ ιδρύει ο Αλέκος Αλαβάνος επανακάμπτοντας στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ο κ. Αλαβάνος ανήγγειλε χθες την ίδρυση του νέου πολιτικού σχηματισμού με βασική αρχή την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωζώνη και το ευρώ και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Σοκ στην Κύπρο: Απειλούν να εκτελέσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον διοικητή της Τράπεζας

Απειλές για τη ζωή του Προέδρου της Δημοκρατίας και του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας διατυπώνουν άγνωστοι σε επιστολή τους που εστάλη ταχυδρομικώς στην εφημερίδα «Πολίτης».

Η επιστολή σχετίζεται με τις πρόσφατες εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και συγκεκριμένα με την απώλεια καταθέσεων στη Λαϊκή Τράπεζα και το κούρεμα στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.

Corea del Norte aprueba ataque nuclear contra EE.UU.

El Ejército de Corea del Norte ha anunciado este jueves que emprenderá una serie de acciones militares con el uso de armas nucleares contra Estados Unidos, según informó la agencia Yonhap.
El mando militar supremo norcoreano declaró en un comunicado que está notificando formalmente a la Casa Blanca y al Pentágono que las operaciones que involucran armas nucleares avanzadas han sido aprobadas.

Video: Two-headed monster snake scares Moscow Zoo visitors {Vds} Ένα σπάνιο δικέφαλο φίδι albino είναι στην επίδειξη σε ζωολογικό κήπο της Μόσχας.

A rare two-headed albino snake is on display in Moscow Zoo. Scientists say it is so rare it would not be able to survive in the wild. The snake was born six years ago and zoo keepers hope it will live for another six years.

The Truthseeker: Looting Of America{Vds}

The man who jailed a thousand bankers tells us how to do it; Twice the size of the US economy exposed offshore; and Wall Street circles the nation's last assets.

87-Year-Old Bond Girl Gets Award {Vds}

Queen Elizabeth II has been given an honorary award by the British Academy of Film and Television Arts for both her support of the industry and her performance with secret agent James Bond in the opening ceremony of the Olympics last summer.

'Cameron may go bananas' upgrading UK atomic arsenal -Vds.

The UK government is determined to pour billions of pounds into upgrading its nuclear deterrent citing "evolving threats" from North Korea and Iran.

Murder By Neglect? 'Palestinians suffer in Israeli jails from medical apathy'

The West Bank city of Hebron has been flooded with thousands of those coming to attend the funeral of a former Palestinian Security officer, who died while in Israeli custody. His death has triggered a wave of riots and clashes between Palestinians and Israeli forces which resulted in two teenagers being killed by the soldiers.

Χιλιάδες εργαζόμενοι στο χείλος του «δημοσιονομικού γκρεμού»

24 ώρες πριν την ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, το Υπουργείο Εργασίας έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό των αιτημάτων που κατατέθηκαν για επίδομα ανεργίας: αυξήθηκε κατά 385.000 το Μάρτιο, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Η ανακοίνωση…

«Τρύπα» 12 δισ. δολαρίων έκρυβε η Deutsche Bank-ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΡΕΥΝΕΣ Η BUNDESBANK

Ερευνα ξεκίνησε η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank) σχετικά με καταγγελίες ότι η Deutsche Bank έδινε λάθος στοιχεία σχετικά με το χαρτοφυλάκιο πιστωτικών παραγώγων (credit derivatives) που διαθέτει, κάτι το οποίο της επέτρεψε να αποκρύψει ζημίες ύψους 12 δισ. δολαρίων,

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟ Απίστευτο: Ο Ταρίμπο Γουέστ ήταν 40 και δήλωνε 28!!!

Σοκ προκάλεσε η αποκάλυψη ενός πρώην προέδρου της Παρτιζάν πως ο Ταρίμπο Γουέστ είναι 12 χρόνια μεγαλύτερος από ότι ισχυριζόταν!

Ο πρώην διεθνής Νιγηριανός αμυντικός έκανε σπουδαία καριέρα στα ιταλικά γήπεδα με τις φανέλες των Ιντερ και Μίλαν, πριν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 2007 σε ηλικία 34 ετών. Ηταν όμως όντως 34 ή μήπως 46;

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ 5ου ΟΜΙΛΟΥ ΤΟΥ ΤΟP-16 Με... 20άρα δεύτερη η Ρεάλ! (vds)

Τρεις σερί ήττες ήταν πολλές για τη Ρεάλ, η οποία έδειξε χαρακτήρα. Συνέτριψε 86-66 την Αναντολού Εφές στη Μαδρίτη, στην τελευταία αγωνιστική του 5ου ομίλου του Top-16 της Ευρωλίγκα και κατέκτησε τη 2η θέση, «ματσάροντας» με την Μακάμπι, έχοντας πλεονέκτημα έδρας. Οσο για τους Τούρκους, πήραν την 3η θέση μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από την ΤΣΣΚΑ.

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ Λονδίνο μέσω... ΣΕΦ και Βαρκελώνης!

Από Βαρκελώνη και… ΣΕΦ περνάνε οι ελληνικές παρουσίες στο φάιναλ φορ του Λονδίνου!
Λίγο – πολύ έγιναν τα αναμενόμενα στην τελευταία αγωνιστική κι έτσι, οι «πράσινοι» θα παίξουν με μειονέκτημα έδρας απέναντι στην Μπαρτσελόνα και οι «ερυθρόλευκοι» που τερμάτισαν δεύτεροι θα βρεθούν αντίπαλοι με την Εφές Πίλσεν, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας στη φάση των «8».