Χιλιάδες εργαζόμενοι στο χείλος του «δημοσιονομικού γκρεμού»

24 ώρες πριν την ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, το Υπουργείο Εργασίας έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό των αιτημάτων που κατατέθηκαν για επίδομα ανεργίας: αυξήθηκε κατά 385.000 το Μάρτιο, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Η ανακοίνωση…
Η ανακοίνωση προετοιμάζει το έδαφος για μια νέα απογοήτευση από το ρυθμό με τον οποίο ανακάμπτει η αγορά εργασίας των ΗΠΑ.
Το ποσοστό της ανεργίας αναμένεται να παραμείνει στο 7,7% του προηγούμενου μήνα, μακριά από τις υποσχέσεις Ομπάμα και το στόχο της Κεντρικής Τράπεζας.
Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων Challenger, Gray & Christmas, οι αυτόματες περικοπές στον αμερικανικό προϋπολογισμό, αποτέλεσμα της ασυμφωνίας Λευκού Οίκου- Κογκρέσου, έχουν προκαλέσει το πρώτο κύμα μαζικών απολύσεων στις αμερικανικές επιχειρήσεις. Μέσα στο Μάρτιο, έχασαν τη δουλειά τους 49.255 εργαζόμενοι, 30% περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι. Το ένα τέταρτο των απολύσεων προκλήθηκε από απώλειες συμβολαίων που προκάλεσαν οι περικοπές δαπανών.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...