Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ Λονδίνο μέσω... ΣΕΦ και Βαρκελώνης!

Από Βαρκελώνη και… ΣΕΦ περνάνε οι ελληνικές παρουσίες στο φάιναλ φορ του Λονδίνου!
Λίγο – πολύ έγιναν τα αναμενόμενα στην τελευταία αγωνιστική κι έτσι, οι «πράσινοι» θα παίξουν με μειονέκτημα έδρας απέναντι στην Μπαρτσελόνα και οι «ερυθρόλευκοι» που τερμάτισαν δεύτεροι θα βρεθούν αντίπαλοι με την Εφές Πίλσεν, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας στη φάση των «8».


Στα άλλα δύο ζευγάρια, η ΤΣΣΚΑ θα αντιμετωπίσει την Κάχα Λαμποράλ που απέκλεισε στην ουσία την Σιένα, ενώ η Μακάμπι θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ που έχει το «πάνω χέρι» με το πλεονέκτημα έδρας.

Η φάση των «8» ξεκινάει στις 9 του μήνα και ολοκληρώνεται στις 25 και η σειρά των αγώνων είναι: 2 παιχνίδια στην έδρα των ομάδων που έχουν πλεονέκτημα, δύο στην έδρα της ομάδας που έχει μειονέκτημα και αν χρειαστεί πέμπτο παιχνίδι, τότε αυτό θα γίνει στην έδρα αυτής που έχει εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας!

Με... 20άρα δεύτερη η Ρεάλ! (vds)
Πέρασαν Μακάμπι, Κάχα, εκτός Σιένα, Χίμκι (vds)
2012-2013: Ομιλοι - Εuroleague - Bαθμολογίες

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των πρώτων τριών αγώνων που ανακοίνωσε στο σάιτ της η Ευρωλίγκα, οι δύο πρώτες αναμετρήσεις της σειράς του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα θα διεξαχθούν την Τρίτη (9/4, 21:00) και την Πέμπτη (11/4, 21:45) στην Βαρκελώνη, ενώ του Ολυμπιακού με την Εφές στο ΣΕΦ την Τετάρτη (10/4, 21:00) και την Παρασκευή (12/4, 21:45). Οσο για τα τρίτα παιχνίδια, έχουν «βγει» μόνο οι μέρες: Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα την Τρίτη 16 Απριλίου στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Ολυμπιακός θα φιλοξενηθεί από την Εφές στην Κωνσταντινούπολη την Τετάρτη 17 Απριλίου.

Να σημειωθεί πως αν οι ελληνικές ομάδες προκριθούν στο φάιναλ φορ, δεν πρόκειται να αναμετρηθούν στον ημιτελικό, αφού βάσει των διασταυρώσεων το ζευγάρι Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός θα παίξει στον ημιτελικό με το ζευγάρι Ρεάλ - Μακάμπι, ενώ το ζευγάρι Ολυμπιακού - Εφές παίζει με ΤΣΣΚΑ ή Κάχα.

Τα ζευγάρια:

Ολυμπιακός – Εφές
Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός
Ρεάλ – Μακάμπι
ΤΣΣΚΑ – Κάχα Λαμποράλ

Μια πρώτη ματιά στα τέσσερα ζευγάρια...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΦΕΣ: Η ελληνική ομάδα έχει το «πάνω χέρι» και είναι αυτή που μαζί με την ΤΣΣΚΑ έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να πάνε στο φάιναλ φορ, με δεδομένη την εικόνα που παρουσιάζουν οι φιναλίστ μέχρι τώρα. Ο Ολυμπιακός έχει αναμετρηθεί ξανά φέτος με την Εφές, έχει μία νίκη και μία ήττα και είναι βέβαιο ότι κρατάει την τύχη στα χέρια του, αρκεί να παρουσιάσει το πρόσωπο που έχει δείξει στα λεγόμενα «μεγάλα» παιχνίδια. Η Εφές είναι μία ανισόρροπη ομάδα, ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο, «λυγίζει» εκτός έδρας και είναι το απόλυτο αουτσάιντερ στην σειρά.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τον θρίαμβο του 2011 θα πρέπει να ονειρεύεται ο Παναναθηναϊκός, αν θέλει να κάνει το «μπαμ» και να βρεθεί στο Λονδίνο. Μπορεί οι «πράσινοι» να μην ήθελαν την πιο σταθερή ομάδα φέτος στην Ευρωλίγκα, αλλά είναι δεδομένο πως και η Μπαρτσελόνα δεν θα ήθελε στον δρόμο της τον Παναθηναϊκό. Η «Μπάρτσα» παρουσιάζει δύο πρόσωπα φέτος, άλλο στο ισπανικό πρωτάθλημα, άλλο στην Ευρωλίγκα, αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών (σ.σ. ο Μάικλ είναι εκτός, ο Ναβάρο επιλέγει παιχνίδια) και σ' αυτό θα ποντάρουν οι «πράσινοι». Αναμφισβήτητα, τα προγνωστικά δεν είναι με το μέρος των «πράσινων» που θα προτιμούσαν την Μακάμπι, ωστόσο, κανείς δεν είναι χαμένος μέχρι να φύγει από το παρκέ...

ΤΣΣΚΑ - ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ: Οσο φαβορί είναι ο Ολυμπιακός στη σειρά των αγώνων με την Εφές, άλλο τόσο και περισσότερο είναι η ΤΣΣΚΑ με την Κάχα. Οι Ρώσοι εξαργύρωσαν την καλή τους πορεία στο Τοπ-16, έχουν τον πιο βατό αντίπαλο με βάση την εικόνα των ομάδων και θεωρητικά έχουν τις περισσότερες πιθανότητες για να τελειώσουν την σειρά σε λιγότερο από πέντε παιχνίδια. Αν έπρεπε να ποντάρουμε σε μία ομάδα για φάιναλ φορ, αυτή είναι η ΤΣΣΚΑ, μακράν μάλιστα του δεύτερου...

ΡΕΑΛ - ΜΑΚΑΜΠΙ: Μακράν το πιο αμφίρροπο ζευγάρι στη φάση των «8». Η Ρεάλ έχει το πλεονέκτημα έδρας, αλλά η Μακάμπι το μομέντουμ με βάση την εικόνα που παρουσιάζει τον τελευταίο μήνα. Οι Μαδριλένοι δεν έχουν πείσει, παρουσιάζουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, ενώ οι Ισραηλινοί είναι σταθεροί, αλλά δεν έχουν το βάθος εκείνο που θα τους βγάλει «καθαρούς» σε μια σειρά πέντε αγώνων. Η Ρεάλ έχει τη δίψα, η Μακάμπι την τεράστια εμπειρία και είναι το μοναδικό ζευγάρι που δεν υπάρχει φαβορί και αουτσάιντερ
phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...