Εύη Κιαγιά: Κάνουμε «ληγμένα» εμβόλια

 Η παθολόγος Εύη Κιαγιά μιλάει στη «Ζούγκλα» και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους τάσσεται κατά των εμβολίων Covid. Η ίδια εργάστηκε πεντέμισι χρόνια στον Ερυθρό Σταυρό στο τμήμα Παθολογίας και στη συνέχεια σε μεγάλα ιδιωτικά κέντρα της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ίδια, τα εμβόλια νέας τεχνολογίας δεν είναι δοκιμασμένα αρκετά, βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο και έχουν λάβει έκτακτη άδεια. Ενώ τάσσεται υπέρ των παλιών εμβολίων, διαφωνεί με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και υποστηρίζει ότι «κάνουμε “ληγμένα” εμβόλια», γιατί τα εμβόλια αυτά πολεμούν μόνο μία ακίδα του ιού και όχι τις μεταλλάξεις.

Τesla: Νέο ρεκόρ ταχύτητας για το γρηγορότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

 Από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνιση του το Model S Plaid, ένα από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla, έδειξε τις δυνατότητες του.

Σε προηγούμενες δοκιμές είχε δείξει ότι μπορεί να αναπτύσσει πολύ μεγάλες για ηλεκτρικό όχημα ταχύτητες. Σε μια από αυτές είχε καταφέρει να καλύψει μια απόσταση 400 μέτρων σε 9,23 δευτερόλεπτα.

Στην Λουξ το 42,3% των μετοχών της Δίρφυς

 Το 42,34% των μετοχών της εταιρείας εμφιάλωσης Νερού Δίρφυς ΑΕ απέκτησε η ελληνική εταιρεία αναψυκτικών και χυμών Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ, μετά και την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας πλειστηριασμού, έναντι ποσού 1,2 εκατ. ευρώ.


Ο κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Δίρφυς ΑΕ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νικόλαος Σέρρας, δήλωσε σχετικά:

Στην Ολλανδία το νέο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ

 Tο εργοστάσιο θα κατασκευαστεί το πάρκο Riegmeer Hoogeveen στην Ολλανδία και ήδη έχει υπογραφεί σύμβαση προαίρεσης για οικόπεδο 15 εκταρίων με τον δήμο του Hoogeveen


Την δημιουργία του νέου της εργοστασίου στην Ολλανδία δρομολογεί η ΦΑΓΕ.

Εθνική Τράπεζα: Ξεκινάει σήμερα το νέο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης – Αποζημιώσεις έως 300.000 ευρώ – Όλοι οι όροι

 Αρχίζει σήμερα Δευτέρα 29 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Εθνικής Τράπεζας. Οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν είτε άμεση αποχώρηση, οπότε η αποζημίωση θα καταβληθεί στα τέλη Δεκεμβρίου είτε μακροχρόνια άδεια με αποδοχές.

Επανεξελέγη πρωθυπουργός της Σουηδίας η Μαγκνταλένα Άντερσον

 Το Κοινοβούλιο της Σουηδίας εξέλεξε νέο πρωθυπουργό, για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από επτά ημέρες, τη Μαγκνταλένα Άντερσον, αφήνοντας την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της χώρας να διαπλεύσει ένα κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό.

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας: 5 ελληνικές ταινίες, μια μεταγλωττισμένη και η Lady Gaga (video)

 Πέντε Ελληνικές ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις Ελληνικές αίθουσες, με τις δύο πρώτες αλληλοσυμπληρώνουν τα θέματα τους: οινοποιία και μαγειρική.

Πράσινη Θάλασσα

Η Αγγελική Αντωνίου σκηνοθετεί την Αγγελική Παπούλια σε μια συγκινητική μελέτη για τη συνολική μνήμη και τη μαγειρική,

“170 τετραγωνικά (Moonwalk)” του Γιωργή Τσουρή στο Θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης

 Παίζουν: Αμαλία Αρσένη, Ήβη Νικολαΐδου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Ελένη Τσιμπρικίδου και ο Γιωργής Τσουρής. Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης.

Τα “170 τετραγωνικά (Moonwalk)”, με άξονα το εδώ και το τώρα της Ελλάδας, ξεδιπλώνει μια ιστορία με πολύ αγωνία, χιούμορ και σκληρό ρεαλισμό, που συνδυάζει έντονες κωμικές και δραματικές στιγμές. Μια τραγωδία “για όλη την οικογένεια”,

«Το Αυγό του Κόκορα» στο Θέατρο 104

 Ρατσισμός, βία, γυναικοκτονίες, ανισότητα, πατριαρχία, περιβαλλοντική καταστροφή, τεχνολογική εξέλιξη, ζώα, και συναισθήματα μετέωρα σε ένα μέλλον που διαγράφεται δυσοίωνο. Αυτό είναι το τοπίο του σήμερα από το οποίο αντλεί την έμπνευσή του το «Αυγό του Κόκορα», το πρωτότυπο έργο του Σίμου Τζίτζη. 

Ν. Καπραβέλος στο Πρώτο: Δεν μπορώ να βλέπω τα νοσοκομεία να γυρίζουν 40 χρόνια πίσω, με τριτοκοσμικές συνθήκες (audio)

«Δεν μπορώ να ανεχθώ την υποβάθμιση των νοσοκομείων μας, είμαι 40 χρόνια γιατρός και δεν μπορώ να βλέπω να γυρνάνε 30 και 40 χρόνια πίσω», τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Έχουμε και λέμε», με τον Στέλιο Βραδέλη και τον Γιώργο Πίκουλα.

Αλ. Τσίπρας: Επανακαταθέτουμε την τροπολογία για τη θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία»

 «Πριν λίγες μέρες η ΝΔ απέρριψε την τροπολογία μας για τη θεσμική αναγνώριση του όρου “γυναικοκτονία” με την υπεκφυγή πως θα σύστηνε νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την ενδοοικογενειακή βία, αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος παράλληλα κάνει γνωστό ότι θα επανακαταθέσουν τη σχετική τροπολογία.