Φωτεινότερη κατά 30% η αυριανή πανσέληνος

Καθώς το φεγγάρι θα βρεθεί στην μικρότερη απόστασή του από τη Γη
Λαμπρότερο του συνηθισμένου θα είναι το φεγγάρι της 10ης Αυγούστου καθώς η Σελήνη αναμένεται να βρεθεί στη μικρότερη απόσταση από τη Γη κατά την τροχειά της.

Πάτρα: Ο φύλακας σχόλασε και κλείδωσε τους τουρίστες στο Κάστρο!

Θεώρησε σωστό να κλειδώσει και να φύγει όταν τελείωσε το ωράριό του, αφήνοντας μέσα ένα ζευγάρι Γάλλους που άρχισαν τις φωνές, όταν κατάλαβαν πως δεν μπορούν να βγούν
Μάλλον δεν περίμεναν οι τουρίστες πως υπάρχει συγκεκριμένο ωράριο στους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και το πιο σίγουρο είναι πως δεν περίμεναν να μείνουν για αρκετή ώρα κλειδωμένοι, επειδή ο φύλακας…

Γλέζος προς Πούτιν: Σας κατανοούμε, αλλά σταματήστε το εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά την επιστολή με την προσφώνηση «Σύντροφε, τότε, κύριε σήμερα»
Επιστολή προς τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, από τον οποίο ζητά να σταματήσει το εμπάργκο της Μόσχας προς τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα απέστειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, καλώντας τον να αναγνωρίσει την πατροπαράδοτη φιλία των δύο λαών, ενώ επικαλείται και τα «ανθρωπιστικά του αισθήματα».

Δείτε ποια παραλία των Επτανήσων κέρδισε τις εντυπώσεις των συντακτών της Huffington Post.

Η παραλία Ναυάγιο αποτελεί το σήμα κατατεθέν του νησιού της Ζακύνθου και ίσως ολόκληρης της Μεσογείου. Μια παραλία που έχει φωτογραφηθεί από εκατομμύρια τουρίστες, μια από τις καλύτερες της Ελλάδας και σύμφωνα με την Huffington Post η καλύτερη στο κόσμο.

Οι πόλεις με τις ομορφότερες παραλίες *Οι ταξιδιωτικοί συντάκτες του CNN ερεύνησαν και ξεχώρισαν τις καλύτερες «αστικές» παραλίες του κόσμου.

Ποιος δεν θα ήθελε να ζει σε μια πόλη όπου αμέσως μετά τη δουλειά να μπορεί να ρίξει μια βουτιά στη θάλασσα; Κάτι σαν μικρές δόσεις διακοπών χωρίς να αφήσεις το σπίτι σου.
Οι ταξιδιωτικοί συντάκτες του CNN ερεύνησαν και ξεχώρισαν τις καλύτερες «αστικές» παραλίες του κόσμου.

Κλείνει μετά από 72 χρόνια η Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής

Μετά από 72 χρόνια λειτουργίας η Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής θα πάψει να εκπέμπει.
Περιορισμοί στον προϋπολογισμό που διατίθεται για την λειτουργία του ειδησεογραφικού οργανισμού οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση.
Η τελευταία εκπομπή θα μεταδοθεί την Τρίτη το πρωί ώρα Ελλάδος.

Σε ελεύθερη πτώση η ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα

Νέα υποχώρηση της ελευθερίας του τύπου διαπιστώνει στην Ελλάδα η οργάνωση «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα», της οποίας η ετήσια έκθεση αποτελεί βαρόμετρο για την κατάσταση της ελευθερίας του τύπου σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην έκθεση για το 2014, η Ελλάδα βρίσκεται στην 99η θέση, δηλαδή έχει υποχωρήσει κατά 14 μονάδες σε σύγκριση με την περσινή της αξιολόγηση.

Προσπάθειες για τον περιορισμό των επιπτώσεων του Ρώσικου εμπάργκο στις ελληνικές εξαγωγές

Την ίδια ώρα που η Ελληνική Στατιστική Αρχή ενημέρωνε ότι για τον Ιούνιο η συνολική αξία των εξαγωγών – αποστολών παρουσίασε αύξηση κατά 11,3%, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, ανακοίνωνε ότι η χώρα του θα απαγορεύσει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών προϊόντων, κρέατος, ψαριών, γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ενωση, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία.

Η T-Mobile US «έσωσε» τη Deutsche Telekom Βιντεο.

Αν και επί τρία χρόνια προσπαθούσε να απαλλαγεί από αυτή, η αμερικανική T-Mobile US αποδείχτηκε πολύτιμη για τη Deutsche Telekom.
Ο γερμανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος Deutsche Telekom ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη 4,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Βρετανία: Στο Μπράϊτον το πρώτο κάθετο τελεφερίκ Vds

Το πρώτο κάθετο τελεφερίκ άρχισε να κατασκευάζεται στη νότια ακτή του Μπράϊτον στη Βρετανία.
Το σχέδιο ανήκει στην ομάδα αρχιτεκτόνων που κατασκεύασαν το London Eye.
Το i360 όπως ονομάζεται η κατασκευή στο Μπραϊτον θα έχει ύψος 162 μέτρων και η καμπίνα παρατήρησης θα ανέρχεται στα 138 μέτρα.
Αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2016.

Δύο νεκροί από τις πλημμύρες στην Βοσνία *Υπό το φόβο νέων κατολισθήσεων ζουν οι κάτοικοι

Τις σορούς ενός άνδρα και μιας γυναίκας εντόπισαν αστυνομικοί μέσα σε αυτοκίνητο που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά των χειμάρρων, εξαιτίας των βροχών που πλήττουν τη Βοσνία.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα θύματα αργά το βράδυ της Τετάρτης, αλλά και η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους ήταν εξαιρετικά δύσκολη.

Αγωγή εναντίον του Facebook από 25.000 χρήστες του* Κατηγορείται ότι παραβιάζει τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Facebook κατηγορείται από 25.000 χρήστες του ότι με τον τρόπο που παρακολουθεί τη διαδικτυακή δραστηριότητά τους παραβιάζει τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Την κίνηση κατά του Facebook οργανώνει ο Μαξ Σρεμς, ένας 26χρονος αυστριακός χρήστης του Διαδικτύου.

Βίντεο Κατερίνα Σικινιώτη: Αναδυόμενη Αφροδίτη της Μυκόνου *Η 19χρονη καλλονή θα συμμετάσχει στα καλλιστεία Μις Κόσμος

Η 19χρονη καλλονή θα συμμετάσχει στα καλλιστεία Μις Κόσμος
Όλα τα βλέμματα «καρφώθηκαν» -και όχι άδικα- πάνω της όταν έκανε την εμφάνισή της σε γνωστή παραλία της Μυκόνου.

Ο λόγος για την Κατερίνα Σικινιώτη, που αποτελεί το αντικείμενο του πόθου πολλών αντρών και τώρα είχαν την ευκαιρία να την θαυμάσουν μόνο με το μπικίνι της.

Εως 178 εκατ. ευρώ μπορεί να χάσει η Ελλάδα από το ρωσικό εμπάργκο

«Πάγωσε» η εξαγωγή ροδάκινων Πέλλας, Ημαθίας από χθες - Στάση αναμονής κρατά η ελληνική κυβέρνηση - Ενδεχόμενο βαρύ τίμημα και στο ενεργειακό μέτωπο για την Ελλάδα, αν υπολογιστεί το χειρότερο σενάριο - Ποιοι θα βγουν κερδισμένοι
Νέο «Ψυχρό Πόλεμο» εξαπέλυσε η Ρωσία μέσω εμπάργκο σε αγροτικά προϊόντα από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τη Νορβηγία, την Αυστραλία και τον Καναδά ως απάντηση στις διεθνείς κυρώσεις λόγω της εμπλοκής της στην κρίση στην Ουκρανία.

Δείτε σε ποιες σχολές θα εκτοξευτούν οι βάσεις

Οι ιατρικές σχολές φαίνεται πως θα σπάσουν το φράγμα των 19.000 μορίων -Ανεβαίνει σημαντικά ο πήχης για τις πολυτεχνικές σχολές -Ηπιότερη άνοδος στο 1ο επιστημονικό πεδίο 
Στα ύψη αναμένεται να βρεθούν οι βάσεις εισαγωγής σε 45 Σχολές  ΑΕΙ, όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα επεξεργασία των στοιχείων.

Ο Ατρόμητος έκανε τα πάντα για να αποκλειστεί και τα κατάφερε! Σαράγεβο - Ατρόμητος 3-1

Ο Ατρόμητος έκανε τα πάντα για να αποκλειστεί και τα κατάφερε! Η Σαράγεβο δέχτηκε τα δώρα της ομάδας του Παράσχου, που ηττήθηκε 3-1 στην παράταση στο Περιστέρι και αποχαιρέτησε άδοξα το Europa League.
Τέλος το ευρωπαϊκό όνειρο για τον Ατρόμητο πριν καλά-καλά αρχίσει. Οι Περιστεριώτες πέταξαν στα… σκουπίδια τη νίκη με 2-1 στο πρώτο ματς και ηττήθηκαν 3-1 από την Σαράγεβο στο Περιστέρι, αποχαιρετώντας πρόωρα το Europa League.