Οι πόλεις με τις ομορφότερες παραλίες *Οι ταξιδιωτικοί συντάκτες του CNN ερεύνησαν και ξεχώρισαν τις καλύτερες «αστικές» παραλίες του κόσμου.

Ποιος δεν θα ήθελε να ζει σε μια πόλη όπου αμέσως μετά τη δουλειά να μπορεί να ρίξει μια βουτιά στη θάλασσα; Κάτι σαν μικρές δόσεις διακοπών χωρίς να αφήσεις το σπίτι σου.
Οι ταξιδιωτικοί συντάκτες του CNN ερεύνησαν και ξεχώρισαν τις καλύτερες «αστικές» παραλίες του κόσμου.

Δείτε τις όλες

Ιπανέμα, Ρίο ντε Τζανέιρο

Πάνω από 1,5 χλμ μήκος και 90 μέτρα πλάτος για τη διασημότερη αμμώδη παραλία του κόσμου. Εδώ μαζεύεται το πλήθος των ντόπιων και των τουριστών για να απολαύσει τον ήλιο και την αύρα του Ατλαντικού, ενώ τα βράδια η ακτή γίνεται το κέντρο του clubbing της πόλης.


Bondi Beach, Σίδνεϊ

Εξαιρετικά δημοφιλής και σχεδόν πάντα γεμάτη τα καλοκαίρια, έχει πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά, φανατικούς surfers και δεκάδες εστιατόρια για κάθε γούστο.









 Waikiki, Χονολούλου
Η αγαπημένη παραλία της πάλαι ποτέ βασιλικής οικογένειας της Χαβάης είναι σήμερα ο Νο1 προορισμός των επισκεπτών της πρωτεύουσας και το σήμα κατατεθέν κάθε ταινίας που γυρίζεται εδώ. Υπέροχα, ρηχά και ασφαλή νερά, ο Ειρηνικός Ωκεανός στα καλύτερά του.


Βαρκελώνη 

 Πανέμορφη παραλία σε πανέμορφη πόλη. Η Barceloneta έχει αμμουδιά, φοινικόδεντρα, μπαρ, καφέ και μοναδική ατμόσφαιρα που δεν βρίσκεις πουθενά αλλού στην Ευρώπη.









Jumeirah, Ντουμπάι

Η ευχάριστη έκπληξη του αραβικού κόσμου σε μια από τις πιο δημοφιλείς πόλεις του. Όμορφη αμμουδιά, ρηχά, «κρυστάλλινα» και ασφαλή νερά, ρεστοράν και beach bar -μόνο για χυμούς και smoothies, ωστόσο-, ακόμα και μουσική.
 
 
 
 

Kitsilano Beach, Βανκούβερ

Η πόλη βρίσκεται σταθερά στην κορυφή κάθε λίστας με τις καλύτερες πόλεις στον κόσμο να ζεις, και οι παραλίες της συμβάλλουν σε αυτό με τον καλύτερο τρόπο. Η Kitsilano είναι η δημοφιλέστερη και πιο κοντινή στο κέντρο με θέα τόσο στους ουρανοξύστες όσο και στα ψηλά βουνά απέναντι στον ορίζοντα.

Clifton Beaches, Κέιπ Τάουν

Τέσσερις διαδοχικές παραλίες, η κάθε μία με το δικό της κοινό, συγκεντρώνουν τους λουόμενους της, για πολλούς, ομορφότερης πόλης της Νότιας Αφρικής. Αν και το νερό του Ατλαντικού είναι πάντα κρύο, οι επισκέπτες δείχνουν να το έχουν συνηθίσει. 


Μπράιτον, Μεγάλη Βρετανία

Λένε για το Μπράιτον πως είναι το «Παράκτιο Λονδίνο» καθώς αποτελεί το κοντινότερο καταφύγιο των Λονδρέζων όταν θέλουν να ξεφύγουν από τους καταιγιστικούς ρυθμούς της πόλης τους. Φυσικά, η παραλία του δεν συγκρίνεται με εκείνες της Μεσογείου, αλλά για Αγγλία είναι ό,τι πρέπει. Η ίδια η πόλη είναι γραφική και φιλική.
 
 

Μαϊάμι

Με 14 χιλιόμετρα μήκος είναι από τις μεγαλύτερες αστικές παραλίες του κόσμου. Το κομμάτι που ονομάζεται South Beach γειτνιάζει με την παλιά, ιστορική γειτονιά της πόλης. Η τροπική ατμόσφαιρα με την άμμο και τους κοκοφοίνικες συνδυάζεται με τους ουρανοξύστες στο background, ενώ πλούσιοι και διάσημοι περπατούν και οδηγούν ανάμεσα στον κόσμο.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...