Μήνυμα της πρώιν υπουργού Παιδείας κυρίας Γιαννάκου το 2006

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Κας ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ



Αθήνα 26 Οκτωβρίου 2006

Η Υπουργός Παιδείας Κα Μαριέττα Γιαννάκου με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα:

 «Να μιλήσω για ήρωες; Να μιλήσω για ήρωες: ο Μιχάλης που έφυγε μ’ ανοιχτές πληγές απ’ το νοσοκομείο ίσως μιλούσε για ήρωες όταν, τη νύχτα εκείνη που έσερνε το ποδάρι του μες στη συσκοτισμένη πολιτεία, ούρλιαζε ψηλαφώντας τον πόνο μας. ‘Στα σκοτεινά πηγαίνουμε, στα σκοτεινά προχωρούμε…’. Οι ήρωες προχωρούν στα σκοτεινά».

Μήνυμα της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως 2019

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,
Αγαπητοί κύριοι και κυρίες εκπαιδευτικοί,
 Γιορτάζουμε μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της μακράς και ένδοξης ιστορίας της χώρας μας. Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι μία ημέρα που φέρει ιδιαίτερο βάρος για τη συλλογική μας ταυτότητα, για τρεις ιδιαίτερους λόγους, ανάμεσα σε άλλους πολλούς:
 Μας υπενθυμίζει τα επιτεύγματα του Ελληνισμού. Στις παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, της πιο μελανής ίσως σελίδας της παγκόσμιας ιστορίας,

Μνημείο ιστορικής άγνοιας το μήνυμα της υπουργού Παιδείας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Του Τάκη Κατσαρού - Το μήνυμα της κυρίας Κεραμέως, ως μνημείο ιστορικής άγνοιας, μικροπολιτικής εμπάθειας και ιδεολογικής τυφλότητας, είναι παντελώς άχρηστο και ανίκανο να συμβάλλει στην ενδυνάμωση του δημοκρατικού και αντιφασιστικού φρονήματος της σπουδάζουσας νεολαίας και στην αναγκαία εθνική αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση.

Με  έκπληξη και λύπη που γρήγορα τις διαδέχθηκε η οργή,  διαβάσαμε το μήνυμα της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως προς την εκπαιδευτική κοινότητα για την επέτειο του μεγάλου αντιφασιστικού ΟΧΙ του λαού μας.

Δ.Τσοβόλας: Mπούμερανγκ θα γυρίσει στη ΝΔ η Novartis - Οι προστατευόμενοι μάρτυρες είχαν καταθέσει στο FBI...

«Είχα πληροφορίες, πριν αναλάβω την υπόθεση, ότι 1-2 χρόνια πριν είχαν πάει οι προστατευόμενοι μάρτυρες και είχαν καταθέσει στις αμερικανικές αρχές. Αυτό αποδεικνύεται, υπάρχουν και έγγραφα», σημείωσε ο δικηγόρος του Δ.Παπαγγελόπουλου..
«Διαβάζοντας τον φάκελο της υπόθεσης, έχω πειστεί πως η δίωξη κατά του κ. Παπαγγελόπουλου είναι πολιτική», επεσήμανε ο συνήγορος του Δ.Παπαγγελόπουλου καλώντας τη ΝΔ.

Η προεδρική «συγγνώμη» δεν έπεισε τους Χιλιανούς

Χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους - 18 οι νεκροί. Κατέβασαν τον στρατό

Από τον
Γιώργο Τραπεζιώτη

Χιλιάδες πολίτες επιμένουν να κατεβαίνουν για να διαδηλώσουν κατά της φτώχειας και της κοινωνικής ανισότητας στο Σαντιάγο, την πρωτεύουσα της Χιλής, αλλά και στο κέντρο άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας και ενώ τα τανκς έχουν κάνει την εμφάνισή τους στους δρόμους.

Ο Κυριάκος «βάζει πάγο» σε Αδωνι - Στουρνάρα

Δεν πήγε στη Βουλή για να υπερασπιστεί τον Γεωργιάδη και το νομοσχέδιό του ■ Αποκλείστηκε ο κ. διοικητής από τη χθεσινή συνάντηση με τους τραπεζίτες ■ Αποστάσεις με νόημα από τον πρωθυπουργό..

Ο Διαματάρης αποκαλεί «ντροπή» κυβερνητική πρωτοβουλία για την ψήφο των αποδήμων

Αυτός ο κυβερνητικός αστέρας Αντώνης Διαματάρης, υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού...

...για όσους τον αγνοούσαν μέχρι χθες, φρόντισε να προσθέσει το πορτρέτο του στην πινακοθήκη των γραφικών εκπροσώπων του έθνους. Με μια δήλωση που καταλύει τη συναινετική προσπάθεια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο μείζον, όπως εξελίχθηκε, ζήτημα της ψήφου των αποδήμων, δήλωσε αντίθετος με τη ρύθμιση που διευκολύνει υπό προϋποθέσεις την ψήφο σε «αποδήμους 35ετίας».

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΑ «ΚΟΛΠΑ» ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ!

Οι τακτικισμοί του Προέδρου Αναστασιάδη φέρνουν την Ελλάδα προ τετελεσμένων και ο Μητσοτάκης θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός

Από τον
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΑΡΚΑ*

Η επικείμενη επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στη Λευκωσία προσφέρει την ευκαιρία της επανεξέτασης της στρατηγικής Ελλάδας και Κύπρου, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί την πρώτη δοκιμασία των σχέσεων ειλικρινούς και ρεαλιστικής συνεργασίας μεταξύ του Ελληνα πρωθυπουργού και του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη κυρίως επί της δρομολογούμενης άτυπης πενταμερούς διάσκεψης (ΟΗΕ, Ελλάδα, Τουρκία και οι δύο κοινότητες της νήσου).

Το ελληνικό «ΟΧΙ» ανήκει στον κόσμο

Ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ θεωρούσε ότι ένα από τα βασικά αίτια της ήττας του ήταν ο επικός αγώνας των Ελλήνων στα βουνά της Βορείου Ηπείρου και η συντριβή των στρατιών του συμμάχου του, Μουσολίνι, από τους λεβέντες που έκαναν πράξη το ΟΧΙ που είπε στον Ιταλό πρεσβευτή ο εθνικός κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς.

Μία από τις πηγές όπου μπορεί κάποιος να εντοπίσει αυτή την άποψη που εκμυστηρευόταν ο Χίτλερ στους στενούς συνεργάτες του είναι το βιβλίο του θαλαμηπόλου του, του Χάιντς Λίνγκε, που τιτλοφορείται «Ο Χίτλερ όπως δεν τον ήξερε κανείς» (εκδόσεις Ariston Books).

Στα... μανταλάκια κρεμάει τον Άδωνη ο Κοττάκης ***Διαβάστε το Άρθρο Αξίζει..

Ολομέτωπη επίθεση στον Άδωνη Γεωργιάδη εξαπολύει ο «γαλάζιος» δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης.

«Η εικόνα του Άδωνη Γεωργιάδη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 δεν ήταν εικόνα υπουργού. Τραύλιζε, μασούσε τις λέξεις του, τσίριζε, φωνασκούσε, πάσχιζε να τιθασεύσει την ατημέλετη κόμη του. Ειλικρινώς, στην αρχή ανησύχησα για την υγεία», αναφέρει σε άρθρο του με τίτλο: «Οι αιτίες πίσω από την έκρηξη Γεωργιάδη» στην εφημερίδα «Δημοκρατία».

Makedonia: Η «έξυπνη» κίνηση του Μητσοτάκη με τη Google έκανε το Twitter να «κλαίει»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να... διασφαλίσει το brand της Μακεδονίας με ένα γκουγκλάρισμα, δίνοντας το βήμα για τρολάρισμα στο Twitter.