Οργή για τη φυλάκιση της πιλότου Νάντια Σαβτσένκο στη Ρωσία

Τρεις Νομπελίστες υπέγραψαν ανοικτή επιστολή ζητώντας από την Ευρώπη να ασκήσει πίεση στη Μόσχα για να απελευθερώσει την ουκρανή πιλότο Νάντια Σαβτσένκο που κάνει απεργία πείνας, επιστολή που είχε συγκεντρώσει 5.000 υπογραφές μέχρι σήμερα το πρωί.

Η 34χρονη στρατιωτικός κατηγορείται για τον φόνο δύο ρώσων δημοσιογράφων στην ανατολική Ουκρανία και η δίκη της διακόπηκε ξαφνικά την Πέμπτη. Κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης 23 ετών.

Σούλτς: Δε νομίζω πως σε αυτή τη σύνοδο θα κλείσουν πόρτες

«Δεν νομίζω ότι αυτή η σύνοδος είναι μια σύνοδος στην οποία θα κλείσουν πόρτες, αλλά το αντίθετο: ελπίζω ότι θα βρούμε λογικές και ανθρωπιστικές λύσεις να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες, οι οποίοι χρειάζονται επειγόντως την προστασία μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό.

Σε εξέλιξη το γεύμα των «28» της Ε.Ε. με τον Αχμέτ Νταβούτογλου

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα το γεύμα μεταξύ των 28 ηγετών της ΕΕ και του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου.
Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο το πρόγραμμα της Συνόδου Κορυφής διαφοροποιείται και ακυρώνεται η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, μετά το γεύμα, μεταξύ του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η μάχη των ελληνικών συνόρων στη Σύνοδο Κορυφής

Ραγδαίες εξελίξεις με Μέρκελ - Τσίπρα εναντίον όλων στην Ευρώπη.Αλλάζει δραματικά από λεπτό σε λεπτό το κλίμα στη Σύνοδο Κορυφής για τα σύνορα και την τύχη της Ελλάδας και χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.
Λίγη ώρα μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και ενώ η Αθήνα μέχρι εκείνη τη στιγμή δεχόταν το κλείσιμο των συνόρων, ζητώντας ανθρωπιστικό διάδρομο, το κλίμα άλλαξε και δημιουργήθηκε κοινό μέτωπο Γερμανίας Ελλάδας.

Η εξέγερση της Κροστάνδης: Όταν ο Λένιν εξόντωσε τους αντιφρονούντες ναύτες του

 Ήταν η τελευταία μαζική απόπειρα αμφισβήτησης της κομμουνιστικής διακυβέρνησης στη Ρωσία έως τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 και μάλιστα από ένα τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε στηρίξει την Οκτωβριανή Επανάσταση το 1917.
Η Εξέγερση της Κροστάνδης έλαβε χώρα από τις 7 έως τις 17 Μαρτίου 1921 στην ομώνυμη νησιωτική πόλη της βορειοδυτικής Ρωσίας που αποτελεί το σπουδαιότερο λιμάνι της Αγίας Πετρούπολης.

Το Λονδίνο στέλνει τρία πολεμικά πλοία στο Αιγαίο

         Ο Ντέιβιντ Κάμερον στέλνει στο Αιγαίο τρία πολεμικά πλοία για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ κατά των διακινητών προσφύγων και μεταναστών

Νέες καταγγελίες-σοκ Στεριώτη για κύκλωμα εκβιαστών: «Βουλευτής και καναλάρχης ήρθαν στη ΔΕΗ για διαφημίσεις»

Ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ απέστειλε το πρωί της Δευτέρας ο πρώην διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ Κίμωνας Στεριώτης, για το θέμα των καταγγελλόμενων εκβιασμών σε βάρος του από εκδότη εφημερίδας.
Ο κ. Στεργιώτης ήταν ο πρώτος άνθρωπος που τον Ιούνιο του 2015 κατήγγειλε δημόσια τη δράση του κυκλώματος, καθώς είχε δηλώσει ότι ο εκδότης της εφημερίδας τον εκβίαζε για να πάρει διαφήμιση από τη ΔΕΗ.

Ντόναλντ Τραμπ ή Τεντ Κρουζ; Το δίλημμα απόγνωσης των Ρεπουμπλικάνων

Σε απόγνωση βρίσκονται τα υψηλόβαθμα στελέχη των Ρεπουμπλικάνων στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να βρουν τρόπο για να εμποδίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ να λάβει το προεδρικό χρίσμα του κόμματος. Προβληματισμός επικρατεί και για το ενδεχόμενο της ανασύνταξής τους πίσω από τον Τεντ Κρουζ, το όνομα του οποίου ενισχύει την πόλωση, ενώ είναι γνωστός για τη συμμετοχή του, στη συντηρητική κίνηση “Tea Party.”

Βαρουφάκης: Όσοι συγκρουστήκαμε με τον Τσίπρα τώρα πρέπει να βάλουμε πλάτες

Να αποσυνδεθεί η αξιολόγηση από το προσφυγικό ζητά με άρθρο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας Γιάνης Βαρουφάκης ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη «να στηρίξουμε τον πρωθυπουργό» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όσοι συγκρουστήκαμε με τον Τσίπρα καλούμαστε τώρα να βάλουμε πλάτες».
Με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Γιάνης Βαρουφάκης επισημαίνει:

Αλ. Τσίπρας: Κατανομή ευθύνης και αλληλεγγύη, οι θεμελιώδεις αρχές της Ευρώπης – Σημαντικές επαφές στις Βρυξέλλες (vid)

Όλοι πρέπει να εφαρμόζουν τις κοινές μας αποφάσεις, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό. Πριν από τη Σύνοδο έχει σειρά σημαντικών επαφών με με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Figaro: Ραγδαίες εξελίξεις με οριστικό κλείσιμο των συνόρων πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα του προσφυγικού, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro.
Σε άρθρο της η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι οι 28 Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορα των Βαλκανίων. Παράλληλα το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ηγέτες συμφώνησαν και στο αντάλλαγμα που θα είναι η οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει τους χιλιάδες πρόσφυγες