Νέα Υόρκη: Το πιο διάσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου άναψε και φέτος (pics)

 Για 88η φορά στην ιστορία το πιο διάσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου, αυτό στο Rockefeller Center της Νέας Υόρκης άναψε τα λαμπιόνια του σηματοδοτώντας την έναρξη της πιο παράξενης χριστουγεννιάτικης περιόδου στη σύγχρονη ιστορία.


Η τελετή ήταν πολύ διαφορετική από τις άλλες χρονιές. Ο κόσμος ελάχιστος, όλοι φορούσαν μάσκες και αντί για ένα μεγάλο πάρτι η όλη υπόθεση ήταν μια πολύ σύντομη διαδικασία.

Mercedes Α 250 e: με τεχνολογία plug-in hybrid, συναρπαστικές επιδόσεις και χαμηλό κόστος χρήσης

 

Αν ανήκετε σε αυτούς που θέλουν να μπορούν να κινηθούν για αρκετά χιλιόμετρα ηλεκτρικά αλλά και να μην έχουν κανέναν απολύτως περιορισμό στα ταξίδια τους τότε η plug-in υβριδική έκδοση της A-Class είναι αυτό που αναζητάτε. Τόσο ως hatchback, όσο και ως sedan.


Οπτικά η νέα A250 e δεν διαφοροποιείται σε μεγάλο βαθμό από τις άλλες εκδόσεις του ιδιαίτερα επιτυχημένου μοντέλου και κυρίως διακρίνεται από τη δεύτερη υποδοχή για τη φόρτιση της μπαταρίας που βρίσκεται πίσω δεξιά στην πλευρά του συνοδηγού. Ανοίγοντας την πόρτα αντικρίζει κανείς το

Κορωνοϊός - Έλεγχος: Έκοψαν πρόστιμο 900 ευρώ σε ταξί που μετέφερε παντρεμένο ζευγάρι (Video)

 

Η κατάσταση με τα πρόστιμα και με την κατά γράμμα τήρηση του νόμου από τη μία και την απουσία ελέγχου από την άλλη, πολλές ξεφεύγει από τα όρια της λογικής.

Μία τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση παρουσιάστηκε το πρωί της Παρασκευής από τον ΑΝΤ1.

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» λοιπόν έγινε γνωστό πως ένα παντρεμένο ζευγάρι δέχθηκε πρόστιμο 300 ευρώ επειδή βρίσκονταν στο ίδιο ταξί με προορισμό το αεροδρόμιο. 

Πρωταθλητής εξαγωγών: Το ελληνικό προϊόν που κατατάσσει 4η διεθνώς την Ελλάδα και εξάγεται σε 120 χώρες

 

Το 76% της συνολικής παραγωγής του ελληνικού κλάδου της βιομηχανίας μαρμάρου, εξάγεται σε περισσότερες από 120 χώρες, τοποθετώντας την Ελλάδα στην 4η θέση παγκοσμίως στις εξαγωγές μαρμάρων. 

Αυτό ανέφερε η αντιπρόεδρος της εταιρείας Ικτίνος και πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας Θράκης, Ιουλία Χαϊδά κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, στο Exports turn Crisis into Opportunity, το ψηφιακό Συνέδριο που διοργάνωσαν χθες, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Νέας Υόρκης.

Ντομινίκ Στρος Καν: «Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσω εγώ» (Photo)

 

Εννιά χρόνια μετά την πτώση του στο κενό, ο Ντομινίκ Στρος Καν, δηλώνει αποφασισμένος να μιλήσει για πρώτη φορά για τα γεγονότα που τον οδήγησαν στην απόσυρσή του από το βάθρο του ΔΝΤ αλλά και από τη γαλλική και διεθνή πολιτική.

Με μια ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της διεθνούς πολιτικής αναφέρει ότι «Ήρθε η ώρα να μιλήσω».

Ο Στρας Καν αποκαλύπτει ότι για πρώτη φορά συμφώνησε να μιλήσει σε ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο θα παρουσιαστεί συνολικά η προσωπική του ζωή και η πολιτική του ιστορία στη γαλλική και διεθνή σκηνή.

Παγώνη κατά Εξαδάκτυλου: «Να ζητήσει συγγνώμη!» (Video)

 

Την ανάγκη να κάνουν όλοι το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού, ανεξαρτήτως ηλικίας, επισήμανε η γιατρός και πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

«Δεν μπορεί κανένας να ανήκει στο 30% που δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο και το αρνούνται» σημείωσε μιλώντας στο Mega, λέγοντας πως οι μελέτες της τρίτης φάσης των δοκιμών «μας πείθουν ότι πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο».

Λευκός Οίκος: Εγκατέλειψε τον Τραμπ η διευθύντρια επικοινωνίας

 

Η Αλίσα Φάρα, η διευθύντρια επικοινωνίας της αμερικανικής προεδρίας, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι υπέβαλε την παραίτησή της, μοιάζοντας να αναγνωρίζει, χωρίς πάντως να το εκφράζει ρητά, την ήττα του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Έπειτα από τριάμισι απίστευτα χρόνια, θα εγκαταλείψω τον Λευκό Οίκο για να αφιερωθώ σε άλλα εγχειρήματα», ανέφερε η πρώην εκπρόσωπος του αντιπροέδρου Μάικ Πενς και κατόπιν του Πενταγώνου, προτού της ανατεθεί το αξίωμα από το οποίο παραιτήθηκε.

Great Wall Steed 5: Το αυτοκίνητο που πήρε μηδέν σε crash test - Πωλείται χωρίς αερόσακους και ABS (Video)

 

Είμαστε μια ανάσα από το 2021, αλλά πωλούνται ακόμα οχήματα εκεί έξω χωρίς τα πιο βασικά χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Safer Cars for Africa, (ασφαλέστερα αυτοκίνητα για την Αφρική) τo Παγκόσμιο Πρόγραμμα Αξιολόγησης νέων Αυτοκινήτων (Global NCAP) αποφάσισε να υποβάλει κινεζικό ελαφρό διπλοκάμπινο ανοιχτό φορτηγό Great Wall Steed 5 σε δοκιμή πρόσκρουσης και να δει τα αποτελέσματα. Η έκδοση που επιλέχθηκε για την αξιολόγηση ήταν αυτή με το πιο βασικό επίπεδο εξοπλισμού (την προτιμούν οι περισσότεροι αγοραστές λόγω χαμηλής τιμής).

Euroleague: Στυλάτος ο Παναθηναϊκός στο Μιλάνο, κέρδισε με 80-77 την Αρμάνι βιντεο.

 

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Αρμάνι με 80-77 στο Μιλάνο, για τη 12η αγωνιστική της Euroleague, βελτιώνοντας σε 4-7 το ρεκόρ του και στερώντας την ευκαιρία από τους Ιταλούς να αναρριχηθούν στην τετράδα (6-4) της βαθμολογίας.


Το «τριφύλλι» ανέβασε ταχύτητα στην επίθεση από την τρίτη περίοδο και με την άμυνα να μπαίνει επιτέλους στην εξίσωση στο τελευταίο δεκάλεπτο, γύρισε το ματς από το -12 του ημιχρόνου και πήρε στο Μιλάνο το δεύτερο φετινό διπλό του.

Europa League: Η ΑΕΚ δέχτηκε τέσσερα γκολ από τη Μπράγκα (4-2) και είπε αντίο στη διοργάνωση

 

Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 4-2 από την πορτογαλική Μπράγκα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας σε αγώνα της 5ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του UEFA Europa League και απώλεσε κάθε ελπίδα για πρόκριση στην επόμενη φάση.


Οι Πορτογάλοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκαν πολύ νωρίς 2-0 με τα γκολ των Τορμένα (7′) και Εσγκάιο (9′), η ΑΕΚ μείωσε προσωρινά με τον Νέλσον Ολιβέιρα (31′), όμως ένα ακόμα γκολ στο τέλος του ημιχρόνου με σκόρερ τον Ρικάρντο Ορτα (45′) αποκατέστησε τη διαφορά των δύο γκολ. Τα τέρματα των Γκαλένο (83′) και Βασιλαντωνόπουλου (89′) στο δεύτερο μέρος διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Δώρο Χριστουγέννων σε… τρεις δόσεις και μικρό «καλάθι» με 534 ευρώ για αναστολή σύμβασης τον Δεκέμβριο

 

Σε τρεις δόσεις θα λάβουν το δώρο Χριστουγέννων χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που βρίσκονται υπό καθεστώς αναστολής, με την τρίτη δόση να μπαίνει στις τσέπες τους το νέο έτος!


Ο Γιάννης Βρούτσης σε τηλεοπτική συνέντευξη δήλωσε ότι οι εργοδότες θα πρέπει να καταβάλουν κανονικά το δώρο Χριστουγέννων στις 21 Δεκεμβρίου για το μέρος που αντιστοιχεί στις μέρες κατά τις οποίες οι εργαζόμενοι δούλεψαν κανονικά. Στη συνέχεια, όπως είπε, γίνεται προσπάθεια ώστε και το κράτος να καταβάλει στους

Europa League: Οδυνηρός αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ με 2-1 από την Ομόνοια στην Κύπρο (video)

Ο ΠΑΟΚ επιθυμούσε να κάνει απόψε το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, αλλά η Ομόνοια του… έκοψε τη φόρα, κερδίζοντάς τον με 2-1 στο ΓΣΠ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων. ;

Η αλήθεια είναι πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν κακός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, γνωρίζοντας μια φυσιολογική, αν μη τι άλλο, ήττα από την Ομόνοια στην Κύπρο, η οποία, σε συνδυασμό και με τη νίκη της Αϊντχόφεν στη Γρανάδα (1-0), οδηγεί και μαθηματικά στον αποκλεισμό του από τη συνέχεια της διοργάνωσης, καθώς, παρά το γεγονός ότι απομένει μία ακόμη αγωνιστική, πλέον δεν έχει ελπίδες πρόκρισης στους 32.