Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου..174 έλληνες βουλευτές που έβγαλαν τα λεφτά τους στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Στη δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 150.000 ευρώ προχώρησε σήμερα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, εναρμονιζόμενη με τις επιταγές του Μνημονίου. Πρόκειται για τα ονόματα 6.226 φυσικών προσώπων με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 19,6 δισ. ευρώ, καθώς και 9.453 εταιρειών με συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη 63 δισ. ευρώ.

Η τεστοστερόνη χαρίζει χαμόγελα στην τρίτη ηλικία

Οι ηλικιωμένοι με χαμηλή λίμπιντο και χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης αρχίζουν να δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το σεξ και να έχουν καλύτερες σεξουαλικές λειτουργίες, όταν κάνουν θεραπεία τεστοστερόνης, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Η ελεγχόμενη διπλά «τυφλή» κλινική μελέτη, η μεγαλύτερη του είδους μέχρι σήμερα, που έγινε με παράλληλη χρήση εικονικού

Επέμβαση απώλειας βάρους: Πόσο βοηθά η βιταμίνη D και γιατί είναι ιδανική εποχή το καλοκαίρι;

Η εποχική έκθεση στον ήλιο, που αποτελεί βασικό παράγοντα για την ενίσχυση της φυσικής ικανότητας του οργανισμού να παράγει τη «βιταμίνη του ήλιου», τη βιταμίνη D, διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στη θετική έκβαση των βαριατρικών επεμβάσεων, σύμφωνα με ερευνητές από το Johns Hopkins.

«Ευεργετικό» ελαιόλαδο σε Αρκαδία και Ηλεία

Τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει για τον ανθρώπινο οργανισμό συγκεκριμένη ποικιλία ελιάς που καλλιεργείται σε περιοχές της Γορτυνίας και της Ολυμπίας αποδεικνύει επιστημονικη έρευνα του Πανεπιστήμιου της Καλιφόρνια. Η συγκεκριμένη ποικιλία, η «χωραιτικη», που ξεχωρίζει για την πικρή γεύση του ελαιολάδου, καλλιεργείται στη Γορτυνία στην Καρύταινα,

Η φυτοφαγία μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη 2

Η διατροφή που  έχει ως βάση  την φυτοφαγία και περιλαμβάνει πολλά φρούτα, λαχανικά, όσπρια, πλήρη δημητριακά και ξηρούς καρπούς, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή διατροφής και επιδημιολογίας Φρανκ Χου της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ,

Απόλυτη αποκωδικοποίηση του DNA της ελιάς

Ομάδα Ισπανών επιστημόνων κατάφερε να αλληλουχίσει για πρώτη φορά το πλήρες γονιδίωμα του δέντρου της ελιάς.
Έως σήμερα, το γονιδίωμα της ελιάς (Olea europaea), που περιέχει πάνω από 56.300 γονίδια, ήταν άγνωστο στην ολότητά του, παρόλο που ορίζει τις διαφορές ανάμεσα στις ποικιλίες, στα μεγέθη και στη γεύση των καρπών, τη διάρκεια ζωής των δέντρων (η οποία μπορεί να φτάσει έως τα 4.000 χρόνια!)

Κομοτηνή: Το μαρωνείτικο λάδι κατακτά τον Κόσμο…

Εικοσιδύο Μαρωνίτες έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους στον Ελαιοκομικό Συνεταιρισμό της Μαρώνειας Ροδόπης, αξιοποιώντας κάθε μέρα τον καρπό των αιωνόβιων δένδρων κάνοντας έτσι ένα βήμα προς το καλύτερο, προωθώντας την δουλειά τους με τον καλύτερο τρόπο. Ένα επιπλέον όπλο στην «φαρέτρα» του αποκτά σύντομα ο Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Μαρώνειας.

17χρονος με κινητικά προβλήματα έγινε πιλότος για μια μέρα της Π.Α

Στην ευχή ενός 17χρονου με κινητικά προβλήματα να γίνει πιλότος ανταποκρίθηκε την Πέμπτη η Πολεμική Αεροπορία, όταν η επιθυμία του έγινε γνωστή από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Make-A-Wish».

Ιαπωνία: Σε δημοπρασία 10.000 ευρώ για ένα τσαμπί σταφύλι με 30 ρώγες

Στην αστρονομική τιμή των 10.000 ευρώ πουλήθηκε την Πέμπτη στην Ιαπωνία ένα τσαμπί σταφύλια, στην πρώτη δημοπρασία αυτού του είδους της σεζόν.
Ένας αγοραστής από τη δυτική Ιαπωνία κατέβαλε αυτό το αντίτιμο για να αποκτήσει τριάντα ρώγες από την ποικιλία «Ruby Roman», η κάθε μία εκ των οποίων έχει μέγεθος… μπάλας του πινγκ πονγκ.

Φρίκη στις ΗΠΑ: Έβγαλε σε livestream τη δολοφονία του συντρόφου της από αστυνομικό

Σοκ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δύο δολοφονίες μαύρων πολιτών μέσα σε λίγες ώρες. Το ένα από τα δύο περιστατικά κατεγράφη σε ζωντανή εικόνα και μεταδόθηκε στα κοινωνικά δίκτυα από τη σύντροφο του θύματος. Οργή από τις κοινότητες των μαύρων που ξεσηκώνονται για ακόμη μια φορά μέσα στους τελευταίους μήνες. ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ (Vids)

Προσοχή! Κακόβουλο λογισμικό χτυπάει κινητά και tablets

Συναγερμός έχει σημάνει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την εμφάνιση ενός κακόβουλου λογισμικού που προσβάλλει κινητά τηλέφωνα και tablets.

Το εν λόγω κακόβουλο λογισμικό διαδίδεται μέσω σύντομων μηνυμάτων κειμένου (sms), τα οποία προτρέπουν τους χρήστες να ακολουθήσουν έναν σύνδεσμο (URL).

EURO 2016: Τιτανομαχία Γερμανία-Γαλλία για τον τελικό

Ένα από τα κλασσικά ζευγάρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου συγκρούονται στην Μασσαλία για το 2ο εισιτήριο του τελικού, όπου περιμένει πλέον η Πορτογαλία. Γερμανία και Γαλλία έχουν προσφέρει κάποιες από τις πλέον αξιομνημόνευτες στιγμές και έχουν κίνητρο αμφότερες για την παρουσία στον τελικό. Η Γερμανία για να αποδείξει ότι είναι η κορυφαία μετά και την κατάκτηση του μουντιάλ, ενώ η γηπεδούχος Γαλλία, κάτω και από την πίεση του κόσμου,

Συγκινητικός Φερνάντο Σάντος για τους Έλληνες: Η σκέψη μου πάει σε αυτούς τους ανθρώπους

Ο Φερνάντο Σάντος δεν ξεχνάει την Ελλάδα και έκανε ειδική αναφορά στους Έλληνες, που συνεχίζουν να είναι δίπλα του και να τον υποστηρίζουν!
Αμέσως μετά την πρόκριση της Πορτογαλίας στον τελικό του Euro, ο Φερνάντο Σάντος έκανε τις πρώτες του δηλώσεις για τα συναισθήματά του. Ο Πορτογάλος τεχνικός, στις πρώτες του λέξεις, έκανε ειδική αναφορά για τους Έλληνες οι οποίοι συνεχίζουν

Λογοθέτης, Νιάρχος, Ωνάσης: Τρεις επιχειρηματικοί κολοσσοί που ακόμη στηρίζουν με πράξεις την Ελλάδα

Τρία «βαριά» επιχειρηματικά ονόματα, τρεις οικογένειες που συνεχίζουν να στηρίζουν την οικονομία και τους Έλληνες.
Αξιοποιώντας κάθε δυνατό μέσο, μέσω επενδύσεων, πρωτοβουλιών για την δημιουργία θέσεων εργασίας, χρηματοδότησης του νέου επιχειρείν και δωρεών, βραχίονες επιχειρηματικών ομίλων όπως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) της οικογένειας Νιάρχου,

Το... τζίνι του Alibaba τρομάζει τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα

Οι... κλέφτες του Αλί Μπαμπά κινδυνεύουν να γίνουν τα 3.500 ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα σε περίπτωση που ο κολοσσός Alibaba αποφασίσει να δημιουργήσει δική του πλατφόρμα ηλεκτρονικών αγορών στη χώρα μας.
Βέβαια προς το παρόν παράγοντες της αγοράς του ελληνικού ηλεκτρονικού εμπορίου υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος καθώς η είσοδος του Alibaba

Το «σόου» του Φάρατζ..Ο πελάτης είναι βασιλιάς. Και εμείς είμαστε ο πελάτης», είπε.

Τη δική του εκδοχή για το Brexit και τη μελλοντική σχέση της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε ο ακροδεξιός ευρωσκεπτικιστής Νάιτζελ Φάρατζ, του οποίου η παραίτηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία τη Δευτέρα.
Σε συνέντευξη Τύπου ο απερχόμενος ηγέτης του ξενοφοβικού UKIP δήλωσε ότι η Βρετανία δεν εγκαταλείπει την Ευρώπη και ότι θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά. «Ο πελάτης είναι βασιλιάς. Και εμείς είμαστε ο πελάτης», είπε.

Αν η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση, θα καταργήσει τον νόμο της σημερινής κυβέρνησης και θα αλλάξει εκ νέου το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Η εναλλακτική λύση του κατεστημένου.
Από την αντίδραση που έχει προκληθεί φαίνεται πως η κυβέρνηση κατάφερε να πάρει την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων εισηγούμενη την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τη συνταγματική αναθεώρηση.
Για το περιεχόμενο των αλλαγών που θα προταθούν αναφορικά με το Σύνταγμα θα περιμένουμε την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στις 24 Ιουλίου.

«Ανοικτή πληγή» για την ευρωζώνη οι ιταλικές τράπεζες

Οι ιταλικές τράπεζες βρίσκονται από τις αρχές του 2016 στο επίκεντρο της προσοχής. Το γεγονός ότι έχουν πολλά «κόκκινα» δάνεια, τα οποία διαρκώς αυξάνονται και αδύναμη κεφαλαιακή διάρθρωση, δηλαδή δεν είναι σε θέση να απορροφούν τις ζημιές τους, τις έχει καταστήσει δυνητικό συστημικό κίνδυνο για το Ευρωσύστημα.

Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της ΕΚΤ

Στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Λιουμπλιάνα εισέβαλαν οι αστυνομικοί και μάλιστα προχώρησαν στην κατάσχεση εγγράφων, προκαλώντας την αντίδραση του Μάριο Ντράγκι.

«Ιλιγγος» με τους μισθούς στην ΕΠΟ!

Οικονομική κρίση στα όρια της απόγνωσης είπατε; «Τσεκούρι» μισθών και συντάξεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνεχώς από το 2009 μέχρι σήμερα; Ναι. Οχι για όλους όμως.
Και σίγουρα όχι για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, της οποίας τα έξοδα για τη μισθοδοσία των 89 υπαλλήλων που φαίνεται να διατηρούσε μέσα στο 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της και αποκαλύπτει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών», προκαλούν ίλιγγο.

Στο ίδιο τραπέζι ΝΑΤΟ-Ρωσία για τις εντάσεις στην Ευρώπη

Σε μία προσπάθεια να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις στην Ευρώπη, οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν με τη Ρωσία, στις 13 Ιουλίου.

Το φόρουμ που έφερε στο ίδιο τραπέζι τη Ρωσία και το ΝΑΤΟ, πρώην αντίπαλό της στον Ψυχρό Πόλεμο, συγκλήθηκε τελευταία φορά τον Απρίλιο μετά από ένα διάλειμμα σχεδόν δύο χρόνων,

Πούτιν ευχαριστεί Ελλάδα και Άγιο Όρος

Ευχαριστήρια επιστολή προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, έστειλε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, για την επίσκεψή του στο μοναστική πολιτεία του Άθω, στις 28 Μαΐου.
Στην επιστολή, ο κ. Πούτιν ευχαριστεί την Ιερά Κοινότητα για τη φιλοξενία και τονίζει ότι το Άγιο Όρος είναι σημείο αναφοράς για την ορθόδοξη πίστη και παράδοση στη Ρωσία και το έργο των μοναχών, διαχρονικά, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον λαό της χώρας του.

«Αργός θάνατος» για το Mega..«Κατέβασε» την ιστοσελίδα του το Mega

Σαν να μην έφτανε στους εργαζόμενους του MEGA το σχεδόν τρίμηνο χωρίς να έχουν πάρει χρήματα, τώρα φαίνεται πως οι κινήσεις των μετόχων του άλλοτε κραταιού καναλιού, οδηγούν αργά αλλά σταθερά τον σταθμό σε «θάνατο».
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από χθες το πρωί η ιστοσελίδα του MEGA

Τα αδέλφια Αντετοκούνμπο οδήγησαν την εθνική μπάσκετ στη νίκη επί του Μεξικού

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο είχαν πει ότι ήταν όνειρό τους να παίξουν μαζί στην εθνική μπάσκετ και στο δεύτερο παιχνίδι για το προολυμπιακό τουρνουά με το Μεξικό, ο Γιάννης και ο Θανάσης δικαιώθηκαν απόλυτα για την δίψα τους αυτή, οδηγώντας στη νίκη με 86-70 και στην 1η θέση του ομίλου.
Η διαφορά όμως δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα καθώς στο πρώτο ημίχρονο το Μεξικό ήταν όχι απλά ανταγωνιστικό,

EURO 2016: η Πορτογαλία νίκησε 2-0 την Ουαλία και πέρασε στον τελικό

Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος και του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι η πρώτη φιναλίστ του εφετινού EURO νικώντας 2-0 την Ουαλία του Γκάρεθ Μπέιλ. Η απουσία του Ράμσεϊ από το κέντρο ήταν καθοριστική για τους Ουαλούς με τον Μπέιλ να προσπαθεί μόνος του, την ώρα που ο CR7 έβαλε ένα καταπληκτικό πρώτο γκολ, ανοίγοντας τον δρόμο στην εθνική του ομάδα για επιστροφή σε τελικό μετά το 2004.