Τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει για τον ανθρώπινο οργανισμό συγκεκριμένη ποικιλία ελιάς που καλλιεργείται σε περιοχές της Γορτυνίας και της Ολυμπίας αποδεικνύει επιστημονικη έρευνα του Πανεπιστήμιου της Καλιφόρνια.
Η συγκεκριμένη ποικιλία, η «χωραιτικη», που ξεχωρίζει για την πικρή
γεύση του ελαιολάδου, καλλιεργείται στη Γορτυνία στην Καρύταινα,
την Θέλπουσα και την Κοντοβάζαινα στην Αρκαδία και στην Ορεινή Ολυμπία στην Ηλεία.
Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια το λάδι που παράγεται από τη συγκεκριμένη ποικιλία περιέχει, την ουσία «ελαιοαλακάνθη» σε αυξημένο ποσοστό από άλλα λάδια, σύμφωνα πάντα με τις επιστημονικές έρευνες, φαρμακευτικές ιδιότητες.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι «οι δύο Περιφερειακές Ενότητες της Αρκαδίας και της Ηλείας εκτός από κοινά γεωγραφικά χαρακτηριστικά, διαθέτουν ένα ελαιόλαδο που εν τοις πράγμασι, αποδείχθηκε επιστημονικά, πως μπορεί να φέρει ανάπτυξη και πλούτο στην Γορτυνία και στην Ηλεία, εάν αξιοποιήσουμε και αναδείξουμε το συγκριτικό αυτό πλεονέκτημα και τις μοναδικές φαρμακευτικές του ιδιότητες, που προέρχονται από την πικρή γεύση του».
την Θέλπουσα και την Κοντοβάζαινα στην Αρκαδία και στην Ορεινή Ολυμπία στην Ηλεία.
Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια το λάδι που παράγεται από τη συγκεκριμένη ποικιλία περιέχει, την ουσία «ελαιοαλακάνθη» σε αυξημένο ποσοστό από άλλα λάδια, σύμφωνα πάντα με τις επιστημονικές έρευνες, φαρμακευτικές ιδιότητες.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι «οι δύο Περιφερειακές Ενότητες της Αρκαδίας και της Ηλείας εκτός από κοινά γεωγραφικά χαρακτηριστικά, διαθέτουν ένα ελαιόλαδο που εν τοις πράγμασι, αποδείχθηκε επιστημονικά, πως μπορεί να φέρει ανάπτυξη και πλούτο στην Γορτυνία και στην Ηλεία, εάν αξιοποιήσουμε και αναδείξουμε το συγκριτικό αυτό πλεονέκτημα και τις μοναδικές φαρμακευτικές του ιδιότητες, που προέρχονται από την πικρή γεύση του».
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου