Ξαναλειτουργεί ο ιστορικός σταθμός της ΕΡΑ Τρίπολης 101, 5 στα FM.


Μετά από δύο χρόνια σιγής ο ιστορικός ραδιοσταθμός της ΕΡΑ Τρίπολης, το κρατικό ραδιόφωνο της Πελοποννήσου, όπως είχαν συνηθίσει να λένε οι Αρκάδες και όλοι οι Πελοποννήσιοι, θα εκπέμψει ξανά από τους 101, 5 στα FM.Το Κρατικό Ραδιόφωνο Τρίπολης ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1949

Στην Ελλάδα για τρεις ημέρες στο χώρο του Ζαππείου το υπερηχητικό Bloodhound SSC! ( picture+video )


Μια μοναδική εμπειρία θα ζήσει για πρώτη φορά το ελληνικό κοινό αφού στις 12-14 Ιουνίου θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά το supersonic powercar BLOODHOUND SCC!
Πρόκειται για το εντυπωσιακό όχημα που φιλοδοξεί να σπάσει το επίγειο ρεκόρ ταχύτητας, έχοντας ως στόχο τα 1600 km/h σε δοκιμή που θα πραγματοποιηθεί το 2016 επί αφρικανικού εδάφους.

Ποινική δίωξη για το «πειραγμένο» ρολόι της ΔΕΗ στο MEGA

Τα στοιχεία έδωσε, μέσω εγγράφου στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Ραχήλ Μακρή
Δίωξη για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος κατ΄εξακολούθηση άσκησε η αρμόδια

«Ξύπνησε» ηφαίστειο στην Ινδονησία (video)

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Αρχές στη Σουμάτρα της Ινδονησίας μετά τις ενδείξεις πως το ηφαίστειο στο όρος Sinabung στην Ινδονησία «ξύπνησε» και εκφράζονται φόβοι πως σύντομα μπορεί να εκραγεί.

Πάσες αλληλεγγύης - Ποδόσφαιρο για το "Χαμόγελο του Παιδιού"

Για άλλη μια φορά οι άνθρωποι του αθλητισμού "ακούνε" και ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνικής ευαισθησίας και της αλληλεγγύης. Όπως αναφέρει ο Ακράτητος στο FB της ομάδας:

Ξανανοίγουν Πνύκα & Φιλοπάππου για τους νυχτερινούς περιπατητές

Ακυρώθηκε με απόφαση του Ε Τμήματος του ΣτΕ (απόφαση 2034/2015) η διάταξη του 2008 επί υπουργού Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη με την οποία απαγόρευε για λόγους προστασίας την ελεύθερη νυχτερινή επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους των τριών λόφων του κέντρου της Πρωτεύουσας, δηλαδή της Πνύκας, των Νυμφών και των Μουσών - Φιλοπάππου.

Σιδηροδρομικά ταξίδια από Θεσσαλονίκη προς Σκόπια - Βελιγράδι | Θερινά και προς Βουδαπέστη

Eπανέρχονται τα σιδηροδρομικά ταξίδια από τη Θεσσαλονίκη με τελικό προορισμό τα Σκόπια και το Βελιγράδι και αντίστροφα, ενώ για τη θερινή περίοδο καθιερώνεται απευθείας σύνδεση προς και από Βουδαπέστη.
 
Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική κυκλοφορία των διεθνών επιβατικών αμαξοστοιχιών από τη Θεσσαλονίκη, με τελικό προορισμό τα Σκόπια και το Βελιγράδι και αντίστροφα.

Στον «αέρα» το τρέιλερ για το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ (Φωτό+Βίντεο) ΕΡΤ Πάτρας προϊστάμενος αναλαμβάνει ο Γ. Παντελόπουλος

Στον αέρα βγήκε ήδη το τρέιλερ για το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ που ξεκινά αύριο με κεντρικό παρουσιαστή τον Πάνο Χαρίτο. Ο Χαρίτος ήταν ανταποκριτής της κρατικής τηλεόρασης στη Μέση Ανατολή μέχρι το «μαύρο» του Ιουνίου του 2013.
 Το πρόγραμμα της ΕΡΤ ξεκινά αύριο Πέμπτη, ακριβώς δύο χρονια μετά το «λουκέτο».

Τσίπρας στην Corriere della Sera: Εφικτή η συμφωνία αλλά δεν κόβω συντάξεις και επιδόματα

Για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης, μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε αναλυτική συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, με τίτλο «Εφικτή η συμφωνία αλλά δεν κόβω συντάξεις και επιδόματα».

Γ. Βαρουφάκης στο Tagesspiegel: Χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους δεν υπογράφουμε συμφωνία

«Οι δανειστές θα πρέπει να γνωρίζουν πως εάν δεν συζητήσουμε την αναδιάρθρωση του χρέους και το επενδυτικό πρόγραμμα, δεν θα προχωρήσουμε από την πλευρά μας. Χωρίς αυτά δεν θα υπογράψουμε καμιά συμφωνία», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο γερμανικό Der Tagesspiegel.

Κινδυνεύει δασική έκταση στο Κιάτο, από τα σχέδια του Δήμου (Video)

Τα λιγοστά πεύκα, γύρω στα 100 - 150, που έχουν απομείνει στον Πευκιά της κοινότητας Κάτω Διμηνιού στο Κιάτο φαίνεται ότι έχουν «επικηρυχθεί» από το Δήμο Σικυωνιών. Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής με την αιφνίδια απόφαση και την κοπή των αιωνόβιων πεύκων και ανησυχούν για την καταστροφή του αλσυλλίου.