Σ.Τζινπίνγκ σε Β.Πούτιν: «Ο κόσμος βρίσκεται σε χάος αλλά η φιλία της Κίνας με τη Ρωσία θα διαρκέσει»

 Με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, συνομίλησε σήμερα (22/10) ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ. 

Ο Τζινπίνγκ τού είπε ότι η διεθνής κατάσταση κυριαρχείται από χάος αλλά ότι η στρατηγική εταιρική σχέση του Πεκίνου με την Μόσχα είναι μια δύναμη σταθερότητας εν μέσω των πιο σημαντικών αλλαγών που έχουν υπάρξει σ’ αυτόν τον αιώνα.

Οι Σι και Πούτιν κατά την συνάντηση τους τον Μάιο υποσχέθηκαν μια «νέα εποχή» εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο ισχυρότερων αντιπάλων των Ηνωμένων Πολιτειών, τις οποίες χαρακτήρισαν επιθετικό ηγεμόνα του Ψυχρού Πολέμου που σπέρνει χάος σε όλο τον κόσμο.

Ιταλία: 63χρονος ξύπνησε από κώμα πιστεύοντας ότι είναι… 24 ετών

 Ένας άνδρας, στην Ιταλία, ο οποίος έπεσε θύμα τροχαίου το 2019, ξύπνησε από το κώμα έχοντας χάσει τις μνήμες 39 ετών, γυρνώντας στο 1980.

Ο 63χρονος – τότε – Luciano D’Adamo, ξύπνησε από το κώμα, πιστεύοντας ότι είναι 24 ετών και έκτοτε ζει σε μια πραγματικότητα επιστημονικής φαντασίας μπερδεμένος από smartphone και έναν γιο, μεγαλύτερο από τον ίδιο.

Ο Λουτσιάνο δεν αναγνώρισε τον εαυτό του στον καθρέφτη ως άνδρα 63 ετών, ούτε – στην αρχή – την ηλικιωμένη «άγνωστη» που ερχόταν να τον επισκεφτεί: τη γυναίκα του.

«Σφράγισαν» στρατηγική συμμαχία Κίνα και Βόρεια Κορέα στη σύνοδο των BRICS+

 Κίνα και Βόρεια Κορέα στη σύνοδο των BRICS+ «σφράγισαν» στρατηγική συμμαχία στη σύνοδο των BRICS+.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έστειλε μήνυμα στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, εκφράζοντας την προθυμία του να προχωρήσουν περαιτέρω οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και να προωθηθεί η περιφερειακή

Μετά το Γαλάτσι ο Ε.Ράμα ετοιμάζει νέα φιέστα στη Θεσσαλονίκη για να συναντηθεί με Αλβανούς στη χώρα μας

 Ο Έντι Ράμα την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει  στη Θεσσαλονίκη νέα συνάντηση με Αλβανούς μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα, παρόμοια με αυτή του περασμένου Μαΐου στο Γαλάτσι.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για την 3η Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί στο ξενοδοχείο Porto Palace.

Επισήμως η συνάντηση αποτελεί μέρος των προσπαθειών της αλβανικής κυβέρνησης για τη διατήρηση επαφών με την αλβανική διασπορά, καθώς και για τη συζήτηση ζητημάτων που αφορούν τους μετανάστες.

Αναστατωμένος ο Ζελένσκι από την παρουσία Βορειοκορεατών στρατιωτών στην Ρωσία: «Πρέπει να τους σταματήσουμε αλλά… όλοι μαζί»

 Αναστατωμένος ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι απο την παρουσία 6.000 όπως είπε Βορει0οκορεατών στρατιωτών στην Ρωσία οι οποίοι θα σχηματίσουν δύο Ταξιαρχίες προκειμένου να λάβουν μέρος στις μάχες στην ανατολική Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα είπε ο Ζελένσκι: Έχουμε πληροφορίες για την προετοιμασία δύο μονάδων βορειοκορεατικού στρατιωτικού προσωπικού, πιθανώς δύο ταξιαρχιών, περίπου 6.000 στρατιωτών η καθεμία.

BRICS: Το αστείο του Πούτιν που έκανε τον Ινδό πρωθυπουργό Ν.Μόντι να ξεσπάσει στα γέλια

 Ξεκίνησε σήμερα και επίσημα η διάσκεψη κορυφής των BRICS με ηγέτες από 22 συνολικά χώρες να συγκεντρώνονται στο Καζάν της Ρωσίας.

Οι διμερείς συναντήσεις πρόκειται να είναι πολλές και μια από αυτές ήταν του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιον με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι.

ΔΝΤ: «Η Ρωσία εξάγει πετρέλαιο σε Ρωσία και Κίνα με μεγαλύτερες τιμές από αυτές που είχαν θέσει οι G7»

 Η Ρωσία εξάγει με επιτυχία πετρέλαιο στις παγκόσμιες αγορές, παρακάμπτοντας το ανώτατο όριο τιμών που έχει θέσει η Δύση, παραδέχτηκε το ΔΝΤ.

«Το ρωσικό πετρέλαιο, που εξάγεται κυρίως στην Κίνα και την Ινδία, διαπραγματεύεται πάνω από το ανώτατο όριο των τιμών που είχαν θέσει οι G7 για μεγάλο μέρος του περασμένου έτους», ανέφερε σε έκθεσή του.

«Καμπανάκι» Κακλαμάνη προς Μητσοτάκη για την ακρίβεια στο ρεύμα – Του θύμισε τις αρχές της ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή (Video)

 Προσπαθώντας παράλληλα να κρατήσει ήπιους τόνους, ο Νικήτας Κακλαμάνης έθεσε προ των ευθυνών του τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, θυμίζοντάς του τις αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή και επισημαίνοντας πως έχει ξεφύγει από αυτές.

Ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής μίλησε για κερδοσκοπία από τις εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος και ζήτησε παρέμβαση προς τους παρόχους ενέργειας.

Ντόναλντ Τραμπ: «Εάν οι Γερμανοί συνέχιζαν με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα είχαν καταστραφεί οικονομικά»

 Ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε στο στόχαστρο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την Γερμανία σε προεκλογική ομιλία του στη Φλόριντα.

«Αυτοί γέμισαν τον τόπο με ανεμογεννήτριες και δεν φύσαγε πολύς αέρας», είπε σαρκαστικά, προσθέτοντας πως «εάν συνέχιζαν αυτή την διαδικασία, η Γερμανία τώρα μάλλον θα είχε χρεοκοπήσει».

ΗΠΑ: Η εργατιά τραβάει το χαλί στη Χάρις – Ο Τραμπ δείχνει να κερδίζει πόντους σε όλες τις φυλετικές κοινότητες της εργατικής τάξης

 Το πολιτικό θερμόμετρο στις ΗΠΑ βρίσκεται στα ύψη καθώς μένουν μόνο μερικές μέρες για τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, ενόσω η μάχη ξεκίνησε ήδη στην Τζόρτζια με την πρόωρη ψηφοφορία. 

Η Κάμαλα Χάρις φαίνεται ότι βρίσκεται σε δεινή θέση αφού χάνει ψήφους από τους Αφροαμερικανούς και τους ισπανόφωνους, τις οποίες κερδίζει ο Ντόναλντ Τραμπ

 Από την άλλη, ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος φαίνεται να κυριαρχεί σε όλες τις φυλετικές κοινότητες της εργατικής τάξης, ενώ στο τελικό σπριντ για την προεδρία οι αλληλοκατηγορίες κορυφώνονται. 

Ανατροπή στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν και η Σαουδική Αραβία θα κάνουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, σύμφωνα με την Τεχεράνη

 Το Ιράν και η Σαουδική Αραβία θα πραγματοποιήσουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με μια πληροφορία που μετέδωσε ένα ιρανικό μέσο ενημέρωσης, την οποία προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιώσει το Ριάντ, όμως θα μπορούσε να αποτελέσει ορόσημο για αυτές τις δύο δυνάμεις της Μέσης Ανατολής, οι σχέσεις των οποίων για μεγάλο χρονικό διάστημα παρέμεναν «ψυχρές».

Ουκρανία: Aνδρας αυτοκτόνησε μέσα σε στρατολογικό γραφείο για να μην τον επιστρατεύσουν

 Ένας άνδρας, που ήταν καταζητούμενος από τις αρχές επειδή αρνήθηκε να στρατευθεί, αυτοκτόνησε αφού τον συνέλαβε η αστυνομία και τον οδήγησε σε ένα κέντρο στρατολόγησης, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές.

Η τραγωδία αυτή υπογραμμίζει το πρόβλημα της στρατολόγησης στην Ουκρανία, την ώρα που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού στο μέτωπο και πολλοί άνδρες κρύβονται, δωροδοκούν ή προσπαθούν να φύγουν στο εξωτερικό για να μην τους στείλουν στον πόλεμο.

Ο Παναμάς απειλεί με κυρώσεις την ΕΕ για να τον βγάλει από τη λίστα των «φορολογικών παραδείσων»

 Οι ευρωπαϊκές εταιρείες δεν θα μπορούν να συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς που θα προκηρύσσει ο Παναμάς εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποσύρει τη χώρα από τον κατάλογο των «φορολογικών παραδείσων», προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος Χοσέ Ραούλ Μουλίνο.

«Δεν είμαστε φορολογικός παράδεισος», είπε ο Μουλίνο μιλώντας σε δημοσιογράφους τριών μέσων ενημέρωσης. «Εάν παραμείνουμε σε αυτή τη λίστα (οι ευρωπαϊκές εταιρείες) δεν θα μπορούν να συμμετέχουν (…). Ο Παναμάς δεν θα επιτρέψει σε καμία χώρα που μας έχει σε μια τέτοια λίστα να συμμετάσχει σε σχέδια ή διεθνείς διαγωνισμούς που θα κάνουμε από τον επόμενο χρόνο», τόνισε.

Βραζιλία: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του προέδρου Λούλα μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι

 Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα υποβλήθηκε σήμερα σε νέες ιατρικές εξετάσεις οι οποίες έδειξαν ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας του μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που τον παρακολουθεί, Ρομπέρτο Καλίλ και Άνα Ελένα Ζερμόγκλιο, ο πρόεδρος Λούλα θα υποβληθεί την Παρασκευή σε νέα σειρά ιατρικών εξετάσεων. Διευκρίνισαν ότι είναι σε θέση να εκπληρώσει τα καθήκοντά του.

Αναδρομικά: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον Γιώργο Πιτσιλή φοροκλέβουν και κοροϊδεύουν χιλιάδες συνταξιούχους

 Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σε αγαστή συνεργασία με τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή, ψαλιδίζει τα ψίχουλα των αναδρομικών με παράνομη υπερφορολόγηση.

Στο ίδιο έργο θεατές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοιράζει αναδρομικά στους συνταξιούχους και ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής με τη συνδρομή του εκάστοτε υπουργού Οικονομικών με αντισυνταγματικές διαδικασίες τα παίρνει πίσω, μέσα από τις σε στιλ «αποφασίζω και διατάζω και σε όποιους δεν αρέσει τραβάτε στα δικαστήρια»

Πλήρης δικαίωση για τον γιατρό της Γαύδου – Τι λέει στο Documento

 Πλήρης δικαίωση για τον γιατρό της Γαύδου, Βασίλη Αμβροσιάδη, καθώς όπως αποδεικνύεται από τις επίσημες εργαστηριακές μελέτες του ΕΟΔΥ, η επιδημία οφείλεται στο μολυσμένο νερό και όχι σε λανθασμένες εκτιμήσεις του γιατρού.

Ο Βασίλης Αμβροσιάδης υπέστη τα πάνδηνα, απο την δήμαρχο του νησιού καθώς θεωρήθηκε ανίκανος να αντιμετωπίσει τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και μάλιστα με απόφασή της απομακρύνθηκε προσωρινά από τη θέση του.


Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στο ΠΑΣΟΚ – «Καρφιά» Διαμαντοπούλου κατά Δούκα

 Αιχμές και πολιτικά “καρφιά” βρέθηκαν στο φόντο της πρώτης συνεδρίασης του 9μελούς πολιτικού οργάνου κορυφής στη Χαριλάου Τρικούπη, που συγκροτήθηκε για να χαράσσει “γραμμή” και να υπάρχει κοινή δημόσια εκφώνηση για σημαντικά πολιτικά ζητήματα. Στις εσωκομματικές «τριβές» πρωταγωνίστησαν δυο εκ των διεκδικητών της προεδρίας, ο Χάρης Δούκας και η Αννα Διαμαντοπούλου, προτού καλά καλά ξεκινήσει, το απόγευμα της Τρίτης 22 Οκτωβρίου η συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου,

Απορρίφθηκε το αίτημα Φλώρου να διαγραφούν δημοσιεύματα – Νίκη της δημοσιογραφίας απέναντι στην απόπειρα «σβησίματος» της ιστορίας

 Στο κενό έπεσε η απαίτηση του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, να εξαφανιστούν όλα τα δημοσιεύματα που αφορούσαν σκάνδαλο της Energa και τη δικαστική πορεία που ακολούθησε, με το επιχείρημα ότι ο ίδιος τελικά αθωώθηκε από τις κατηγορίες που τον βάραιναν. Ωστόσο, το αίτημα προσωρινής διαταγής ώστε να διαγραφούν τα δημοσιεύματα μέχρι να εκδικαστεί