Πρόεδρος βρετανικής επιτροπής επανένωσης: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα έχουν ανάγκη το αττικό φως

Απάντηση στο διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου δίνει με άρθρο της στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» η Τζάνετ Σούσμαν (dame Janet Suzman), πρόεδρος της Βρετανικής Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα και ηθοποιός.
«Δεν είμαι ούτε λόγιος ούτε ακαδημαϊκός. Η θέση μου στην Επιτροπή είναι εκείνη ενός απλού επισκέπτη μουσείου και ως τέτοιος μπορώ να δω ξεκάθαρα ότι τα Γλυπτά βρίσκονται σε λάθος χώρο. Έχουν ανάγκη το αττικό φως του ήλιου να τα φωτίζει με φόντο το γαλανό ουρανό. Ζητούν να επανενωθούν με το άλλο τους μισό στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης όπου πάντοτε τα περιμένει μια θέση», τονίζει χαρακτηριστικά η κ. Σούσμαν.

Εργαλείο υβριδικού πολέμου για τις ΗΠΑ το ΔΝΤ

«Ξεχάστε την «ανεξαρτησία» των οικονομικών οργανισμών, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ανήκουν κι αυτοί στο "οπλοστάσιο" της κυβέρνησης των ΗΠΑ για να εξαναγκάσουν άλλα κράτη να υποκύψουν στις επιθυμίες της Ουάσινγκτον».

Αυτό υποστηρίζει νέα αποκάλυψη του WikiLeaks που δημοσιοποιεί στο Twitter και περιγράφει «οδηγίες» του αμερικανικού στρατού, σύμφωνα με τις οποίες σημαντικοί παγκόσμιοι οικονομικοί οργανισμοί όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία

"Αδειάζουν" Βέμπερ και Μητσοτάκη οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο

H πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα είναι «σαφής», επεσήμανε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αλεξάντερ Βιντερστάιν αναφορικά με τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος για τα επόμενα έτη.
Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωση του κορυφαίου υποψηφίου του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ, ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να επαναδιαπραγματευτεί τους εν λόγω στόχους με μια διαφορετική κυβέρνηση, είπε πως κατ' αρχάς η Επιτροπή «δεν σχολιάζει σχόλια».

Αποχωρούν τα τρακτέρ από τις σήραγγες των Τεμπών

Αποχωρούν τα τρακτέρ των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας, που είχαν αποκλείσει τις σήραγγες των Τεμπών και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών Θεσσαλονίκης.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων Κώστας Τζελας δήλωσε πως οι αγρότες έστειλαν το μήνυμα στην κυβέρνηση, η οποία πρέπει να δώσει άμεσα λύσεις στα αιτήματά τους. «Μας ανάγκασε να βγούμε στον δρόμο, επιμένουμε και ζητούμε να συναντηθούμε με την κυβέρνηση με κλιμάκιο υπουργών υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη» δήλωσε.

Εξαρθρώθηκε διεθνής σπείρα πλαστών διαβατηρίων

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολυήμερη έρευνα από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην πλαστογραφία και εμπορία ταξιδιωτικών εγγράφων.
Συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8/2/2019 στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, της Πλατείας Αττικής και των Κάτω Πατησίων, τρείς (3) αλλοδαποί, μέλη της σπείρας. Αναζητείται ακόμα ένας (1) αλλοδαπός συνεργός τους.

Αποκαθηλώνουν τον δωσίλογο στρατηγό Καβράκο από τη ΣΜΥ

Ο αναπλ. υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, έδωσε εντολή να αφαιρεθεί το όνομα του δωσίλογου στρατηγού Χρήστου Καβράκου από το ομώνυμο στρατόπεδο στα Τρίκαλα στο οποίο εδρεύει η Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών.
Το θέμα είχε αναδείξει η «Εφ.Συν.» από τις 22 Δεκεμβρίου 2016 σε ρεπορτάζ του Δημήτρη Τερζή με τίτλο «Τιμούν έναν δωσίλογο στρατηγό», σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση Καραμανλή, λίγο μετά την πτώση της χούντας, αποφάσισε να δώσει το όνομα του Καβράκου στο στρατόπεδο των Τρικάλων επιχειρώντας ένα πρωτοφανές ιστορικό «ξέπλυμα» που διατηρούνταν ώς σήμερα.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ «Πρόσωπα χαραγμένα από το πάθος για νίκη»

«Εμπειρία!» ήταν η πρώτη λέξη που είπε μόλις του ζητήσαμε να ανασύρει από τη μνήμη τα ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού. Τα είχε ζήσει, μεταξύ 1981-1983, κυρίως ως προπονητής του Δικεφάλου, σε μόλις ένα παιχνίδι πρόλαβε να δώσει οδηγίες ως προπονητής των «ερυθρόλευκων» απέναντι στην προηγούμενη ομάδα του από τη Θεσσαλονίκη.
Ο 80χρονος σήμερα Χάιντς Χέερ, «σεβαστός απ’ όλους μας και πάντα ενεργητικός», όπως Γερμανοί δημοσιογράφοι μάς... σύστησαν την παρουσία του στην εποχή μας, δεν είχε γίνει, όπως από τους συμπολίτες στο Λεβερκούζεν όπου γεννήθηκε και ζει τώρα, το ίδιο σεβαστός όταν κάθισε, Ιούλιο του 1983, στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αττικής

Nέα ανατροπή με τον καιρό και το θερμόμετρο να κάνει βουτιά, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για την ερχόμενη εβδομάδα, θυμίζοντάς μας ότι ο χειμώνας  είναι εδώ για αρκετό ακόμα διάστημα.

Η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να προκαλέσει χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Όπως μάλιστα δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δεν αποκλείεται να προκαλέσει χιονοπτώσεις ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος

Παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών, Τέρενς Κουίκ.

Ο Τσίπρας, οι δημοσκοπικές αλχημείες και το… εκλογικό σάρωμα της ΝΔ

Σε όσα ψιθυρίζονται εδώ και μήνες στους διαδρόμους της Βουλής και έχουν γίνει αντιληπτά στην κοινωνία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, περιγράφοντας πώς ο συνδυασμός των ψευδών δημοσκοπικών μετρήσεων και της επίπλαστης μιντιακής εικόνας περί εκλογικής επέλασης θα γυρίσει μπούμερανγκ στη ΝΔ και θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε φιάσκο.

«Στην κάλπη των ευρωπαϊκών εκλογών θα υποστείτε μια δεινή διάψευση των προσδοκιών σας διότι όλος ο λαός θα κατανοήσει ότι το

Η Λίβερπουλ επέστρεψε στην κορυφή της Πρέμιερ, 3-0 την Μπόρνμουθ

Η Λίβερπουλ ήταν εξαιρετική, δεν αγχώθηκε με τη συγκατοίκηση στην κορυφή με τη Σίτι και αντέδρασε ιδανικά! Οι Reds με ωραία μπάλα στο Ανφιλντ, επικράτησαν εύκολα 3-0 της Μπόρνμουθ και βρέθηκαν μόνοι στο ρετιρέ της Premier League και στο +3 από τους Πολίτες. Εντυπωσιακή η τριπλέτα (Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο) με δυο γκολ και ασίστ, ενώ στα αξιοσημείωτα η επιστροφή του Αρνολντ στη δράση έπειτα από ένα μήνα.
Η Μπόρνμουθ ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 2ο λεπτό φάνηκε απειλητική, αφού ο Φρέιζερ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά νικήθηκε από τον Αλισον. Οι Κόκκινοι πήραν τον

Διπλό ελπίδας για τον Απόλλωνα Σμύρνης Η Ελαφρά Ταξιαρχία επικράτησε με 0-1 του Πανιωνίου

Με αρκετούς μικρούς στη σύνθεσή του, ο ψυχωμένος Απόλλωνας επικράτησε 0-1 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη με γκολ του Βαφέα, δείχνοντας... σημάδια ζωής και προκαλώντας νέο προβληματισμό στους γηπεδούχους!
Πολύ σκληρός για να πεθάνει αποδυκνείεται ο Απόλλων, ο οποίος παρατάχθηκε στη Νέα Σμύρνη με αρκετά νέα παιδιά, κέρδισε με 1-0, πήρε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της σεζόν και έβαλε τους «κυανέρυθρους» σε μπελάδες.
Ο Ακης Μάντζιος ξεκίνησε με τον Κόντικ κάτω από τα γκολπόστ,

Πυρ και μανία οι Τούρκοι με το διχοτομημένο χάρτη της Τουρκίας

Μύδρους εξαπολύει ο τουρκικός Τύπος και οι χρήστες των social media κατά του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο για μία, μάλλον, απρόσεκτη ανάρτηση του στο Twitter. Η ανάρτηση του Αμερικάνου υπ. Εξωτερικών ήταν ένα βίντεο με το οποίο καταδεικνύονται οι χώρες που αναγνωρίζουν ως ηγέτη της Βενζουέλας τον Γκουαϊδό και ποιες αναγνωρίζουν ακόμη τον Μαδούρο.

Νέες εκπομπές και νέες «ραδιοφωνικές φωνές» στο Πρώτο Πρόγραμμα Τη Δευτέρα βγαίνει ανανεωμένο στον αέρα

Με αέρα ανανέωσης βγαίνει την προσεχή Δευτέρα το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Νέες εκπομπές και νέες «ραδιοφωνικές φωνές», δίπλα στο έμπειρο δημοσιογραφικό δυναμικό και υπάρχουσες τα τελευταία χρόνια εκπομπές λόγου και ενημέρωσης, δίνουν καθημερινά τον ρυθμό της έγκυρης και πλουραλιστικής ενημέρωσης.
Το Πρώτο Πρόγραμμα μαζί με τα αναλυτικά δελτία ειδήσεων (ανά ώρα,  24 ώρες το 24ωρο) και τους τίτλους ειδήσεων (ανά μισή ώρα), τα δύο καθημερινά  ωριαία

Πανέτοιμος για τη μεγάλη μάχη ο ΠΑΟΚ Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Πανέτοιμος για το ματς της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, ένα ματς που μπορεί να κάνει το όνειρο πραγματικότητα είναι ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά ολοκλήρωσε την προετοιμασία του με μοναδική απουσία αυτή του εδώ και καιρό τραυματία Χοσέ Κάνιας ο οποίος συνεχίζει το ατομικό του πρόγραμμα.
Αναλυτικά η ενημέρωση του ΠΑΟΚ:
Είναι από τα ματς που δεν χρειάζεται να πεις απολύτως. Διότι, τα πάντα – και πολύ περισσότερα – έχουν ήδη ειπωθεί και στην

Λύθηκε το «εναέριο» πρόβλημα με τα κοντάρια της Κυριακοπούλου

 Η αθλήτρια αντιμετώπισε πρόβλημα στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης
Η Νικόλ Κυριακοπούλου αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τα κοντάρια της στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης το οποίο όμως λύθηκε γρήγορα