Aυτή είναι το "βαθύ λαρύγγι"

Η πηγή που «κελάηδησε» πρώτη και αποκάλυψε λεπτομέρειες για τα λαδώματα και τις περίεργες πρακτικές των ανωτέρων στελεχών της Novartis ήταν τελικά μία ταπεινή γραμματέας.

Αυτήν την ώρα τελεί υπό καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, το οποίο της διασφάλισε η εισαγγελέας διαφθοράς. Όμως, το FBI διά των εγγράφων που απέστειλε και τα οποία μεταφράστηκαν από τη νομική υπηρεσία της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, δηλαδή δια των επισήμων ντοκουμέντων, αποκαλύπτει το όνομα και την ιδιότητα της μάρτυρος.
Είναι αυτή η οποία κάποια στιγμή συγκέντρωσε και απέκτησε όλο το αρχείο του προϊσταμένου της στην εταιρεία. Υποκλοπή προς διασφάλιση ή επένδυση στο μέλλον;

Άνοιξε και επίσημα η «αυλαία» των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων (Photos)

Άνοιξε και επίσημα η «αυλαία» των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, με την Τελετή Έναρξης που πραγματοποιήθηκε στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας, παρά το κρύο, καθώς η θερμοκρασία στην έναρξη της διαδικασίας ήταν -2 βαθμοί Κελσίου.

Η Τελετή Έναρξης είχε τίτλο «Ειρήνη σε Κίνηση» και το μήνυμά της επικεντρώθηκε στην ειρήνη. Πρωταγωνιστές ήταν πέντε παιδιά-ηθοποιοί από την αγροτική επαρχία Γκανγκγουόν (όπου βρίσκεται η Πιονγκτσάνγκ), τα οποία αρχίζουν ένα παραμυθένιο ταξίδι μέσα στο χρόνο αναζητώντας την ειρήνη.

**2 Δεκεμβρίου του 1991***Όταν ο Σαμαράς αναγνώρισε τα Σκόπια ως «Μακεδονία»

Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος Ελληνας πολιτικός που στις 2 Δεκεμβρίου του 1991 αποδέχτηκε την επίσημη αναφορά της πΓΔΜ ως «Μακεδονία» από την ΕΟΚ

Μπορεί ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να έστειλε μήνυμα υποστήριξης του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος κάνοντας λόγο για «μία μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα», όμως τα έγγραφα της εποχής αποδεικνύουν πως τον Δεκέμβριο του 1991 ως υπουργός Εξωτερικών ήταν ο πρώτος Ελληνας πολιτικός που αποδέχτηκε την επίσημη αναφορά της πΓΔΜ ως «Μακεδονία» σε έγγραφο της ΕΟΚ.

Νέα επίθεση Αντώναρου σε Άδωνη: Τον χαρακτηρίζει «τσίρκολο» και ζητά «κάποιος να του τραβήξει το αυτί αμέσως»

Άστραψε και βρόντηξε ξανά κατά του Άδωνη Γεωργιάδη ο Ευάγγελος Αντώναρος, ζητώντας, εμμέσως πλην σαφώς, την αποπομπή του αντιπροέδρου της ΝΔ και εμπλεκόμενου, κατά τη δικογραφία, στο σκάνδαλο Novartis.

Ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, χωρίς να κατονομάζει τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook:

«Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αυτοχαρακτηρίζεται και να αυτοπροσδιορίζεται με τη συμπεριφορά του.

Απίστευτο άδειασμα Καρατζαφέρη σε Άδωνη με αφορμή τη Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ (Video)

«Πληρωμένη απάντηση» από τον Γιώργο Καρατζαφέρη στον Άδωνη Γεωργιάδη με αφορμή την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis, αλλά και του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. μεταξύ άλλων είπε: «Τώρα είναι η συζήτηση για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Πολλά εκατομμύρια. Όταν κ. Άδωνη έδινες τα εκατομμύρια για να γίνεις πρωτοσέλιδο, αυτό είναι ιστορία και αυτά θα τα απολογηθείς και θα τα πληρώσεις. Όταν πλήρωνες για να βρίζουν αυτούς που σε βοήθησαν, αυτό είναι θέμα».

Όταν ο Αβραμόπουλος αποθέωνε το θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων απαντώντας για το σκάνδαλο Novartis

Ήταν Ιούλιος του 2017 όταν ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής απηύθυνε ερώτηση προς την Κομισιόν με αντικείμενο τις αθέμιτες πρακτικές της πολυεθνικής Novartis.

Εξ ονόματος της Επιτροπής απάντησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος, χωρίς στην απάντησή του να αναφέρει ούτε μία φορά το όνομα «Novartis», σημείωνε μεταξύ άλλων ότι εναπόκειται στα κράτη μέλη να διερευνούν συγκεκριμένες καταγγελίες περί δωροδοκίας ιατρών από φαρμακευτικές εταιρείες.

Ο Πατούλης παραδέχεται φαινόμενα καθοδηγούμενων συνταγογραφήσεων στο σκάνδαλο Novartis και κατεβαίνει για δήμαρχος Αθηναίων

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ και δήμαρχος Αμαρουσίου παραδέχθηκε φαινόμενα καθοδηγούμενης συνταγογραφίας, στο σκάνδαλο Novartis, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι είναι γνωστό σε όλους πως τα εκπαιδευτικά συνέδρια γίνονται με χρηματοδότηση φαρμακευτικών εταιριών.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ζήτησε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση Novartis και να τιμωρηθούν όσοι κριθούν ένοχοι, υποστηρίζοντας ότι την ευθύνη την έχουν εκείνοι που νομοθετούν και κάνοντας αναφορά στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, μέσω της οποίας ελέγχονται οι γιατροί.

Απάντηση της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς: Δεν συναντηθήκαμε ποτέ με Τζανακόπουλο

Με κοινή δήλωσή τους οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, Ε. Τουλουπάκη, Χ. Τζούρας και Στ. Μανώλης, διεύψευσαν κατηγορηματικά αιτιάσεις για συνάντησή τους με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ή άλλο στέλεχος της κυβέρνησης, πριν διαβιβάσουν τη δικογραφία της υπόθεσης Novartis στη Βουλή.

Τονίζουν δε ότι οι μάρτυρες τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας βάσει των όσων προβλέπει ο νόμος. Συγκεκριμένα στη δήλωσή τους οι τρεις εισαγγελείς αναφέρουν ότι:

Μάχη στην ακτοπλοΐα για τα «χρυσά» δρομολόγια προς Κυκλάδες

O ανταγωνισμός στην ελληνική ακτοπλοΐα εν όψει της νέας δρομολογιακής περιόδου κτυπάει «κόκκινο».

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται την περασμένη εβδομάδα όταν η Golden Star Ferries των αδελφών Γιώργου και Δημήτρη Στεφάνου διαμαρτυρήθηκε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μέσω του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) της βάζει εμπόδια στη δρομολόγηση στο Αιγαίο δύο νεαποκτηθέντων ταχυπλόων με αποτέλεσμα σε μία κομβική περίοδο για τις κρατήσεις εισιτηρίων από το εξωτερικό να μην μπορεί να κάνει την εμπορική της πολιτική, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο protothema.gr.

«Καμπάνα» στον Στέλιο Διονυσίου - Ένοχο τον έκρινε το δικαστήριο, ποια ποινή του επέβαλλε

Ένοχος για εξύβριση και απείθεια κρίθηκε ο γνωστός τραγουδιστής Στέλιος Διονυσίου, στη δίκη για το επεισόδιο που είχε πριν μερικές μέρες με αστυνομικό, όταν προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του, από σημείο της Βασιλίσσης Σοφίας, το οποίο είχε κλείσει η αστυνομία.

Ωστόσο, η κατηγορία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, μετατράπηκε σε απλή σωματική βλάβη από αμέλεια, ενώ ύστερα από αίτημα του συνηγόρου του Βασίλη Καπερνάρου, αναγνωρίστηκε στον τραγουδιστή το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Bloomberg: Η Ελλάδα αναπτύσσεται ταχύτερα από τη Βρετανία

Σε μια αντιστροφή ρόλων που ακόμη και οι διορατικότεροι δεν τόλμησαν να προβλέψουν, η Ελλάδα πλέον αναπτύσσεται ταχύτερα από το Ηνωμένο Βασίλειο, ξεπερνώντας το σε επιδόσεις στις διεθνείς αγορές, εκτιμά το πρακτορείο Bloomberg. Αυτό γίνεται επειδή οι Έλληνες πολίτες, που απέρριψαν τους όρους του προγράμματος τον Ιούλιο του 2015, ποτέ δεν υιοθέτησαν τη ρήξη με την Ευρώπη, ή την επιστροφή σε μια οικονομία της δραχμής. Τώρα που η Ευρώπη ηγείται του ανεπτυγμένου κόσμου σε ρυθμούς ανάπτυξης, παραγωγικότητας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, η Ελλάδα αποδεικνύεται η περισσότερο ωφελημένη και η Βρετανία είναι ο νέος ασθενής της Ευρώπης.

Συναγερμός στην Πειραιώς - Πυρετώδεις συσκέψεις στα γραφεία της Ν.Δ. για το σκάνδαλο Novartis

Οργή, ένταση και κινητικότητα στη Νέα Δημοκρατία μετά τη «μαζική κατηγορία» που αποδίδεται στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και έξι υπουργούς των κυβερνήσεών του για εμπλοκή στο σκάνδαλο της Novartis.

Το ζήτημα έχει προκαλέσει μαζική κινητοποίηση στην Πειραιώς, όπου σε συνεχείς συσκέψεις διαβουλεύονται για να δουν με ποιον τρόπο θα αντεπιτεθούν στην κυβέρνηση.

Σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις,

Χωρίς πάτο η Wall Street - Νέα τετραψήφια «βουτιά» για τον Dow Jones

Βαριές απώλειες σημείωσαν οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street καθώς τα επιτόκια των αμερικανικών ομολόγων επιμένουν να κινούνται ανοδικά και τις ρευστοποιήσεις να έχουν επανέλθει, εν μέσω συνεχιζόμενων ανησυχιών για άνοδο του πληθωρισμού.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε «βουτιά» 1.032 μονάδων ή 4,15% στις 23.859,46 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε 3,75% στις 2.581,08 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε βαριές απώλειες 3,90% στις 6.777,16 μονάδες.

ΕΛΛΑΔΑ- ΚΑΙΡΟΣ: Καταφθάνει η "Ιοκάστη"

Μετά την παρατεταμένη καλοκαιρία -για την εποχή- αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού από το Σάββατο, με την έλευση του βαρομετρικού χαμηλού «Ιοκάστη», το οποίο θα πλησιάσει με ταχύτητα την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, μεταβολή του καιρού θα σημειωθεί το Σάββατο, προερχόμενη από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους και τις πυκνές χιονοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.