Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών

 Τεράστιο είναι το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών στο Ντουμπάι.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, η πρώτη προκαταρκτική αποτίμηση ανεβάζει το κόστος των ζημιών σε σπίτια και αυτοκίνητα στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια ανέρχονται και οι απώλειες των ασφαλιστικών εταιρειών.

 Όπως σημειώνεται στον τοπικό τύπο, πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματα τους, τα πλείστα εκ των οποίων ήταν πολυτελείας, μέσα στα νερά, που είχαν πλημμυρίσει τους δρόμους.

Οργή Ισραήλ για την συνάντηση Ερντογάν - Χανίγια

 Την οργή της ισραηλινής κυβέρνησης προκάλεσε η χθεσινή συνάντηση του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν με τον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαϊλ Χανίγια στην Κωνσταντινούπολη.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατς, ανάρτησε στην πλατφόρμα X φωτογραφία της συνάντησης, αναφέροντας: "Ντροπή σου Ερντογάν. Η συμμαχία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, με βιασμούς, δολοφονίες, κατατεμαχισμούς πτωμάτων και το κάψιμο βρεφών".

Εντονη αντίδραση Ρωσίας για την αμερικανική βοήθεια προς Ουκρανία- Ισραήλ

 Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι τα νομοσχέδια που ενέκρινε η αμερικανική Βουλή θα βαθύνουν τις κρίσεις σε όλο τον κόσμο.

Η Μαρία Ζαχάροβα χαρακτήρισε τη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο ως άμεση χορηγία σε τρομοκρατική δραστηριότητα, ενώ, για τη βοήθεια προς το Ισράηλ, είπε οτι θα κλιμακώσει και θα αυξήσει την ένταση στην περιοχή.

Χαρακτήρισε, επίσης, τη βοήθεια προς την Ταϊβάν, ως ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας.

Герапетритис: Грција нема да го поддржи барањето на Косово за членство во Советот на Европа

 Грција ќе апстинира од гласањето, односно нема да го поддржи барањето на Косово за членство во Советот на Европа од политички причини, истакна шефот на грчката дипломатија Јоргос Герапетритис во интервјуто за општинското радио од Пиреас „Канал 1“, јави дописничката на МИА од Атина.

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΦΥΣΑΕΙ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ: Συλλήψεις σε Κέντρο, Γκιόρτσε Πετρόφ, Γκάζι Μπάμπα, Αεροδρόμιο, Καρπός

 Η αστυνομία ενημερώνει για μεγάλο αριθμό υποθέσεων κατά τις οποίες κρατήθηκαν άτομα με μαριχουάνα στην πόλη των Σκοπίων. Στις 19.04.2024 και ώρα 18.15 στην περιοχή του Κέντρου στα Σκόπια, αστυνομικοί της Μονάδας Παράνομου Εμπορίου στο SVR Σκόπια στέρησαν την ελευθερία του A.D.(33) από τα Σκόπια επειδή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μαριχουάνα. 

Vucic: Αυτό είναι το ευχαριστώ μας για όλα όσα κάναμε για τα Σκόπια

 «Είναι ευγνωμοσύνη για όλα όσα κάναμε για τα Σκόπια», δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σχολιάζοντας τη συνυποστηρίξη της πΓΔΜ στο ψήφισμα για τη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα στον ΟΗΕ, ως προσωπική απόφαση του επικεφαλής της διπλωματίας Οσμάνι.

Οι Ρώσοι, 25 χιλιόμετρα από την ουκρανική έδρα στο Ντόνετσκ. «Μόνο τα drones τους εμποδίζουν να προχωρήσουν»

 Μετά το Κίεβο, τη Μαριούπολη, το Severodonetsk, το Kherson, το Bahmut, το Robotine ή το Avdiivka, ένα άλλο όνομα έχει κάνει τη θέση του στον χάρτη του πολέμου στην Ουκρανία: το Ceasiv Iar, μια πόλη που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ένα από τα πιο καυτά σημεία της πρώτης γραμμής και στην οποία Περίπου 300 κάτοικοι εξακολουθούν να ζουν από ένα σύνολο 12.000 ανθρώπων που ζούσαν εδώ πριν τον πόλεμο.

Γεραπετρίτης «αδειάζει» Μπακογιάννη για το Κόσοβο: Η Ελλάδα θα απέχει από το συμβούλιο υπουργών

 Η Ελλάδα θα απόσχει από την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Υπουργών τον ερχόμενο μήνα όπου και θα ληφθεί η τελική απόφαση για την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης διαβεβαίωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, αδειάζοντας επί της ουσίας την  εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ανεξαρτήτως «της θέσης που έχει εκφραστεί» η θέση της Ελλάδας παραμένει αναλλοίωτη δεδομένου ότι δεν έχουν εκπληρωθεί θεμελιώδη ζητήματα.

Κύπρος: Οργή για την Μπακογιάννη – Θεωρούν ότι άνοιξε το δρόμο για το ψευδοκράτος

 Σκληρό άρθρο στον Φιλελεύθερο που είναι πιο μετριοπαθής εφημερίδα στα εθνικά

Κόλαφος κατά της Ντόρας Μπακογιάννη αποτελεί άρθρο της κυπριακής εφημερίδας Φιλελεύθερος, που αναφέρεται στο διπλωματικό μείζον ζήτημα που προέκυψε με τη Σερβία και την σκληρή αντιπαράθεση του προέδρου της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς με την ελληνίδα πολιτικό, με αφορμή την εισήγησή της, η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, για ένταξη του Κοσσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ).

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ετσι μας φόρτωσαν τη ζημιά €42,5 δισ. από τις τράπεζες

 Η κυβέρνηση πανηγύρισε για τα €3,5 δισ. που έλαβε από την πώληση των συμμετοχών του δημοσίου στα τραπεζικά ιδρύματα, «ξεχνώντας» ότι είχαν δοθεί €46 δισ.

για την ανακεφαλαιοποίησή τους

Την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή το πολιτικό σκηνικό θύμιζε κάτι από το «Φωνάζει ο κλέφτης». Στην ταινία που βασιζόταν στο θεατρικό του Ψαθά ο αδίστακτος απατεώνας γαμπρός ενός έντιμου στρατηγού καταχράται κονδύλια του οργανισμού στον οποίο τον διόρισε ο πεθερός μαζί με άλλα «μπουμπούκια».