Ένας αστεροειδής που αξίζει περίπου 5,4 τρισ. δολάρια,... αφού πιστεύεται ότι φέρει έως 90 εκατ. τόνους πλατίνα πρόκειται να προσπεράσει απόψε τον πλανήτη μας.

Ένας αστεροειδής που αξίζει περίπου 5,4 τρισ. δολάρια, αφού πιστεύεται ότι φέρει έως 90 εκατ. τόνους πλατίνα στον πυρήνα του, καθώς κι άλλα σπάνια και πολύτιμα μέταλλα, πρόκειται να προσπεράσει απόψε τον πλανήτη μας.

Η είδηση, όπως είναι φυσικό, έχει συναρπάσει όσους ασχολούνται με την ανάπτυξη τεχνολογιών εξόρυξης από αστεροειδείς.

Η Σέριφος από τα μάτια του αετού...( picture+video )

Απολαύστε τις ομορφιές της Σερίφου, έτσι όπως δεν την έχετε ξαναδεί ποτέ! Το μικρό νησί των Κυκλάδων με τη γραφική χώρα, τις ξακουστές παραλίες αλλά και, κατά γενική ομολογία, της φιλόξενης αιγαιοπελαγίτικης ατμόσφαιρας, αποκαλύπτεται από ψηλά, σε ένα εξαιρετικό βίντεο του Νικόλα Τριανταφυλλίδη...

Έντεκα... σχετικά φτηνά ελληνικά νησιά προς πώληση

Η Ελλάδα έχει περίπου 12000 και 6000 νησιά σύμφωνα με μια σειρά από διαφορετικές εκτιμήσεις και κανείς δεν ξέρει πόσα ανήκουν στην Ελληνική κυβέρνηση.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι δεκάδες νησιά είναι προς πώληση και ο Βρετανός κτηματομεσίτης Knight Frank προβλέπει ότι οι πωλήσεις των ελληνικών ιδιωτικών νησιών θα πάρουν φωτιά τα επόμενα χρόνια.   

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μπουγιούρης

Τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή μάστερς διατήρησε ο Αντώνης Μπουγιούρης. Ο Έλληνας ιστιοπλόος στέφθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία λέιζερ στα απρεντίς (35-44 ετών) για δεύτερη διαδοχική χρονιά. 

Πρόεδρος χώρας έκανε τον... σοφέρ στον Μέσι! (Video)

Ο Αργεντινός άσος της Μπαρτσελόνα ταξίδεψε στη Γκαμπόν για τα εγκαίνια ενός σταδίου και ο πρόεδρος της αφρικανικής χώρας δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του.  
Ο Αλί Μπόνγκο Οντιμπά, μάλιστα, έγινε... χαλί να τον πατήσει ο Λιονέλ Μέσι, καθώς πήγε στο αεροδρομίο, τον παρέλαβε και όχι μόνο δεν τον άφηνε από κοντά του, αλλά μέχρι και τον σοφέρ του έκανε.

NASA: Ιστορική χαρτογράφηση του Πλούτωνα

Ο πλανήτης με όνομα από τον Κάτω Κόσμο, παρέμενε επί 85 χρόνια γκρι και θολός στους σχολικούς χάρτες του ηλιακού συστήματος, μέχρι να φωτογραφηθούν τα μεγάλα γεωλογικά μυστικά του, όπως ανακοίνωσε χαρακτηριστικά η NASA.

Yγεία* Ελπίδες για οριστική θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ

Ελπίδες, για την οριστική θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ με την χρήση λιποσωμάτων δίνουν στοιχεία έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ιταλία, καθώς, ήδη, έχει επιτευχθεί πλήρης αποκατάσταση της μνήμης σε πειραματόζωα, μετά από τρεις εβδομάδες θεραπείας.

Γι αυτήν την πολλά υποσχόμενη μελέτη μίλησε ο καθηγητής βιοχημείας και επικεφαλής του Κέντρου Νανοϊατρικής του Πανεπιστημίου Bicocca του Μιλάνου,

Επιστήμονες εργάζονται για τη δημιουργία του υπερ-εγκεφάλου

Στη δημιουργία ενός υπερ-εγκεφάλου, που αποκτά συλλογική νοημοσύνη και αυξημένες ικανότητες στοχεύουν οι επιστήμονες με την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική διασύνδεση εγκεφάλων πειραματόζωών (μαϊμούδων και αρουραίων) δημιουργώντας ένα είδος οργανικού υπολογιστικού δικτύου (brainet).

Yγεία* Έρευνα συνδέει το κάπνισμα με αυξημένο κίνδυνο σχιζοφρένειας

Το κάπνισμα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για εκδήλωση σχιζοφρένειας, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που ζητά να διερευνηθεί περαιτέρω το ζήτημα. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι καθημερινοί καπνιστές έχουν σχεδόν τριπλάσια πιθανότητα εμφάνισης ψυχωσικών συμπτωμάτων και σε νεαρότερη ηλικία σε σχέση με τους μη καπνιστές.

Φιλική νίκη για τον Ολυμπιακό με 1-0 τη Ρίζεσπορ, ενώ είχε και τρία δοκάρια

Θετικό ήταν το δείγμα γραφής του Ολυμπιακού στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας στην Αυστρία, καθώς επικράτησε με 1-0 της τουρκικής Ρίζεσπορ, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ.
Ένα χαμένο πέναλτι που προσέκρουσε στο δοκάρι, άλλα δύο δοκάρια και αρκετές ακόμη ευκαιρίες ήταν ο απολογισμός για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα.

Φιλική νίκη 3-1 ο Παναθηναϊκός επί του Λεβαδειακού

Καλός κατά διαστήματα ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-1 σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας τον Λεβαδειακό δείχνοντας καλά στοιχεία, ενώ άρεσε ο Σάντσεθ στο δεύτερο ημίχρονο που χρησιμοποιήθηκε.
Το σκορ άνοιξε ο Λεβαδειακός στο 13΄ Μιλιάζες, ενώ ο Παναθηναϊκός με αντεπίθεση διαρκείας πέτυχε τρία σερί γκολ με τους Καλτσά (44΄), Πέτριτς (48΄) και Καρέλη (84΄). Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες.

Tέσσερα στα τέσσερα η εθνική μας στο European League

Δεύτερη σερί νίκη επί της Τουρκίας με το ίδιο σκορ (3-1 σετ) και τέταρτη συνολικά στους πρώτους τέσσερις αγώνες στο European League για την εθνική μας ομάδα βόλεϊ ανδρών.
Παρουσία 1.500 θεατών στο κλειστό γήπεδο του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη η ομάδα του Δρίκου έδειξε πολύ καλά στοιχεία και παρόλο που πιέστηκε πολύ στο τρίτο σετ κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη και να συνεχίζει αήττητη.