Δημόσιο στο ΣτΕ: 7 λόγοι για να μην δοθούν αναδρομικά

 

Στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε δημόσια ακροαματική διαδικασία με πρόεδρο την Μαίρη Σαρπ και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας, 'Αννα Καλογεροπούλου, συζητήθηκε σήμερα ένας μεγάλος αριθμός αιτήσεων ακυρώσεως συνταξιούχων, που διεκδικούν για ένα 11μηνο την αναδρομική επιστροφή των περικοπών των κύριων και επικουρικών συντάξεών τους και των τριών δώρων-επιδομάτων (Χριστουγέννων- Πάσχα- θερινής άδειας).

Οι συνταξιούχοι ζητούν την ακύρωση:  

Οικονομία ΤτΕ: Αυξήθηκαν 3,1 δισ. ευρώ οι καταθέσεις το Νοέμβριο

 

Νέα δάνεια μόλις 230 εκατ. ευρώ χορήγησαν οι τράπεζες σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος. Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, και ελεύθερους επαγγελματίες, ήταν θετική κατά 417 εκατ. ευρώ, ενώ προς τους ιδιώτες ήταν αρνητική κατά 187 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη πλευρά οι ελληνικές τράπεζες έχουν λάβει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τον Μάρτιο του 2020 δωρεάν (με αρνητικό για την ακρίβεια επιτόκιο) ρευστότητα η οποία υπερβαίνει τα 39 δισ. ευρώ. Μάλιστα η ρευστότητα αυτή ενισχύθηκε περαιτέρω από την αύξηση των καταθέσεων.

Ξεπούλησαν τις χρυσές λίρες τα νοικοκυριά (και) το 2020!

 

Την τελευταία δεκαετία των μνημονίων, οι πωλήσεις χρυσών λιρών Αγγλίας ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο τεμάχια (πίνακας)

Σε υψηλά επίπεδα εκτοξεύτηκαν το 2020 οι πωλήσεις χρυσών λιρών από τα ελληνικά νοικοκυριά, λόγω των υψηλών τιμών στις οποίες είχε σκαρφαλώσει ο χρυσός.

Αξιοσημείωτο είναι πως, στην τελευταία δεκαετία των μνημονίων, οι πωλήσεις χρυσών λιρών Αγγλίας από τα ελληνικά νοικοκυρά ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο!