Σε απόγνωση οι οδηγοί ..ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ 2 ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΙΤΡΟ Η ΒΕΝΖΙΝΗ - ΣΤΟ 1,6 ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ - ΣΤΟ 1,05 ΕΥΡΩ ΤΟ LPG

 Βίντεο - φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Επιμέλεια κειμένου: Αδάμ Αλεξόπουλος

Το εφιαλτικό σοκ στις παγκόσμιες αγορές που προκάλεσε η ενεργειακή κρίση του 1973, μετά τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ στη Μέση Ανατολή, φέρνει στις μνήμες η αλματώδης αύξηση των τιμών στα καύσιμα που πυροδότησε ο πόλεμος στην Ουκρανία.Την ώρα που οι πετρελαιοπαραγωγοί χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αρνούνται να συνεργαστούν και δεν δέχονται να συζητήσουν με τις ΗΠΑ για την αύξηση της ημερήσιας παραγωγής μαύρου χρυσού, οι δυτικές οικονομίες πιέζονται ασφυκτικά από το ενεργειακό κόστος, που είναι πλέον αβάστακτο για τον μέσο Ευρωπαίο καταναλωτή.

Οι ΥΠΕΞ των εμπολέμων στην Αττάλεια – «Χαμηλές προσδοκίες» και πιέσεις για πυρηνική ασφάλεια

 Από στιγμή σε στιγμή ξεκινά στην Αττάλεια η πρώτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των εμπολέμων, δύο εβδομάδες από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβολούτ Τσαβούσογλου, έχει αυτήν την ώρα συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογο του Ντμίτρο Κουλέμπα, πριν ξεκινήσει η τριμερής συνάντηση με την συμμετοχή του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ.

«Ψευδείς ειδήσεις» χαρακτήρισε η Μόσχα τις καταγγελίες για βομβαρδισμό νοσοκομείου παίδων στη Μαριούπολη

 Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι οι καταγγελίες της Ουκρανίας σύμφωνα με τις οποίες ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε ένα νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη είναι «ψευδείς ειδήσεις», εξηγώντας πως επρόκειτο για μαιευτική κλινική η οποία έχει καταληφθεί εδώ και καιρό από τον στρατό. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή που προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ένα νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη. «Παιδιά βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια», έγραψε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Twitter.

Γιατί διακόπηκε η κυκλοφορία το πρωί στην Εθνική – Ο Δ/ντης Τροχαίας μιλά στην ΕΡΤ

 Διευκρινίσεις για την απόφαση να κλείσει το πρωί η Εθνική οδός για μισή ώρα έδωσε στην εκπομπή Συνδέσεις ο διευθυντής Τροχαίας Αττικής Σπύρος Λάσκος.

«Στο ύψος της Μαλακάσας μεταξύ 6.45 και 7.15 μεταξύ του 36ου και 46ου χλμ είχαμε πρόβλημα, είχαμε έντονη χιονόπτωση και