Ενσυναίσθηση και σεβασμός! Η επίθεση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών αποτελεί ύβρη

 «Σεβασμός στους νεκρούς, σεβασμός σε αυτούς που πενθούν τους νεκρούς τους». «Οταν δεν υποκλίνεσαι στους νεκρούς σου, είσαι ανάξιος». «Πανανθρώπινη αξία ο σεβασμός στους νεκρούς». 

  • Από τον
    Νίκο Μερτζάνη

Ορισμένες από τις σκόρπιες φράσεις που αντικρίζει όποια ή όποιος μπει στον κόπο να βάλει τις δύο λέξεις-κλειδιά στα «ψαχτήρια» του διαδικτύου. Για τη συνέχεια, ένας ορισμός για να τον μάθουμε, να τον τηρούμε, να μας οδηγεί, μήπως και τελικά αποφασίσουμε ως κοινωνία να λειτουργήσουμε ανθρώπινα. Η λέξη είναι η ενσυναίσθηση.

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Φέρτης Τα τελευταία χρόνια έπασχε από Αλτσχάιμερ

 Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα Κυριακή ο σπουδαίος ηθοποιός μας Γιάννης Φέρτης, σε ηλικία 86 ετών, παραμένοντας στις «επάλξεις» για 65 ολόκληρα χρόνια ως πρωταγωνιστής του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στο Instagram ο Σπύρος Μπιμπίλας, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «για 65 χρόνια υπηρέτησε το θέατρο μας, τον κινηματογράφο και την

«Από μένα μια μεγάλη μούντζα. Είστε συμμορία, όχι κυβέρνηση».

 Σε μια συγκλονιστική ανάρτηση προχώρησε η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού στο Facebook, περιγράφοντας την περιπέτεια της με τον ΕΟΠΥΥ που αν και πρώην καρκινοπαθής την έβγαλε εκτός δικαιούχων, επειδή λόγω προσαυξήσεων χρωστάει… 60 ευρώ. 

«Δεν ξέρω τι λέει το 41% για την κυβερνησάρα και τον υπέρκομψο, εγώ ξέρω οτι σήμερα που ο ογκολόγος μου πήγε να μου γράψει τις εξετάσεις του τριμήνου μου είπε οτι το σύστημα του βγάζει» ότι « δεν είμαι δικαιούχος ΕΟΠΥΥ».

Λάρισα: 46χρονη αστυνομικός κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στα μάτια του άντρα της

 Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στη Λάρισα ο ξαφνικός θάνατος 46χρονης αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. το πρωί της Κυριακής, βυθίζοντας στο πένθος την Ελληνική Αστυνομία.

Η άτυχη γυναίκα κατέρρευσε μέσα στο σπίτι της μπροστά στα έντρομα μάτια του συζύγου της και ενός άλλο οικείου προσώπου της.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ το οποίο έφτασε στο σημείο, με τους διασώστες να προσπαθούν με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση να την κρατήσουν στη ζωή. Η 46χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου και διασωληνώθηκε, αλλά λίγο αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή.

Ανοίγουν στόματα και στη Ν.Δ. για τη μονταζιέρα στο έγκλημα των Τεμπών

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι οι Αρχές είχαν διαπιστώσει την ύπαρξη ξυλόλιου στα δείγματα που είχαν παρθεί από την εμπορική αμαξοστοιχία κάποιες ημέρες μετά το δυστύχημα

Ανοίγουν σιγά σιγά τα στόματα των ιθυνόντων για την τραγωδία των Τεμπών, δεκατέσσερις ολόκληρους μήνες μετά από το σιδηροδρομικό δυστύχημα και ύστερα από μια ένοχη σιωπή, η οποία, ωστόσο, δεν στάθηκε αρκετή ώστε να ξεχαστούν οι εγκληματικές ευθύνες τους.

Τούρκος διπλωμάτης για επίθεση στο Ισραήλ: Οι ΗΠΑ διαβίβασαν στο Ιράν, μέσω Άγκυρας ότι η επιχείρησή του πρέπει να είναι «εντός ορισμένων ορίων»

 Το Ιράν ενημέρωσε τους γείτονές του για τα αντίποινα του στο Ισραήλ 72 ώρες νωρίτερα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν.

 «Σχεδόν 72 ώρες πριν από τις επιχειρήσεις μας, ενημερώσαμε τους φίλους και τους γείτονές μας στην περιοχή ότι η απάντηση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ ήταν βέβαιη, νόμιμη και αμετάκλητη», δήλωσε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου.

ΚΚΕ: Οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές – Κουτσούμπας: Ευρωψηφοδέλτιο λαϊκής-εργατικής αντιπολίτευσης

 Ενίσχυση με προσωπικότητες που συνδέθηκαν με λαϊκούς αγώνες , ηλικιακή ανανέωση, ενίσχυση και διεύρυνση με εκπροσώπηση από όλους τους τομείς δραστηριότητας είναι το τρίπτυχο των χαρακτηριστικών που αναδύεται από ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.  Σύμφωνα με στοιχεία από τη στατιστική ανάλυση που πραγματοποίησε το επιτελείο του Περισσού, η ανθρωπογεωγραφία στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 60.000 ψήφισαν στις προκριματικές – Αύριο τελικά η καταμέτρηση

 Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21:30 με επιτυχία η διαδικασία εκλογής των υποψηφίων που θα συμπεριληφθούν στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τις 8:00 το πρωί όταν κι άνοιξαν οι κάλπες, υπήρξε μαζική συμμετοχή. Συνολικά περισσότερα από 60.000 μέλη και φίλοι του κόμματος συμμετείχαν στη διαδικασία, προκειμένου να εκλέξουν τους συμμετέχοντες στο ευρωψηφοδέλτιο.

Η διαδικασία τελικά θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με την καταμέτρηση των ψήφων.

Καρανικόλας: Απειλεί τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Λ. Παναγιώτου που εργάζεται στην ΕΡΤ – «Να σας δω τι θα κάνετε μετά τις εκλογές» (Video)

 Με άκρως επιθετικό και απειλητικό λόγο κατά του υποψήφιου για τις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, Λ. Παναγιώτου, ο οποίος εργάζεται ως δημοσιογράφος στην ΕΡΤ, εμφανίστηκε σε πάνελ εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού Κόντρα, ο Σπ. Καρανικόλας υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Σήμερα οι προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

 Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024. Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί και θα διαρκέσει ως τις 8 το βράδυ.

Σε αυτή την καινοτόμο διαδικασία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα μέλος ή φίλος/η κόμματος συναποφασίζει για ένα κομματικό ψηφοδέλτιο και επιλέγει ο ίδιος/α ποιοι/ες θέλει να τον εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΜέΡΑ25: Η Γερμανία απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

 Σήμερα το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε “Betätigungsverbot” (απαγόρευση δραστηριότητας) εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη και ακόμα δύο ακαδημαϊκών μετά την εισβολή της αστυνομίας στο συνέδριο για την Παλαιστίνη το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

ALZAZEERA. Το Ιράν εκτοξεύει εκατοντάδες πυραύλους, drones στην πρώτη άμεση επίθεση στο Ισραήλ

 Με τη βοήθεια των αμερικανικών και βρετανικών δυνάμεων, το Ισραήλ λέει ότι αναχαίτισε τη συντριπτική πλειονότητα των 300 drones και πυραύλων που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν.

Το Ιράν έχει εκτοξεύσει εκατοντάδες πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ισραήλ στην πρώτη του άμεση επίθεση στο ισραηλινό έδαφος, σε μια επίθεση αντιποίνων που τραυμάτισε ένα επτάχρονο κορίτσι και προκάλεσε μικρές ζημιές σε ισραηλινή στρατιωτική εγκατάσταση.

Χαμάς: Απέρριψε ισραηλινή πρόταση για συμφωνία για τους ομήρους

 Η Χαμάς απέρριψε τις τελευταίες προτάσεις για μια συμφωνία για την επιστροφή των ισραηλινών ομήρων και το Ισραήλ θα συνεχίσει να επιδιώκει τους στόχους του στη Γάζα «με πλήρη ισχύ», αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Στη δήλωση αναφέρεται πως η απόρριψη των προτάσεων δείχνει ότι ο Γιαχία Σινουάρ, ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, δεν θέλει μια συμφωνία και προσπαθεί να εκμεταλλευθεί εντάσεις με το Ιράν και να προκαλέσει περιφερειακή κλιμάκωση.

Πηγές:ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Προβληματισμένη η Kίνα από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ – Έκκληση για αυτοσυγκράτηση

 H Κίνα είναι σοβαρά προβληματισμένη από την κλιμάκωση της έντασης μετά την εκτόξευση ιρανικών drones, αλλά και πυραύλων κατά του Ισραήλ, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών σε δηλώσεις του, που αναρτήθηκαν σήμερα στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου.

“Η Κίνα καλεί τις εμπλεκόμενες πλευρές να παραμείνουν ήρεμες και να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων”, ανέφερε ο ίδιος εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ιρανικές εκτοξεύσεις.


Λήξη συναγερμού στο Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε η ιρανική επίθεση με drones και πυραύλους – Εν αναμονή αποφάσεων για αντίποινα

 Ολοκληρώθηκε στη διάρκεια της νύχτας η ευρείας κλίμακας επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ. Η επιχείρηση ονομάστηκε από τους Φρουρούς της Επανάστασης «Αληθινή υπόσχεση». Πάνω από 300 drones και πύραυλοι Κρουζ εκτοξεύθηκαν από την Τεχεράνη προς σημεία του Ισραήλ, την ώρα που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωνε ότι η χώρα του θα απαντήσει και θα επιτεθεί στο Ιράν. Καταρρίψαμε το 99% των drones ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, κάνοντας λόγο για εκτοξεύσεις και από τα εδάφη του Ιράκ και της Υεμένης.