Έξαλλοι οι Γερμανοί με το ταξίδι Baerbock στην Ουκρανία: «Πόσο πληρώσαμε τη... σκηνοθεσία;» - «Αφήστε την εκεί για πάντα»

 Εξοργισμένοι οι Γερμανοί με το κόστος του ταξιδιού της Υπουργού Εξωτερικών - «Θεέ μου, πόσο κόστισε αυτή η σκηνοθετημένη φωτογραφία;» ρώτησε χρήστης στο διαδίκτυο

Εξοργισμένοι φέρονται να είναι οι Γερμανοί πολίτες με το κόστος του ταξιδιού της υπουργού Εξωτερικών Annalena Baerbock στην Ουκρανία.
Οι αναγνώστες της γερμανικής Welt μάλιστα, ειρωνεύτηκαν ανοιχτά την υπουργό, όταν εκείνη φέρεται να πέρασε περίπου 15 λεπτά κρυμμένη σε καταφύγιο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Οδησσό.

Αν Μπέρμποκ: Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ διέκοψε την επίσκεψή της στην Ουκρανία – “Την παρακολουθούσε ρωσικό drone”

 Η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ διέκοψε πριν από λίγη ώρα πρόωρα την επίσκεψή της στην πόλη Μικολάιφ της νότιας Ουκρανίας, όταν διαπιστώθηκε ότι την αποστολή της ακολουθούσε ρωσικό αναγνωριστικό drone, ανακοίνωσε πριν από λίγο εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Εξωτερικών.

Προηγουμένως, είχε ζητηθεί από τα μέλη της αντιπροσωπείας της να επιστρέψουν εσπευσμένα στα τεθωρακισμένα οχήματα της αποστολής, ενώ ετοιμάζονταν, μαζί με την υπουργό, να επισκεφθούν το υδραγωγείο της πόλης. 

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, τέτοιων πτήσεων έπονται συνήθως αεροπορικές επιδρομές και για αυτό αποφασίστηκε η κυρία Μπέρμποκ και οι συνεργάτες της να απομακρυνθούν το συντομότερο δυνατό. 

Ουκρανία: Υπουργός Άμυνας και αρχηγός ενόπλων δυνάμεων στα διοικητικά κέντρα του μετώπου

 Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ρουστέμ Ουμέροφ και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Ολεξάντρ Σίρσκι επισκέφθηκαν στρατιωτικά διοικητικά κέντρα κοντά στη γραμμή του μετώπου για να αναλύσουν την κατάσταση στο πεδίο των μαχών και να ενισχύσουν την άμυνα, δήλωσε σήμερα ο Σίρσκι.

Ο στρατός του Κιέβου μάχεται ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις κατά μήκος της εκτεταμένης γραμμής του μετώπου στην Ουκρανία ενώ χθες συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στη χώρα.

Φαρμακευτική κάνναβη: Η πρώτη συνταγή αφορά ανακούφιση της ψωριασικής αρθρίτιδας

Διαθέσιμη είναι πλέον η φαρμακευτική κάνναβη στην Ελλάδα, ενώ άρχισε και η συνταγογράφησή της με το κόστος της θεραπείας να βαρύνει εξ ολοκλήρου τον ασθενή, καθώς τα προϊόντα ανήκουν στα φάρμακα που δεν  αποζημιώνονται. 

Μια 60χρονη, μητέρα τριών παιδιών που ζει στην Αθήνα, θα περάσει τις επόμενες ημέρες την πόρτα του φαρμακείου για να εκτελέσει την πρώτη συνταγή στη χώρα μας.

Συνελήφθησαν οι δράστες κλοπής 524 κιλών ελαιόλαδου στον Αγ. Νικόλαο

 Εξιχνιάσθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγίου Νικολάου η κλοπή 524 κιλών ελαιολάδου που έγινε από αποθήκη στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λακωνίων του Δήμου Αγίου ΝΙκολάου πριν από δυο βδομάδες. Δύο ήταν τα σημαντικά στοιχεία που αξιοποιήθηκαν από τους άνδρες της Ασφαλείας Αγίου Νικολάου για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Το ένα είναι το κλειδί που άνοιγε την αποθήκη και το άλλο στοιχείο τα ίχνη από τα λάστιχα του οχήματος που βρέθηκαν μέχρι και την πόρτα της αποθήκης. 

Στην υπόθεση εμπλέκονται σύμφωνα με τις αρχές δύο ημεδαποί άνδρες, 31 ετών και 26, αγροτοκτηνοτρόφοι.

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το κείμενο της πολιτικής απόφασης – Ανασυγκροτείται το Εκτελεστικό Γραφείο για την ενίσχυση της δράσης του κόμματος

 Μετά από τέσσερις ημέρες εντάσεων και ανατροπών το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε “όχι” σε νέες εσωκομματικές κάλπες, με την πλειοψηφία των συνέδρων να υπερψηφίζει τη συμβιβαστική πρόταση των Σωκράτη Φάμελλου – Γιώργου Τσίπρα και Νίκου Παππά για μη εκλογή προέδρου .

Με τις ψηφοφορίες και την έγκριση των θέσεων και της πολιτικής απόφασης, καθώς και των Επιτροπών Δεοντολογίας και Οικονομικού Ελέγχου, ολοκληρώθηκε το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.. 

Ισραήλ: Την παραίτηση Νετανιάχου και πρόωρες εκλογές ζήτησαν χιλιάδες διαδηλωτές – «Πρωτοφανή» επεισόδια

 Χιλιάδες εξοργισμένοι διαδηλωτές, απαίτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης Νετανιάχου. Τα κανόνια νερού και τα δακρυγόνα, πυροδότησαν ακόμα πιο σκληρές εικόνες. Διαδηλωτές έδωσαν μάχη σώμα με σώμα με την αστυνομία και δεκάδες τραυματίστηκαν. 

Πάνω από 20 άτομα συνελήφθησαν. Κάμερα κινητού καταγράφει έφιππο αστυνομικό να χτυπά με μαστίγιο διαδηλωτή στο κεφάλι.  

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα γίνουν εκλογές για πρόεδρο – Θυελλώδης η τελευταία μέρα του Συνεδρίου

 Τέλος στο θρίλερ των εσωκομματικών εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από ένα πρωτοφανές πινγκ πονγκ τοποθετήσεων από τον Στέφανο Κασσελάκη, την Όλγα Γεροβασίλη και τον Σωκράτη Φάμελλο. «Παιδιά αρκετά, έπεσαν οι μάσκες. Δεν πάμε σε εκλογές, πάμε μπροστά» τόνισε νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης. Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γεωργία Λουτσοπούλου, έληξε το θέμα για την εκλογή προέδρου καθώς όπως ανέφερε η δημοσιογράφος «κέρδισε» ο Σωκράτης Φάμελλος και επικράτησε η πρότασή του να μην γίνουν εκλογές νέου προέδρου ώστε να μην υπάρξει βαθύτερη εσωστρέφεια στο κόμμα. Η πρόταση εγκρίθηκε δια ανατάσεως της χειρός.