Δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλας Κεχαγιά: Ο Κυρ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει τον Λ. Αυγενάκη

 Τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες, τις καταδικάζουμε σε απόλυτο βαθμό. Δεν νομίζω ότι χωρεί αμφιβολία, βλέποντας και το σχετικό βίντεο, ότι υπήρχε μία βίαιη συμπεριφορά, δεν ξέρω αν είναι χειροδικία, του κ. Αυγενάκη.

 Όπως κι αν έχει, ο πρωθυπουργός οφείλει σήμερα να αποπέμψει και να διαγράψει τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε συμπεριφορές οι οποίες υπερβαίνουν τον κόσμιο χαρακτήρα.

Δεν μπορεί να μείνει στην ΚΟ της ΝΔ με τέτοιου είδους συμπεριφορές. 

 Κι αν ισχύουν οι καταγγελίες της ομοσπονδίας των εργαζομένων ότι ο κ. Αυγενάκης επικαλέστηκε την ιδιότητά του για να πει ότι έχει ασυλία, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.​

ΠΑΣΟΚ για Αυγενάκη: Η «συγγνώμη» του με 24 ώρες καθυστέρηση και αφού κλήθηκε για εξηγήσεις, δεν πείθει

 Η ντροπιαστική και βίαιη συμπεριφορά του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, σε βάρος υπαλλήλου στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» είναι απολύτως καταδικαστέα.

Η «συγγνώμη» του κ. Αυγενάκη με 24 ώρες καθυστέρηση και αφού κλήθηκε για εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, δεν πείθει.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές, είναι προϊόν αλαζονείας και έχουμε χρέος να τις απομονώσουμε γιατί ενισχύουν την απαξίωση της πολιτικής.

Εντείνεται η ανησυχία για την υγεία του Μπάιντεν – Προσπάθειες από τον Λευκό Οίκο να περιοριστεί η ζημιά του ντιμπέιτ

 Σημαντικά στελέχη και βουλευτές των Δημοκρατικών άρχισαν χθες Τρίτη να εκφράζουν δημόσια τις αμφιβολίες τους για τη νοητική και σωματική κατάσταση του Τζο Μπάιντεν, με τον Λευκό Οίκο και τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο να προσπαθούν ανεπιτυχώς να περιορίσουν τη ζημιά που φαίνεται να προκάλεσε στην υποψηφιότητά του το ντιμπέιτ της προηγούμενης εβδομάδας.

«Ελπίζω ότι θα πάρει τη δύσκολη και οδυνηρή απόφαση να αποσυρθεί. Του ζητώ με σεβασμό να το κάνει», έγραψε ο Τεξανός βουλευτής Λόιντ Ντόγκετ σε ανακοίνωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης.

Πορτογαλία: Το εθνικιστικό κόμμα Τσέγα προσχωρεί στη νέα ευρωπαϊκή ακροδεξιά συμμαχία που προωθεί ο Όρμπαν

 Το εθνικιστικό κόμμα Τσέγα («Chega!» – Αρκετά!) της Πορτογαλίας, που κατά τις πρόσφατες ευρωεκλογές κατόρθωσε να εκλέξει δύο εκπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ενταχθεί στη νέα δεξιά ευρωπαϊκή συμμαχία που προσπαθεί να σχηματίσει ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, φιλοδοξώντας να αποκτήσει καθεστώς πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Συγγνώμη» Αυγενάκη για το επεισόδιο κατά υπαλλήλου στο Ελ. Βενιζέλος: Εάν κινηθεί νομικά ο εργαζόμενος θα ζητήσω άρση ασυλίας – Τι καταγγέλθηκε περί βιαιοπραγίας

 Συγγνώμη για το περιστατικό βίας που έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος την περασμένη εβδομάδα ζήτησε ο Λευτέρης Αυγενάκης με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα κάνοντας παράλληλα λόγο για ανακρίβειες και υπερβολές περί «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών» και «χειροδικιών».

Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας: Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπάθησαν να επιτεθούν στη Ρωσική Ομοσπονδία με μη επανδρωμένα σκάφη και 10 drones

 Το βράδυ της 3ης Ιουλίου, στη Μαύρη Θάλασσα, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν δύο μη επανδρωμένα σκάφη που κατευθύνονταν προς το Νοβοροσίσκ, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Επιπλέον, τα συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν 10 drones πάνω από διάφορες ρωσικές περιοχές. 

Όρμπαν: Δεν άρεσε στον Ζελένσκι η πρότασή μου για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

 Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, σε συνέντευξή του στην ελβετική έκδοση Die Weltwoche, είπε ότι κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο πρότεινε στον Ουκρανό Πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι να κηρύξει πλήρη κατάπαυση του πυρός στη ζώνη της Βορειοανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Путин прибыл в Астану для участия в саммите ШОС

 Президент РФ Владимир Путин прилетел в столицу Казахстана Астану, сообщает пресс-служба Кремля. Российский лидер примет участие в саммите ШОС и проведет ряд двусторонних встреч. Переговоры пройдут 3–4 июля.

Президент России прибыл в столицу Казахстана Астану для участия в заседании Совета глав государств — членов Шанхайской организации сотрудничества, — говорится в сообщении.

Pozdnyakova: Ψυχρός καιρός και ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται στη Μόσχα στις 5 Ιουλίου

 Ο πολύ ζεστός καιρός θα συνεχιστεί στη Μόσχα την Τετάρτη και την Πέμπτη, 3 και 4 Ιουλίου, δήλωσε στο NEWS.ru η Tatyana Pozdnyakova, κορυφαία ειδικός της πύλης πληροφοριών Meteonovosti.

Σύμφωνα με αυτήν, η θερμοκρασία του αέρα αυτές τις μέρες μπορεί να φτάσει τους +35 βαθμούς και να σημειώσει νέα ρεκόρ θερμοκρασίας.

Τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων καταρρίφθηκαν πάνω από τη ρωσική περιοχή

 Τέσσερα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τύπου ουκρανικού αεροσκάφους καταστράφηκαν από δυνάμεις αεράμυνας πάνω από την περιοχή Μπριάνσκ, ανέφερε ο κυβερνήτης Alexander Bogomaz στο κανάλι του στο Telegram. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο drones καταρρίφθηκαν πάνω από την

Στην Ασία, προέβλεψαν τη συνθηκολόγηση του καθεστώτος του Κιέβου

 Οι Asia Times υποστηρίζουν ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα καταλήξει με συνθηκολόγηση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η σύγκρουση δεν θα τελειώσει με μια ειρηνευτική συμφωνία. Θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρρευση ή συνθηκολόγηση του ουκρανικού στρατού, κάτι που, με τη σειρά του, θα απαιτήσει αλλαγή κυβέρνησης στο Κίεβο.