Pozdnyakova: Ψυχρός καιρός και ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται στη Μόσχα στις 5 Ιουλίου

 Ο πολύ ζεστός καιρός θα συνεχιστεί στη Μόσχα την Τετάρτη και την Πέμπτη, 3 και 4 Ιουλίου, δήλωσε στο NEWS.ru η Tatyana Pozdnyakova, κορυφαία ειδικός της πύλης πληροφοριών Meteonovosti.

Σύμφωνα με αυτήν, η θερμοκρασία του αέρα αυτές τις μέρες μπορεί να φτάσει τους +35 βαθμούς και να σημειώσει νέα ρεκόρ θερμοκρασίας.

  • Москва
  • Ωστόσο, ισχυρές βροχοπτώσεις θα πλήξουν την πρωτεύουσα ήδη από τις 5 Ιουλίου, προειδοποίησε ο μετεωρολόγος. Ο καιρός θα αρχίσει να αλλάζει το απόγευμα της Παρασκευής. Ένα νέο ατμοσφαιρικό μέτωπο θα μας πλησιάσει, το οποίο έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην περιοχή του Λένινγκραντ και στην Αγία Πετρούπολη», σημείωσε η Ποζντνιάκοβα.

    Ο μετεωρολόγος προειδοποίησε ότι είναι δυνατοί άνεμοι με ταχύτητα έως και 20-25 μέτρα ανά δευτερόλεπτο, κάτι που από μόνο του είναι ένα επικίνδυνο φαινόμενο. Η διέλευση από αυτό το μέτωπο θα συνοδεύεται και από μπόρες, καταιγίδες και κατά τόπους ενδέχεται να σημειωθούν ακόμη και χαλαζοπτώσεις, προειδοποίησε η ίδια. Το Σάββατο 6 Ιουλίου θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν βραχυπρόθεσμες βροχές στη Μόσχα, αλλά δεν θα είναι τόσο έντονες. Επιπλέον, ο βορειοδυτικός άνεμος θα ενισχυθεί.

    Η θερμοκρασία του αέρα θα πέσει στους 23-25 ​​βαθμούς Κελσίου, ανακοίνωσε ο μετεωρολόγος. Επίσης, σύμφωνα με την πρόβλεψή της, την Κυριακή 7 Ιουλίου η Μόσχα θα γίνει κάνα δυο βαθμούς θερμότερη. Αλλά ακόμη και τέτοιοι δείκτες υπερβαίνουν το πρότυπο κλίματος κατά τρεις βαθμούς, πρόσθεσε. Νωρίτερα, ο κορυφαίος ειδικός του Μετεωρολογικού Κέντρου Phobos, Mikhail Leus, είπε ότι ο αέρας στη Μόσχα την Τρίτη 2 Ιουλίου ζέστανε στους συν 31 βαθμούς, η ζέστη έσπασε δύο ρεκόρ θερμοκρασίας. Έτσι, αυτή η μέρα έγινε η πιο ζεστή από την αρχή του χρόνου. 

    Επιπλέον, αυτή είναι η πιο καυτή 2α Ιουλίου που έχει καταγραφεί από το 1949. Παράλληλα, ο Λέους τόνισε ότι το ζέσταμα στην πρωτεύουσα συνεχίζεται. Αν τα θερμόμετρα δείξουν έναν βαθμό παραπάνω, θα καταρριφθεί το ρεκόρ θερμοκρασίας, που διατηρείται εδώ και 134 χρόνια.

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...