Δημοκρατία Χακασίας: Οι παραδοσιακές φορεσιές έχουν την τιμητική τους

Νέες γυναίκες από τη Δημοκρατία της Χακασίας, κάνουν πρόβα για την παραδοσιακή γιορτή Tun-Pairam.

Όλες τους φορούν τις παραδοσιακές στολές των Tun-Pairam σε περιοχή που βρίσκεται έξω από το χωριό Kαζανίβκα κοντά στο Αμπακάν. Το μουσείο Altyr, βρίσκεται σε ένα δάσος της στέπας και εκτός από τις παραδοσιακές στολές εκτίθενται πολλά αντικείμενα της πολιτιστικής κληρονομιάς των κατοίκων που έζησαν στην περιοχή ανά τους αιώνες.

Independent: Διακοπές στη Θάσο το Σεπτέμβριο

Η Βρετανική εφημερίδα, με δημοσίευμά της, παροτρύνει τους αναγνώστες της να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο. Xαρακτηρίζει δε ως απόλαυση της χαμηλής σεζόν την Θάσο.
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Ισπανία μπορεί να καταγράφει σημαντική αύξηση των

Οι Ρώσοι ψηφίζουν Ελλάδα για το καλοκαίρι

Η Ελλάδα είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στις προτιμήσεις των Ρώσων.

 Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού της χώρας (Rosturizm), η οποία συμπεριέλαβε επίσης στους περιζήτητους προορισμούς για τους Ρώσους την Κύπρο και την Τυνησία.

Οι Γερμανοί επιλέγουν και φέτος την Ελλάδα για τις διακοπές τους

υξημένη ζήτηση δείχνουν οι Γερμανοί για τους Ελληνικούς προορισμούς. Και η Ελλάδα φαίνεται ότι επωφελείται από την πτώση του τουρισμού στη Γερμανία.
<
Παρά το προσφυγικό και την αύξηση των φόρων προτιμούν να κάνουν διακοπές σε Κέρκυρα, Ρόδο και Κρήτη. Πτώση, αντίθετα, παρουσιάζουν οι κρατήσεις για Κω και Σάμο.
Σύμφωνα με στοιχεία των γερμανών τουριστικών πρακτόρων που επικαλείται η Deutsche Welle

Royal Clipper: Το μεγαλύτερο ιστιοφόρο στον κόσμο έφτασε στην Ελλάδα

To μεγαλύτερο ιστιοφόρο στον κόσμο, το «Royal Clipper», έφτασε πριν από λίγες μέρες στη Σκόπελο και προκάλεσε σε κατοίκους και επισκέπτες επιφωνήματα θαυμασμού.

Το ιστιοφόρο έχει μήκος 120 μέτρα, μπορεί να φιλοξενήσει έως και 220 άτομα, ενώ τα πανιά του έχουν συνολικό εμβαδόν 5.202 τετραγωνικών μέτρων.

H Ελλάδα είναι η 7η χώρα στα ελεύθερα ταξίδια στο εξωτερικό χωρίς visa

Οι Έλληνες πολίτες βρίσκονται στην έβδομη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών που τους προσφέρουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στο εξωτερικό χωρίς να εκδώσουν τουριστική visa.

 Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα της βρετανικής Henley & Partners, που ειδικεύεται σε ζητήματα μετανάστευσης και ιθαγένειας
Την πιο προνομιακή πρόσβαση στο εξωτερικό