Β.Πούτιν: «Η επόμενη δεκαετία είναι η πιο κρίσιμη και η πιο επικίνδυνη μετά τον Β’ ΠΠ»

 «Στην Ουκρανία δεν υπάρχει καμία λογική να κτυπήσουμε με πυρηνικά - Αλλά όταν μας απειλούν οι δυτικοί, απαντάμε»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκαθάρισε αυτό που όλοι γνωρίζουν στην Δύση, αλλά σπεκουλάρουν τα δυτικά ΜΜΕ: Ίσως και με την άνεση που του δίνει η συντριβή της ουκρανικής επίθεσης μετά από δύο μήνες σκληρών μαχών σε Ντονμπάς και Χερσώνα τόνισε ότι «Ποτέ δεν είπαμε, ούτε θέλουμε να κτυπήσουμε με πυρηνικά την Ουκρανία. Αυτό δεν έχει καμία πολιτική και στρατιωτική λογική»!

28η Οκτωβρίου: Με αεροσκάφη Rafale και τεθωρακισμένα Marder η στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης

 Επίδειξη από Spitfire και F-16

Παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, τα νεοαποκτηθέντα γαλλικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη Rafale και τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3 και αναγνωρίσεως ΤΤΟΑ Μ1117 αναμένεται να τραβήξουν τα βλέμματα του κοινού στη φετινή παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Θεσσαλονίκη.

ΗΠΑ προς Ρωσία: «Αν κτυπήσετε δορυφόρους θα επιτεθούμε» – Ρωσία: «Θα σας μετατρέψουμε σε θάλασσα»

 Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει τεχνολογίες κατά δορυφόρων

«Οποιαδήποτε επίθεση σε αμερικανικές υποδομές θα λάβει απάντηση». Αυτό προειδοποίησε ο Λευκός Οίκος μετά τις δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ότι εμπορικοί δορυφόροι της Δύσης θα μπορούσαν να αποτελέσουν «νόμιμους στόχους» της Ρωσίας εφόσον έχουν εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Μερικό αφοπλισμό των νησιών ανακοίνωσε ο Κ.Μητσοτάκης – Τα ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 δεν θα αντικατασταθούν

 «Τα γερμανικά τεθωρακισμένα θα κατευθυνθούν στον Έβρο γιατί εκεί κρίνουν οι ΕΔ ότι είναι πιο χρήσιμα»

Μερικό αφοπλισμό των νησιών ανακοίνωσε και επίσημα ο Κ.Μητσοτάκης  καθώς παραδέχτηκε κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς ότι τα ρωσικής κατασκευής ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 που αποσύρθηκαν από τα νησιά και δόθηκαν στην Ουκρανία δεν θα αντικατασταθούν.

Συγκεκριμένα ο Κ.Μητσοτάκης είπε ότι τα γερμανικά Marder θα μεταφερθούν στον Έβρο γιατί έτσι έκριναν οι ΕΔ!

Άσκηση «Grom»: Πρόβα ρωσικού μαζικού πυρηνικού πλήγματος με ICBM Yars, Sineva και Zircon (βίντεο)

 Στόχος της άσκησης είναι η Ουκρανία και οι πυρηνικές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, Βρετανία και ΗΠΑ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα, βίντεο από την άσκηση «Grom» ανακοινώνοντας ότι αυτή τη φορά διεξάγεται άσκηση για την πραγματοποίηση μαζικού πυρηνικού πλήγματος εναντίον χώρας που έχει εξαπολύσει πρώτο πυρηνικό πλήγμα κατά της Ρωσίας.

Πλάνα που μετέδωσε το στρατιωτικό ειδησεογραφικό δίκτυο Zvedza δείχνουν τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού να λέει στον Β.Πούτιν πως οι ασκήσεις αφορούν την “απάντηση με ένα μαζικό πυραυλικό πλήγμα από τις στρατηγικές δυνάμεις επίθεσης σε απάντηση ενός εχθρικού πυρηνικού πλήγματος”.