Κούρδοι (SDF) και κυβέρνηση της Συρίας σε κοινό μέτωπο κατά της Τουρκίας

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ συμμαχία Κούρδων, Αράβων και Ασσύριων δημοκρατικών, δήλωσαν ότι είναι έτοιμες να παραχωρήσουν ορισμένες κοινότητες στις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, έπειτα από συμφωνία στην οποία κατέληξαν με τους Ρώσους προκειμένου να αναχαιτιστούν οι δυνάμεις της Τουρκίας και των ισλαμιστών μισθοφόρων του Ερντογάν στη βορειοδυτική Συρία.

Γαλλική βιομηχανία Lafarge, παραδέχτηκε ότι χρηματοδοτούσε τον ISIS (φωτο)

Η γαλλική τσιμεντοβιομηχανία, LafargeHolcim, έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία, που αποδεικνύουν πως ένα εργοστάσιό της στη Συρία, παρείχε χρηματοδότηση σε ένοπλες ομάδες στην περιοχή.
Συγκεκριμένα η μητρική εταιρεία, επισημαίνει ότι η διοίκηση του εργοστασίου στην Τζαμπαλίγια, πήρε “απαράδεκτα” μέτρα ώστε να κρατήσει ανοιχτό το εργοστάσιο και ασφαλείς του εργαζόμενους.
Από την περιοχή της Τζαμπαλίγια, πέρασαν αρκετές ένοπλες ομάδες που είτε ήλεγξαν είτε θέλησαν να ελέγξουν την περιοχή.

Τσίπρας – Τραμπ κόβουν το «βήχα» του Ερντογάν στο Αιγαίο

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι επαφές ανάμεσα στην Αθήνα και την Ουάσιγκτον για την τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», υπάρχει έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου το τηλεφωνικό ραντεβού Τραμπ – Τσίπρα να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών,

O Μεϊμαράκης πυροδότησε βόμβα μεγατόνων: Ο Μητσοτάκης είναι τζάμπα μάγκας (βίντεο)

«Τζάμπα μάγκα» χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το «όχι» που αποφάσισε να πει στο σύνολο των νέων μέτρων, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Ερωτηθείς σε πηγαδάκι με κοινοβουλευτικούς συντάκτες για το «όχι» της ΝΔ που προανήγγειλε χθες Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο Β. Μεϊμαράκης σχολίασε πως πρόκειται για στάση εκ του ασφαλούς με δεδομένο ότι η συμπολίτευση διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Trump administration has found only $20 million in existing funds for wall

President Donald Trump’s promise to use existing funds to begin immediate construction of a wall on the U.S.-Mexico border has hit a financial roadblock, according to a document seen by Reuters.
The rapid start of construction, promised throughout Trump's campaign and in an executive order issued in January on border security, was to be financed, according to the White House,

Top Republicans call on U.S. attorney general to recuse himself in Russia probe


Several congressional Republicans called on Attorney General Jeff Sessions on Thursday to recuse himself from investigations into alleged Russian meddling in the U.S. presidential election after it emerged he met last year with Russia's ambassador but did not disclose the contacts in Senate testimony.
Leading Democrats separately demanded the resignation of Sessions,

Kennedy Library picks Obama for 'Profiles in Courage' award


Former U.S. President Barack Obama on Thursday was named this year's winner of the John F. Kennedy Presidential Library's "Profile in Courage" award, an annual honor for leaders who stand up to political opponents.
The museum cited Obama's signature healthcare reform law, which his successor President Donald Trump has vowed to repeal and replace, restored diplomatic ties with Cuba and the Paris climate change deal as key reasons for his selection.

Turkey, U.S. on collision course over Kurdish role in battle for Syria's Raqqa


Turkey is ruling out compromise with the United States over the involvement of Kurdish militia fighters in an assault in Syria, an obstacle for Washington's plan to deploy its strongest allies on the ground in a decisive showdown with Islamic State.
Donald Trump has made defeating Islamic State one of the key goals of his presidency, and his new administration received a draft Pentagon plan on Monday to accelerate the campaign.

Με απεργίες στα Μέσα Μεταφοράς κλείνει η εβδομάδα

Νέος γύρος κινητοποιήσεων σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ αύριο Παρασκευή, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία - τη δεύτερη αυτή την εβδομάδα και τρίτη στις 10 τελευταίες ημέρες.

Οι συνδικαλιστές της ΣΤΑΣΥ έχουν ανοίξει μέτωπο μάλιστα με το υπουργείο Μεταφορών, το οποίο χαρακτηρίζει τις κινητοποιήσεις «πλήρως αδικαιολόγητες».

Η πιο ακριβή κατασκευή στην ιστορία της ανθρωπότητας κοστίζει 100 δισ. (pics)

Σε έναν κόσμο όπου διαρκώς κατασκευάζονται νέα μεγάλα πράγματα, έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το ακριβότερο πράγμα που έχει κατασκευαστεί από ανθρώπινο χέρι; 

Πόσο θα κόστιζαν για να χτιστούν σήμερα οι πυραμίδες; Μια εταιρία αποφάσισε να το υπολογίσει και το αποτέλεσμα ήταν 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι 3 συμβουλές του Μπιλ Γκέιτς για να πετύχεις στην ζωή σου

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες όλων των εποχών και η Microsoft, η εταιρεία που ίδρυσε το 1975 μαζί με τον Πολ Άλεν, παραμένει ο κυρίαρχος στον κόσμο της πληροφορικής.

Σήμερα ο Γκέιτς έχει αποσυρθεί από την καθημερινή διαχείριση της Microsoft και ασχολείται αποκλειστικά με το φιλανθρωπικό ίδρυμα που έχει δημιουργήσει μαζί με τη σύζυγό του, Μελίντα.

Αποδέχθηκε την ήττα στο Ιράκ ο ηγέτης του ISIS και ζήτησε από τους τζιχαντιστές να ανατιναχθούν

Με ανατριχιαστικό τρόπο αποδέχθηκε την ήττα του ISIS στο Ιράκ ο «χαλίφης» του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Αλ Αραμπίγια, ο οποίος επικαλείται πληροφορίες από ιρακινά ΜΜΕ στη Νινευή, ο αλ Μπαγκντάντι προχώρησε σε «αποχαιρετιστήρια» δήλωση, η οποία μοιράστηκε στους θρησκευτικούς ηγέτες του ISIS. 

«Ολοένα περισσότεροι Τούρκοι ζητούν άσυλο στην Ελλάδα»

«Ως στρατιωτικοί, επίλεκτοι. Ως πρόσφυγες, πρόβλημα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Spiegel Online αναφορικά με την υπόθεση των δύο Τούρκων στρατιωτικών οι οποίοι, μετείχαν πιθανώς σε επίλεκτη ομάδα που είχε αποφασιστικό ρόλο στο πραξικόπημα κατά του Ταγίπ Ερντογάν τον Ιούλιο του 2016 και οι οποίοι πρόσφατα παραδόθηκαν στις αστυνομικές αρχές της Ορεστιάδας ζητώντας άσυλο.

Αυτοί είναι οι είκοσι κορυφαίοι επενδυτές του ποδοσφαίρου (pic)

Ο θρίαμβος (4-0) της Παρί Σεν Ζερμέν απέναντι την Μπαρτσελόνα στο Παρίσι, μπορεί να χρησιμεύσει ως ιδανικό άλλοθι στις επενδύσεις 600 εκατ. ευρώ που έχουν κάνει οι ιδιοκτήτες της γαλλικής ομάδας από το Κατάρ, προκειμένου ο σύλλογος να πατήσει την κορυφή της Ευρώπη.
Βέβαια δεν είναι οι μοναδικοί που τα τελευταία χρόνια επενδύουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Λιμουζίνες κι ασανσέρ στις... αποσκευές του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας

Μετακόμιση θα θυμίζει η περιοδεία που θα πραγματοποιήσει στην Ασία ο βασιλιάς Σαλμάν μπιν Αμντουλαζίζ αλ Σαούντ της Σαουδικής Αραβίας.

Η αυτού μεγαλειότης, στο ταξίδι του που θα διαρκέσει έναν μήνα, θα συνοδεύεται από 1.500 ανθρώπους, ενώ παίρνει μαζί του τα... απολύτως απαραίτητα, δηλαδή δύο λιμουζίνες Mercedes-Benz S600, αποσκευές που ζυγίζουν 459 τόνους, καθώς και τον προσωπικό του... ανελκυστήρα.

Εικόνες απόλυτης χλιδής στην επίσκεψη του βασιλιά Σαλμάν στην Ινδονησία

Πολυτέλεια που ξεπερνά κάθε φαντασία, χαρακτηρίζει την επίσκεψη του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας στην Ινδονησία.
Ο Σαλμάν μπιν Αμντουλαζίζ αλ Σαούντ, βρίσκεται στην Τζακάρτα, έναν από τους πρώτους σταθμούς της μεγάλης περιοδείας που ξεκίνησε σε χώρες της Ασίας με στόχο τις επενδύσεις και για την... εξυπηρέτησή του έχει στηθεί και εκεί ένα μικρό βασίλειο.

Τα «σκαλιά του θανάτου» με την εκπληκτική θέα στο Μάτσου Πίτσου (foto-vid)

Το βουνό Huayna Picchu στο Περού προσφέρει την καλύτερη θέα προς το  περίφημο Machu Picchu, αλλά για να φτάσεις εκεί πρέπει να είσαι πολύ γενναίος.

Ο ορεινός όγκος είναι απότομος και το μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή αποτελείται από πέτρες που προεξέχουν στα πλάγια του βράχου.

Κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών, που διαρκούν από το Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο, οι πέτρες γίνονται ολισθηρές.