Greece Travel: Απόμακρη αλλά σαγηνευτική Η «μυστηριώδης» και σαγηνευτική Σαμοθράκη

Αποτελεί τεράστιο πόλο έλξης εκείνων που αρέσκονται στον εναλλακτικό τουρισμό ενώ ο επισκέπτης που θα ανέβει στην κορυφή του όρους Σάος θα έρθει σε επαφή με «παράξενα φαινόμενα»
Λένε ότι η Σαμοθράκη είναι παράξενο νησί, ιδιαίτερο, μυστηριώδες. Και ότι όποιος πηγαίνει εκεί βιώνει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το μυστήριό της...

Telegraph: Ιλιάδα και Οδύσσεια τα κορυφαία κλασικά έργα στον κόσμο

Τα δύο ομηρικά έπη, η Ιλιάδα και η Οδύσσεια, φιγουράρουν στις δύο πρώτες θέσεις των καλύτερων κλασικών βιβλίων στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Telegraph.
 Μάλιστα, στον κατάλογο των 15 κορυφαίων τα εννέα είναι ελληνικά, συμπεριλαμβανομένων του Συμποσίου και του Φαίδωνα του Πλάτωνα, οι Βίοι Παράλληλοι του Πλουτάρχου και τα «Εργα και Ημέραι» του Ησιόδου.

Πλανήτης Γη Πινόκιο: Ενας «αστείος» αλλά άκρως... επικίνδυνος δεινόσαυρος! Ζούσε στη Γη πριν από περίπου 66 εκατ. χρόνια

Κινέζοι και Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος δεινόσαυρου, μέλους της τρομερής οικογένειας των Τυραννόσαυρων, ο οποίος ονομάστηκε ανεπίσημα «Πινόκιο» (Pinocchio rex) λόγω της πολύ μακριάς μύτης του.
 Ζούσε στη Γη πριν από περίπου 66 εκατ. χρόνια, θεωρείται «ξάδελφος» του διάσημου T.rex και ήταν ένας ακάματος και επίβοφος κυνηγός.

PLANET ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ :Η εξέλιξη του σύμπαντος από το Big Bang μέχρι σήμερα σε ρεαλιστική προσομοίωση

Τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε το Σύμπαν, από τη Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang) που το γέννησε πριν από 13,8 δισ. χρόνια μέχρι σήμερα, κατάφεραν να οπτικοποιήσουν αμερικανοί και γερμανοί επιστήμονες.
Χρησιμοποιώντας υπερυπολογιστές, ανέπτυξαν την προσομοίωση με την ονομασία Illustris όπου απεικονίζεται η δημιουργία άστρων και γαλαξιών, αλλά και ο ρόλος της σκοτεινής ύλης η οποία θεωρητικά συγκρατεί τη μάζα του σύμπαντος.

Eurovision 2014: Rise Up και από την Πολωνία και πάμε για τον τελικό!

Οι Freaky Fortune και Riskykidd ξεσήκωσαν το πλήθος, οι Πολωνές με τα ντεκολτέ τους ανύψωσαν το ηθικό του κοινού - Στα highlights της βραδιάς και η drag queen ή αλλιώς «γυναίκα με τα μούσια» από την Αυστρία
Στον τελικό του 59ου διαγωνισμού της Eurovision θα βρεθεί η Ελλάδα, η οποία πέρασε με άνεση στον τελικό του Σαββάτου, ξεπερνώντας τους ανταγωνιστές της, όπως ακριβώς είχαν προβλέψει και τα διαδικτυακά γραφεία στοιχημάτων.

Η «αποδεκατισμένη» στρατιά του ΠΑΣΟΚ στο εντευκτήριο της Βουλής

Ο διάλογος Βενιζέλου με τον Δ.Κρεμαστινό που είχε εγκαλέσει τον Γ.Παπανδρέου για τις πολιτικές του πρωτοβουλίες
Αμέσως μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο εντευκτήριο της Βουλής και είχε μαζί τους χαλαρή συζήτηση, χωρίς να γίνουν αναφορές στα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Επιστρέφει στους ελληνικούς δρόμους το θρυλικό Pony

Η εταιρεία NAMCO της οικογένειας Κοντογούρη από τη Θεσσαλονίκη, ετοιμάζεται να βγάλει και πάλι στην αγορά το δημοφιλές αυτοκίνητο με τιμή που δεν θα υπερβαίνει τα 7 χιλιάδες ευρώ
Πολύ πιθανό φαντάζει πλέον το σενάριο να ξαναδούμε σύντομα στους δρόμους το θρυλικό Pony, το πάλια ποτέ «τζιπ των φτωχών», του οποίου η παραγωγή σταμάτησε το 1983.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ- Ο διακεκριμένος φυσικός, συγγραφέας και ερευνητής μίλησε στο Homme

Ο διακεκριμένος φυσικός, συγγραφέας και ερευνητής μίλησε στο Homme περί ανώτερης δύναμης και περί φωτός, δίνοντάς μας κυριολεκτικά τα φώτα του. Όσο κι αν οι υπέρμαχοι της Κβαντομηχανικής υποστηρίζουν πως από το τίποτα προκύπτει κάτι, εκείνος μπορεί να μην γνωρίζει μεν για την ύπαρξη βασιλέα των ουρανών, αλλά δεν το απέκλεισε κιόλας...

Εκλογές 2014 Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Κόντρα Νιόβης Παυλίδου με ΔΗΜΑΡ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδυασμού "Πολίτες Μπροστά”: "Όσο κι αν η ΔΗΜΑΡ δεν θέλει να το αποδεχθεί, ο συνδυασμός “Πολίτες Μπροστά” έχει στο ψηφοδέλτιό του πολλούς υποψήφιους προερχόμενους από τη Δημοκρατική Αριστερά, όπως για παράδειγμα την Ιωάννα Αβραμίδου, δεύτερη σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ Θεσσαλονίκης στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Τεχνολογία: Νέα Υόρκη: Οι παραδοσιακοί τηλεφωνικοί θάλαμοι μετατρέπονται σε Wi-Fi hotspots

Στις προθέσεις των υπευθύνων είναι να υπάρχει δυνατότητα φόρτισης φορητών συσκευών μέσα στους θαλάμους ή ακόμα κι οθόνες αφής οι οποίες θα δίνουν χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη στους περαστικούς
Μπορεί τα κινητά τηλέφωνα να παρόπλισαν τους κλασικούς τηλεφωνικούς θαλάμους που βοηθούσαν τον κόσμο να πραγματοποιεί κλήσεις όταν βρισκόταν έξω, αλλά φαίνεται ότι στο προσεχές μέλλον θα είναι πάλι πιο χρήσιμοι από ποτέ.

Τεχνολογία: Τί είναι ο 3D εκτυπωτής που «κατασκευάζει» καρδιές -Τι θα μας προσφέρουν τα επόμενα χρόνια -3D Printing replacement Car Parts?

Όσο εξωπραγματικό και αν φαίνεται, εφόσον εισαχθούν τα κατάλληλα δεδομένα, μπορεί  να τυπώσει σε φυσικό μέγεθος οτιδήποτε μπορεί να περάσει από το μυαλό σας
Η τεχνολογία των τρισδιάστατων εκτυπωτών (3D Printers) βρίσκεται πλέον προ των πυλών και σε προσιτές οικονομικά τιμές. Τι είναι όμως ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής;