Ερντογάν οικονομία: «Πιες τσάι» απάντησε σε πολίτη που δεν έχει να φάει

 

Αίσθηση προκαλεί ο τρόπος που απάντησε ο Τούρκος πρόεδρος σε έναν πολίτη στη Μαλάτια, ο οποίος τον πλησίασε για να του εξηγήσει τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ο Ταγίπ Ερντογάν περιόδευσε στην περιοχή, όταν ένας πολίτης του είπε ότι «δεν έχουμε ψωμί να φάμε στο σπίτι, είμαστε άνεργοι». Με τον Ερντογάν να του απαντά με κυνισμό ότι βρίσκει υπερβολικό αυτό που άκουσε.

Μάλιστα, του έδωσε ένα πακετάκι τσάι, λέγοντάς του: «Πάρε, είναι τσάι του… κεφιού αυτό. Πιες αυτό το τσάι».

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. 'Evimize ekmek götüremiyoruz' diyen yurttaşa, Erdoğan, 'Al bu keyif çayını iç' diye cevap verdi.

Νave Andromeda δεξαμενόπλοιο: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του πληρώματος

 

Kαλά στην υγεία τους είναι τα μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και πέντε Έλληνες, του υπό σημαία Λιβερίας και ελληνικής ιδιοκτησίας δεξαμενόπλοιου Nave Andromeda, που κατελήφθη την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020, από επτά Νιγηριανούς παράτυπους μετανάστες. Οι άνδρες που επέβαιναν στο τάνκερ, ζήτησαν να αποβιβαστούν σε βρετανικό έδαφος, απειλώντας ότι θα σκοτώσουν τα μέλη του πληρώματος.

Η περιπέτειά τους ξεκίνησε όταν βρήκαν τους λαθρεπιβάτες και προσπάθησαν να τους κλειδώσουν σε καμπίνα προκειμένου να τους παραδώσουν

Τόμας Όπερμαν: Πέθανε ξαφνικά ο αντιπρόεδρος της Bundestag [vid]

 

Έφυγε από τη ζωή νωρίς το πρωί της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου 2020, ο Τόμας Όπερμαν, Αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και πρώην επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD). Ο 66χρονος Όπερμαν κατέρρευσε ξαφνικά την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, το βράδυ, ενώ βρισκόταν σε στούντιο του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο. Το κανάλι ανακοίνωσε τον θάνατό του.

Η είδηση έχει συγκλονίσει τον πολιτικό κόσμο της Γερμανίας, με την Καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ να δηλώνει «σοκαρισμένη και θλιμμένη».

Σαν σήμερα: H απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον οθωμανικό ζυγό το 1912

 

H Θεσσαλονίκη απελευθερώθηκε από τον οθωμανικό ζυγό, στις 26 Οκτωβρίου 1912.

Από τις αρχές Οκτωβρίου του 1912 η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο με την παραπαίουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία, έχοντας ως συμμάχους τη Βουλγαρία και τη Σερβία (Α’ Βαλκανικός Πόλεμος).

Ο ελληνικός στρατός βάδιζε από νίκη σε νίκη στη Δυτική Μακεδονία. Όμως, από την αρχή των εχθροπραξιών σοβούσε σοβαρή διαφωνία μεταξύ του αρχιστράτηγου Κωνσταντίνου και του πρωθυπουργού Ελευθέριου Βενιζέλου. Ο διάδοχος επιθυμούσε πρώτα την κατάληψη του Μοναστηρίου προς Βορρά,

"Δικαίωμα κάθε κράτους τα 12 μίλια"

 

«Όταν προκύπτει ζήτημα οριοθέτησης της αιγιαλίτιδας ζώνης μεταξύ όμορων χωρών, αυτό πρέπει να επιλύεται σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο» τονίζει με σαφήνεια, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή τη σημερινή επίσκεψή του στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, κάνοντας ρητή αναφορά στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας. 

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδας

Ν.Ηλιόπουλος: «H πρόταση δυσπιστίας οδήγησε στην ακύρωση του πτωχευτικού νόμου από τη ΝΔ» 26/10/2020 - 13:38 ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ηλιόπουλος: «H πρόταση δυσπιστίας οδήγησε στην ακύρωση του πτωχευτικού νόμου από τη ΝΔ»

Pronews

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι ο πτωχευτικός νόμος ακυρώθηκε λόγω της πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Αρχικά ανέφερε ότι πρόκειται για έναν πτωχευτικό, «που ακόμα και το ΔΝΤ, στις πιο μαύρες μέρες της περιόδου ?2012?-14, ντράπηκε να προτείνει», σημειώνοντας πως «με αυτόν τον νόμο καταργείται, πλέον, οποιαδήποτε προστασία της πρώτης κατοικίας».


Όταν οι θέσεις Σαμαρά ήταν... μεσοτοιχία με αυτές της Χρυσής Αυγής (Video)

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει βαλθεί, εκ των υστέρων, να αποδείξει ότι αποστρέφεται τη Χρυσή Αυγή. Ωστόσο, η πραγματικότητα τον διαψεύδει εκκωφαντικά. Πάμε να δούμε πιο συγκεκριμένα παραδείγματα.


Ποικίλες αντιδράσεις πυροδοτεί στο Twitter ένα μονταρισμένο βίντεο με κομμάτια από παρελθοντικές δημόσιες τοποθετήσεις του Αντώνη Σαμαρά.

Αντώναρος για Μητσοτάκη: Αυτό θα το λέω γιατί τα περισσότερα ΜΜΕ το κάνουν γαργάρα

 

Στις «εκπτώσεις» του Κυριάκου Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα αναφέρεται ο Ευάγγελος Αντώναρος.


Αφορμή η υποχωρητικότητα ως προς την εθνική μας κυριαρχία και τις κόκκινες γραμμές σε ό,τι αφορά τα 6 ή 12 μίλια αλλά και η αφωνία που επιδεικνύουν πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.


Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον απόηχο των διάφορων δηλώσεων των κυβερνητικών

Το antinews κατακεραυνώνει τον Μητσοτάκη: «Κυριάκο, δώσε κι άλλο πόνο...»

 

H ακροδεξιά της ΝΔ κατακεραυνώνει για ακόμα μία φορά την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό εξαπολύοντας σφοδρή κριτική εναντίον του μέσω ενός νέου άρθρου της γνωστής ιστοσελίδας antinews.gr με τίτλο «Κυριάκο, προχώρα, σε θέλει όλη η χώρα!!!»


Συγκεκριμένα, σε ειρωνικό τόνο σχολιάζει την αργοπορία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας αποδίδοντάς την στις εμμονές, την ιδιοτέλεια και την ανικανότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Φώφη Γεννηματά: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Μητσοτάκη και σε κανέναν υπουργό του

 

Σε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ για το σύνολο της πολιτικής της προχώρησε η Φώφη Γεννηματά, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα. Ταυτόχρονα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε για άλλη μια φορά τον Αλέξη Τσίπρα πως επιβεβαιώνει ότι παραμένει ο χορηγός του κ. Μητσοτάκη.

«Την ώρα που η μια αποτυχία διαδέχεται την άλλη, που άρχισαν να ακούγονται φωνές ακόμα και μέσα στο κόμμα του για τους χειρισμούς, ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα, που άρχισε να ραγίζει η εικόνα που με τόση επιμέλεια και τόσο χρήμα φιλοτεχνήθηκε στα Μέσα, ιδού ο από μηχανής θεός.

Ο διάλογος Τσίπρα-Γεννηματά στη Βουλή – «Δεν εκπροσωπώ μόνο εγώ την προοδευτική παράταξη»

 

Στον νόμο Κατσέλη αναφέρθηκε επανειλημμένως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Οι αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησαν παρέμβαση της Φώφης Γεννηματά, η οποία από το έδρανό της φώναξε ότι ο νόμος Κατσέλη είναι νόμος του ΠΑΣΟΚ.

«Θα συμφωνήσω σε κάτι μαζί σας κ. Γεννηματά. Οι νόμοι που προστατεύουν την κοινωνική συνοχή και έχουν εγγραφεί στη συνείδηση του λαού ανήκουν στην προοδευτική παράταξη. Δεν την εκπροσωπώ μόνο εγώ. Την εκπροσωπούμε όλοι όσοι καθόμαστε από το κέντρο και αριστερά στην αίθουσα αυτή», απάντησε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές αλλάζουν χρώμα, πού τα λιγότερα κρούσματα φέρνουν... πράσινο (Χάρτης)

Νέος χάρτης υγειονομικής ασφαλείας για τον κορωνοϊό ισχύει από σήμερα το πρωί στην επικράτεια βάσει των όσων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα:

- Το επίπεδο συναγερμού αυξάνεται στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Έβρου, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Καβάλας και Σποράδων, οι οποίες ανεβαίνουν και περνούν στο επίπεδο 2-Επιτήρησης (κίτρινο) από το επίπεδο 1-Ετοιμότητας (πράσινο). Στην περίπτωση των Σποράδων, δε, η αναβάθμιση αφορά μόνο τη νήσο Σκιάθο και όχι στη Σκόπελο και στην Αλόννησο που παραμένουν πράσινες.

- Παράλληλα οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηρακλείου Κρήτης, Καρδίτσας, Λέσβου, Μυκόνου, Πέλλας και Σάμου, που ήταν στο επίπεδο 3, δηλαδή στο πορτοκαλί, κατεβαίνουν βαθμό συναγερμού και περνούν στο επίπεδο 2, δηλαδή στο κίτρινο.

Αγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης: Οι παπάδες δεν καταλαβαίνουν... Χριστό - Όλοι χωρίς μάσκα στην εκκλησία

 

Μπορεί η Θεσσαλονίκη να είναι στην "πορτοκαλί" ζώνη του χάρτη με τον κορωνοϊό, και η μάσκα να είναι υποχρεωτική για όλους και στους εξωτερικούς χώρους, αλλά φαίνεται πως στην Εκκλησία πιστεύουν και πράττουν τα δικά τους, εκπέμποντας λάθος μήνυμα σε πιστούς και όσους βλέπουν σχετικά βίντεο. 


Σήμερα στον ναό του Αγίου Δημητρίου, κανένας από τους ιερείς δεν φορούσε μάσκα. Μάλιστα θα λέγαμε πως επιδεικτικά μπροστά στον φακό της τηλεόρασης εθεάθησαν όλοι τους χωρίς μάσκα.