Η κατάληψη μόνο του Ραμποτίνο στοίχισε στους Ουκρανούς 30.000 άνδρες! – Το πρόβλημα λειψανδρίας είναι πλέον εμφανές

 Oι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι έχουν καταλάβει το χωριό Ραμποτίνο (αλλά οι Ρώσοι λένε πως έχει καταληφθεί μόνο το βόρειο τμήμα) έχοντας χάσει τις μισές περίπου από τις ουκρανικές δυνάμεις που χρησιμοποιήθηκα συνολικά.

Συγκεκριμένα οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν για την κατάληψη του Ραμποτίνο 12 ταξιαρχίες, δηλαδή ένα σύνολο 60.000 ανδρών!

Οι απώλειες είναι τρομακτικές (30.000 άνδρες) για μία τόσο μικρή εδαφική επιβράβευση και συνολικά περιμένουν τις ουκρανικές δυνάμεις τρεις ρωσικές γραμμές άμυνας.

Το ρωσικό Ναυτικό «εξαΰλωσε» αποθήκη της ουκρανικής Αεροπορίας στην Πολτάβα με πυραύλους Kalibr

 Το ρωσικό Ναυτικό πραγματοποίησε πολλαπλό πλήγμα ακριβείας, εξαλείφοντας μια ουκρανική αποθήκη όπλων της ουκρανικής Αεροπορίας και πυρομαχικών κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανέφερε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Χθες το βράδυ, το Ναυτικό πραγματοποίησε πλήγμα πολλαπλών εκτοξεύσεων με θαλάσσια όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς εναντίον μιας αποθήκης οπλισμού και πυρομαχικών αεροσκαφών της ουκρανικής Αεροπορίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Oυκρανία: Συνελήφθησαν 10 στρατολόγοι που έπαιρναν χρήματα για να απαλλάσσουν άνδρες από την στρατιωτική θητεία στο μέτωπο

 Στην Βίνιτσα της Ουκρανίας, το σημαντικότερο ουκρανικό κέντρο στρατολόγησης, σε μία μεγάλη έρευνα των αρχών εντοπίστηκαν 10 διεφθαρμένοι στρατολόγοι και ιατροί των ιατρικών επιτροπών οι οποίοι χρηματίστηκαν για να βοηθήσουν στρατεύσιμους να απαλλαγούν από το Στρατό και να μην πάνε να πολεμήσουν στα αιματηρά μέτωπα.

Το ΥΠΑΜ θα δώσει 5.600 ευρώ ανά tablet για να «επιμορφώσει» τους στρατιώτες; – Τι αναφέρει η εγκύκλιος και η απάντηση

 Πολλά ερωτήματα είχε προκαλέσει προσφάτως η είδηση ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προωθεί το σχέδιο της εφαρμογής του προγράμματος «Θητεία – Ευκαιρία» που θα έχει και… online εκπαίδευση με tablet.

Το πρόγραμμα προβλέπει εκπαίδευση στρατευμένων και αγορά 10.000 tablet. Προβληματισμό προκαλεί και το κόστος, το οποίο είναι 56.763.692,00 ευρώ! Δηλαδή, 5.676 ευρώ το κάθε tablet. Την ώρα που ένα πολύ καλό tablet κοστίζει περίπου 500 ευρώ στη λιανική.

Ξεκινά πόλεμος: Η Νιγηρία εισβάλει στο Νίγηρα που υπέγραψε συμμαχία με τη Wagner

 Η μεγαλύτερη πολεμική σύγκρουση στην αφρικανική ήπειρο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο φαίνεται ότι ξεκινά, καθώς φιλοδυτικός πρόεδρος της Νιγηρίας Bola Ahmed Tinubu πήρε έγκριση από τη Γερουσία να ξεκινήσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Νίγηρα αποσκοπώντας στην επιστροφή της κυβέρνησης του Μοάμεντ Μπαζούμ που ανατράπηκε από το φιλορωσικό κίνημα της περασμένης εβδομάδας.   

Η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε πύραυλο Neptune και 27 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη την τελευταία ημέρα

 Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας αναχαίτισαν έναν αντιπλοϊκό πύραυλο Neptune και 27 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Οι δυνατότητες αεράμυνας αναχαίτισαν δύο πυραύλους του πυραυλικού συστήματος πολλαπλών εκτοξεύσεων HIMARS, έναν πύραυλο Neptune κατά πλοίων και δύο πυραύλους HARM κατά της ακτινοβολίας», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Οι Ρώσοι «εξαΰλωσαν» με πυραύλους ουκρανικό τρένο που μετέφερε πυρομαχικά και μια αποθήκη στο Ντονιέτσκ

 Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πυραυλική επίθεση, εξαλείφοντας ένα ουκρανικό στρατιωτικό τρένο με πυρομαχικά στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ (ΛΔΝ), ανέφερε την Τρίτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Ένα πυραυλικό πλήγμα σε σταθμό εκφόρτωσης κοντά στον οικισμό Dorozhnoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ κατέστρεψε ένα

Οι Ουκρανοί τα δίνουν όλα: Στέλνουν στην πρώτη γραμμή στο Ραμποτίνο τα βρετανικά άρματα μάχης Challenger 2 Η τελευταία ελπίδα των Ουκρανών για να πετύχει μία σημαντική νίκη

 Oι Ουκρανοί τα δίνουν όλα για να πετύχουν μία διάσπαση του μετώπου της Ζαπορίζια και ρίχνουν στην μάχη τα βρετανικά άρματα μάχης Challenger 2.

Νωρίτερα, αναφέρθηκε ότι η 82η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Εφόδου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων εντοπίστηκε στην περιοχή του Ραμποτίνο (κατεύθυνση Zaporizhia).

Αυτή η δύναμη έχει εξοπλιστεί με βρετανικά άρματα μάχης στα οποία αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν συγκολληθεί «σχάρες» με την ελπίδα να αυξηθεί η επιβιωσιμότητά τους από τις επιθέσεις με ρωσικά αντιαρματικά όπλα αλλά και ρωσικά drones καμικάζι.