«Έφυγε» το σύμβολο κατά της αντίστασης του Τσαουσέσκου, Ντόινα Κόρνεα

Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 88 ετών η Ντόινα Κόρνεα, η εμβληματική προσωπικότητα της αντίστασης ενάντια στον Ρουμάνο δικτάτορα Νικολάε Τσαουσέσκου, ανακοίνωσε ο γιος της.
Συγγραφέας και καθηγήτρια γαλλικών, η Κόρνεα έγινε γνωστή για τις επιστολές που έστειλε μεταξύ του 1982 και του 1989 στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Free Europe, στις οποίες κατήγγειλε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το απολυταρχικό καθεστώς του Τσαουσέσκου.
Η δράση της αυτή οδήγησε στην αποπομπή της από το πανεπιστήμιο της Κλουζ, ενώ υποβλήθηκε σε ανακρίσεις από τη διαβόητη αστυνομία του Κομμουνιστικού Κόμματος, την Σεκουριτάτε μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο μεγαλύτερος πλωτός πυρηνικός αντιδραστήρας που φτιάχτηκε ποτέ..ΒΙΝΤΕΟ

Η Ρωσία καθέλκυσε πρόσφατα άλλο ένα σημείο τριβής με τη Δύση, τον θηριώδη «Akademik Lomonosov» της, ο οποίος απέπλευσε μόλις από το λιμάνι της Αγίας Πετρούπολης με κατεύθυνση τις νορβηγικές ακτές και από κει στο Μούρμανσκ, το ρωσικό λιμάνι του Αρκτικού Ωκεανού.
Εκεί θα ανεφοδιαστεί και θα ελεγχθεί για τελευταία φορά πριν το ταξίδι του στον τελικό του προορισμό, το Πέβεκ, το αρκτικό λιμάνι της ανατολικής Σιβηρίας, όπου θα φτάσει κάποια στιγμή στο 2019.

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ για το επεισόδιο με το τουρκικό πλοίο και την κανονιοφόρο «Αρματωλός»

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα (στις 4:00 πμ) στο Αιγαίο, όταν τουρκικό εμπορικό πλοίο έπεσε πάνω σε ελληνικό κανονιοφόρο «Αρματωλός» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία έκανε περιπολία ανοιχτά της Μυτιλήνης.
Το τουρκικό εμπορικό πλοίο φέρεται να έχει παραβιάσει διεθνείς κανονισμούς ναυσιπλοΐας.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός ούτε το σκάφος έχει υποστεί κάποια σημαντική ζημιά, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής.

Θρίλερ κατασκοπείας στην Αθήνα Σε κατάσταση συναγερμού η ΕΥΠ

Ένα κατασκοπικό θρίλερ για γερά νεύρα που είχε στόχο μέχρι και τη διάλυση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών φαίνεται πως αποκαλύπτεται μέσα από σημερινά δημοσιεύματα.
Τρεις εφημερίδες, που κρατούν διαφορετική πολιτική «γραμμή», η «Αυγή» και «Τα Νέα» - «Καθημερινή» κάνουν λόγο για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο επίθεσης με απώτερο σκοπό την υπονόμευση του αξιόμαχου της νευραλγικής υπηρεσίας πληροφοριών και μάλιστα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας.
Και στις τρεις εφημερίδες γίνεται λόγος για ανώτατο παράγοντα της ΕΥΠ που φέρεται να βρίσκεται η μυστική υπηρεσία τρίτης χώρας, μη δυτικής.

Το ΣτΕ αποφασίζει και πάλι για τις τηλεοπτικές άδειες

Τα νομικά τους επιχειρήματα διασταύρωσαν, για μια ακόμη φορά, ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας οι δικηγόροι του δημοσίου και των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών με αιχμή τον νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο συζητήθηκαν, σήμερα, οι προσφυγές που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί ANT1, Alpha, ΣΚΑΪ, Star και Mega, οι οποίοι ζητούν την ακύρωση της προκήρυξης του διαγωνισμού στρεφόμενοι κατά του αριθμού των επτά αδειών που έχουν προβλεφθεί αλλά και της τιμής εκκίνησης των 35 εκατομμυρίων ευρώ, η καθεμία.

Εργαζόμενοι ΕΡΤ προς ΣΚΑΪ: Είστε κλέφτες, ψεύτες, ελεεινοί και τρισάθλιοι

Σφοδρή επίθεση στον ΣΚΑΪ κάνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και συγκεκριμένα η ΠΟΣΠΕΡΤ. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση δεν είναι αληθές ότι καθιερώνεται ως ημέρα αργίας η ημέρα που άνοιξε επίσημα ξανά η ΕΡΤ.
Σημειώνεται ότι ο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι προτείνουν να εορτάζεται και φυσικά να είναι αργία η 29η Απριλίου ως ημέρα επαναλειτουργίας της ΕΡΤ.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ από την πλευρά της σε μια οργισμένη ανακοίνωση κάνει λόγο για «ψεύτες, κλέφτες και ελεεινούς» και  τονίζει ότι: «Για άλλη μια φορά, ο ΣΚΑΪ επιβεβαίωσε τη φήμη του ως ανεπίσημο γραφείο τύπου της ΝΔ και δια στόματος της "οικογένειας" δηλαδή της Σίας Κοσιώνη,