Φθηνότερο ρεύμα για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου

Μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) και τους πολύτεκνους που διαθέτουν μετρητή νυχτερινής κατανάλωσης με απαλλαγή τους από τη χρέωση για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, καθώς και σειρά ρυθμίσεων για τη βελτίωση του ΚΟΤ, προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι όσοι υπερβαίνουν τα όρια κατανάλωσης που έχουν τεθεί για τις επιμέρους κατηγορίες δικαιούχων ΚΟΤ δεν θα χάνουν τη χαμηλή χρέωση,

Reuters: Η σκοτεινή εποχή της Ελλάδας – Πως η λιτότητα «έσβησε τα φώτα»

Για σκοτεινή εποχή στην Ελλάδα κάνει λόγο το Reuters, παρουσιάζοντας τις εξελίξεις που συνδέονται με τη διαπραγμάτευση για τα ενεργειακά, με επίκεντρο τη ΔΕΗ, αλλά και την αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.
«Η σκοτεινή εποχή της Ελλάδας: Πως η λιτότητα έσβησε τα φώτα», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του Reuters.

Ενισχύσεις 170 εκατ. στη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη αγροτικών προϊόντων

Τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης για την εφαρμογή του Μέτρου «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων», συνολικού προϋπολογισμού 170 εκατ. ευρώ, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη μονάδα της εταιρείας «Παλίρροια» στην Εύβοια.
Η επίσκεψη στην εταιρεία είχε συμβολικό χαρακτήρα,

Πούτιν: «Αβάσιμες» οι κατηγορίες για χρήση χημικών από τη Συρία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανέφερε, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ότι είναι απαράδεκτο να επιρρίπτονται αβάσιμες κατηγορίες εναντίον του οποιουδήποτε, όσον αφορά το περιστατικό που συνέβη στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ, πριν διεξαχθεί μια διεθνής έρευνα.

Στις 10 Απριλίου ανοίγουν οι εγγραφές για τον αυθεντικό Μαραθώνιο

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΙΣ 4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ανοίγουν οι ατομικές εγγραφές για ΟΛΟΥΣ τους αγώνες του 35ου Μαραθωνίου Αθήνας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017.
Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, οι συμμετοχές στους τρεις μικρότερης απόστασης αγώνες δρόμου (5χλμ-πρωί, 5χλμ-απόγευμα & 10χλμ) αναμένεται να ΕΞΑΝΤΛΗΘΟΥΝ εντός ελάχιστων ωρών από το επίσημο άνοιγμα των εγγραφών.

Ανάβαση Ριτσώνας 2017 με 123 συμμετοχές!

..Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινάει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων, καθώς η πρώτη ανάβαση της χρονιάς συγκέντρωσε 123 συμμετοχές! Η Ανάβαση Ριτσώνας θα διεξαχθεί το διήμερο 8 και 9 Απριλίου και την ευθύνη της διοργάνωσης έχει και φέτος το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ). Στο πλευρό του θα βρίσκεται ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.),

Ξανά στη γραμμή Βόλος – Σποράδες το «Πρωτεύς»- Σταματά το «Μυρτιδιώτισσα»

Αρχίζει ξανά να πραγματοποιεί δρομολόγια στη γραμμή Βόλος – Σποράδες, από αύριο, Παρασκευή, 7 Απριλίου, το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Πρωτεύς».
Το «Πρωτεύς» μέχρι τις 15 Ιουνίου, θα αποπλέει καθημερινά από το λιμάνι του Βόλου στις 8.30 το πρωί και κάθε Σάββατο στις 8 το πρωί, με προορισμό τα νησιά των Βορείων Σποράδων, ενώ Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή θα «πιάνει» το Μαντούδι Εύβοιας.

Διαβεβαιώσεις Μέρκελ σε Τσίπρα ότι εργάζεται για λύση στο Eurogroup

Με στόχο τη λύση στο αυριανό Eurogroup εργάζεται η Γερμανίδα καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ. Τη διαβεβαίωση έδωσε η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος πήρε τη «13η σύνταξη»

Δεν επέστρεψε τα χρήματα, αλλά έδωσε πολλαπλάσια σε κοινωνικούς σκοπούς.........
Αυξάνονται οι βουλευτές που έλαβαν το έκτακτο βοήθημα για τους χαμηλοσυνταξιούχους τον Δεκέμβριο ο πρωθυπουργός.
Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, που όπως ανέφερε δεν επέστρεψε τα χρήματα, αλλά έδωσε πολλαπλάσια σε κοινωνικούς σκοπούς, όπως κοινωνικά συσσίτια, σε εκκλησίες και ρακοσυλλέκτες, ενώ δώρισε σε ΑμΕΑ δύο air-conditions..............

Άσαντ: Η Συρία θα σβηστεί από τον χάρτη αν στον πόλεμο επικρατήσουν οι αντάρτες

«Μια νίκη των ανταρτών θα έχει τρομακτικά αποτελέσματα» τόνισε ο Μπασάρ αλ Άσαντ. Αν η συριακή κυβέρνηση χάσει τον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία, η χώρα θα «σβηστεί από τον χάρτη», ενώ μια νίκη των τρομοκρατών θα είναι επίσης νίκη των κρατών που τους υποστηρίζουν, δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος σε σημερινή του συνέντευξη στην κροατική εφημερίδα Vecernji List.

Ξεκινάει το πασχαλινό ωράριο από σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε το ωράριο των καταστημάτων κατά την Πασχαλινή περίοδο.
Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, όλα τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή των Βαΐων, 09 Απριλίου, βάσει του νόμου 4177/2013, με προτεινόμενο ωράριο από τις 11 π.μ. έως 6 μ.μ.
Το εορταστικό ωράριο είναι το ακόλουθο:

Το άγρυπνο μάτι του ΕΣΡ πάνω στο Survivor και στο Star Academy

Στο μάτι του ΕΣΡ μπαίνουν τόσο το Survivor όσο και το Star Academy.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Espresso, ο Ολομέλεια του ΕΣΡ έδωσε εντολή στις υπηρεσίες να βάλουν μπρος στις επόμενες μέρες τη λειτουργία του «Πανόπτη», του συστήματος παρακολούθησης όλων των εκπομπών των πανελλαδικών καναλιών.

Παππάς: Μέρα με την ημέρα η ΕΡΤ κερδίζει το στοίχημα

«Η ΕΡΤ έχει πολλαπλάσιο έργο από οποιονδήποτε άλλο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό»
«Μέρα με την ημέρα η ΕΡΤ κερδίζει το στοίχημα και ρίχνει έξω τις προβλέψεις, πως όταν θα ξανάνοιγε θα αποδεικνυόταν οικονομικά μη βιώσιμη», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, απαντώντας, νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου.

Κατάληψη στην ΕΛΒΟ από συνταξιούχους και εργαζόμενους

Συμβολική κατάληψη και αποκλεισμό της ΕΛΒΟ(Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων ΑΒΕ) πραγματοποιούν έξω από την πύλη του εργοστασίου συνταξιούχοι, πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας, διεκδικώντας τις αποζημιώσεις τους, που έπρεπε να τους καταβληθούν μετά την αποχώρηση τους από την εργασία, ενώ στην κινητοποίηση τους συμπαρίστανται μέσα από την πύλη και οι εργαζόμενοι της εταιρείας.
«Μας χρωστούν τις αποζημιώσεις μας, σε κάποιους έως και έξι χρόνια τώρα.

Ο Βασίλης Λεβέντης εξηγεί γιατί τον κέρδισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τους λόγους για τους οποίους τον κέρδισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τον έχασε ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ο Βασίλης Λεβέντης.
Μιλώντας στον Realfm ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε: «Ο Τσίπρας έχασε το τρένο, δεν αποδέχθηκε τα 9 σημεία. Ο Μητσοτάκης, εκλογές δεν ξέρω πότε θα γίνουν σε 2 μήνες, σε 3, σε 5, έχει όλο τον χρόνο να μελετήσει τα 9 σημεία που δεν αφορούν εμένα, αφορούν όλη τη χώρα και εφόσον τα κρίνει εξυγιαντικά ή αν κάπου έχει επιφυλάξεις να με καλέσει να το

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στον Κουτσούμπα έγγραφο με την υπογραφή του πατέρα του από το 1943

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη που πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Προσερχόμενος στα γραφεία της ΚΟ του ΚΚΕ, ο κ. Μητσοτάκης, έδωσε στον κ. Κουτσούμπα ένα έγγραφο από το αρχείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το οποίο αφορούσε τη συμφωνία

Πολάκης: Ου να χαθείτε αλήτες-Η αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας μετά τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μετά την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για το νοσοκομείο Ζακύνθου.
«Μόλις πληροφορήθηκα ότι βγήκε ο πατέρας του παιδιού που γεννήθηκε με καισαρική στο νοσοκομείο Ζακύνθου και είπε σε κανάλι τοπικό ότι και το παιδί και η μητέρα είναι μια χαρά, ότι δεν ισχύει τίποτα από αυτά που λέει η ΠΟΕΔΗΝ και ότι αυτοί που έστειλαν την τέταρτη μέρα μετά τη γέννηση για προληπτικούς λόγους το νεογνό στην Πάτρα (το οποίο επιστρέφει αύριο καθώς είναι μια χαρά) το έκαναν για πολιτικούς λόγους!!!!!
ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΛΗΤΕΣ».

Στην Αθήνα σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον Το Brexit στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Νίκο Κοντζιά

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον. Διμερής συνεργασία, διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση σε Τουρκία και Δυτικά Βαλκάνια, η πορεία του Κυπριακού υπό το φως της επικείμενης επανέναρξης των δικοινοτικών συνομιλιών στις 11 Απριλίου και φυσικά το brexit και πως αυτό θα επηρεάσει τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-

Το κοριτσάκι της φλόγας του 2004 σε Πανεπιστήμιο της Αμερικής με υποτροφία

Είναι η μόνη Ελληνίδα ανάμεσα σε 20 φοιτητές και φοιτήτριες που επιλέχτηκαν μεταξύ 800 υποψηφίων.
Η Φωτεινή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αφού συνεχίζει να φωτίζει με την λάμψη και τις γνώσεις της. Η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου ήταν το κοριτσάκι των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004, που έσβησε τη φλόγα στην Τελετή Λήξης των Αγώνων.