ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ / ΒΕΡΟΛΙΝΟ (Reuters) - Τα αδρανοποιημένα φίδια περιπλέκουν τα σχέδια του Elon Musk για ένα gigafactory κοντά στο Βερολίνο.

 

Ένα γερμανικό δικαστήριο έχει πει στην εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων δισεκατομμυριούχων των ΗΠΑ, Tesla, να αναστείλει την εκκαθάριση ενός δάσους στη θέση του προτεινόμενου εργοστασίου, αφού οι περιβαλλοντολόγοι δήλωσαν ότι η κοπή περισσότερων δέντρων μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα αδρανοποιημένα φίδια.

Ο δικηγόρος του Τραμπ Giuliani θα εγκαταλείψει το νοσοκομείο την Τετάρτη μετά τη θεραπεία COVID-19

 

Ο δικηγόρος του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ Ρούντι Τζιουλιάνι δήλωσε ότι θα φύγει από το νοσοκομείο σήμερα Τετάρτη μετά από μια σύντομη παραμονή μετά τη διάγνωση του COVID-19 το σαββατοκύριακο.

Η ρωσική αστυνομία κυνηγά κλέφτες που λεηλάτησαν τεχνικό εξοπλισμό από ένα απόρρητο στρατιωτικό αεροσκάφος γνωστό ως Doomsday Plane

 Μόσχα (Reuters) - Η αστυνομία στη Ρωσία δήλωσε την Τετάρτη ότι έψαχνε κλέφτες που λεηλάτησαν τεχνικό εξοπλισμό από ένα απόρρητο στρατιωτικό αεροσκάφος γνωστό ως Doomsday Plane που έχει σχεδιαστεί για χρήση κατά τη διάρκεια ενός πυρηνικού πολέμου.

Η ληστεία, η οποία εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια ευαίσθητων στρατιωτικών εγκαταστάσεων, πραγματοποιήθηκε καθώς διεξήχθησαν εργασίες συντήρησης στο αεροπλάνο Ilyushin Il-80.

Ποιες πτήσεις εσωτερικού-εξωτερικού επιτρέπονται στην Ελλάδα

 

ΑΘΗΝΑ. Οι περιορισμοί των μετακινήσεων λόγω του κορωνοϊού παραμένουν σε ισχύ για τις αεροπορικές πτήσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.


Οπως αναφέρει η Ενωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος για τις πτήσεις ισχύουν τα παρακάτω:


Πτήσεις Εσωτερικού..

Ο Πομπέο επιστρέφει σπίτι του στο Κάνσας σκεπτόμενος το μέλλον του στην Πολιτική

 

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («WSJ»). Ο Μάικ Πομπέο, ο οποίος πέρασε τέσσερα χρόνια επιβλέποντας τον μηχανισμό εξωτερικών πληροφοριών και διεθνών σχέσεων της κυβέρνησης Τραμπ, σχεδιάζει να επιστρέψει στο Κάνσας, όπου υποστηρικτές και παρατηρητές λένε ότι είναι σε καλή θέση για την επιδίωξη προσωπικών πολιτικών φιλοδοξιών.

Σε συνέντευξη στο Γραφείο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο κ. Πομπέο είπε ότι αυτός και η σύζυγός του, η Σούζαν, σκοπεύουν να επιστρέψουν κάποια στιγμή στο Κάνσας για να είναι με φίλους, οικογένεια και την εκκλησιαστική τους κοινότητα. Ως μέλος του Κογκρέσου, εκπροσώπησε την Τέταρτη Περιφέρεια του κράτους για έξι χρόνια.

Περιορισμένη τελετή ορκωμοσίας σχεδιάζει ο Μπάιντεν

 

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΑΠΕ-ΜΠΕ»). O 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έδωσε μια γεύση της τελετής ορκωμοσίας του τον Ιανουάριο, επισημαίνοντας ότι αυτή δεν θα είναι μια συνηθισμένη τελετή, αλλά περιορισμένη για λόγους δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Θα ακολουθήσουμε ξανά την επιστήμη και τις συστάσεις των ειδικών για την ασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους από το Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέαρ όπου βρίσκεται η κατοικία του. «Οπότε είναι μάλλον απίθανο να συγκεντρωθούν ένα εκατομμύριο άνθρωποι».

Ο Μπάιντεν επέλεξε τον Χαβιέρ Μπεσέρα ως υπουργό Υγείας

 

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα διορίσει τον γενικό εισαγγελέα της Καλιφόρνιας Χαβιέρ Μπεσέρα υπουργό Υγείας και Ανθρωπίνων Πόρων αργότερα σήμερα, δήλωσε πηγή που γνωρίζει και την απόφαση, καθώς συγκροτεί την ομάδα του για την αντιμετώπιση της πανδημίας της COVID-19.


Η επιλογή του 62χρονου ισπανόφωνου Μπεσέρα, πρώην μέλους του Κογκρέσου, έρχεται καθώς ο Μπάιντεν αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερη πίεση να προσθέσει ποικιλομορφία στους διορισμούς στο υπουργικό συμβούλιό του, περιλαμβανομένων και παραπόνων από την Ομάδα Ισπανόφωνων του Κογκρέσου, για τον αριθμό των ισπανόφωνων σε αυτό.

Τον στρατηγό Λόιντ Οστιν επέλεξε για τη θέση του υπουργού Αμυνας ο Μπάιντεν

 

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΑΡ»). Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα διορίσει τον απόστρατο τεσσάρων αστέρων στρατηγό Λόιντ Οστιν (Lloyd J. Austin), ως Υπουργό Αμυνας, σύμφωνα με τέσσερα άτομα που γνωρίζουν για την απόφαση. Εάν επιβεβαιωθεί από τη Γερουσία, ο Οστιν θα είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός που θα ηγηθεί του Πενταγώνου.


Ο Μπάιντεν επέλεξε τον Οστιν έναντι της

Ολλανδοί εισαγγελείς θα ερευνήσουν τον επικεφαλής της UBS για την υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες της ING

 

ΖΟΥΡΙΧ / ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ (Reuters) - Ένα ολλανδικό δικαστήριο διέταξε την Τετάρτη ποινική έρευνα για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της UBS Ralph Hamers στην αποτυχία του Ομίλου ING να καταπολεμήσει τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες όταν ήταν επικεφαλής της ολλανδικής τράπεζας.

Η έρευνα πραγματοποιείται μόνο ένα μήνα αφότου ο Hamers έγινε επικεφαλής της UBS, του μεγαλύτερου διαχειριστή πλούτου στον κόσμο, σε μια εποχή που προσπαθεί να προχωρήσει από μια κληρονομιά δαπανηρών δικαστικών υποθέσεων σχετικά με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη φοροδιαφυγή.

Το Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποιεί άτομα με σοβαρές αλλεργίες να αποφύγουν το εμβόλιο Pfizer μετά από δύο ανεπιθύμητες ενέργειες

 

Ο George Dyer, 90 ετών, λαμβάνει το πρώτο εμβόλιο Pfizer / BioNTech COVID-19, το οποίο χορηγήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή του Covid Recovery Becky Board, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Croydon, την πρώτη ημέρα του μεγαλύτερου προγράμματος ανοσοποίησης στη βρετανική ιστορία, στο Λονδίνο, Βρετανία Δεκέμβριος 8, 2020. Dan Charity / Pool μέσω REUTERS..

Ξεκινώντας με τους ηλικιωμένους και τους πρώτους εργαζομένους, η Βρετανία άρχισε να εμβολιάζει μαζικά τον πληθυσμό της την Τρίτη, μέρος μιας παγκόσμιας κίνησης που θέτει μία από τις μεγαλύτερες διοικητικές προκλήσεις στην ιστορία της ειρήνης.

Τα ρομπότ Yandex αρχίζουν να παραδίδουν γεύματα εστιατορίου στο κέντρο της Μόσχας

 

Μόσχα ρομπότ χωρίς οδηγό άρχισαν την παράδοση ζεστών γευμάτων εστιατορίων σε πελάτες που πληρώνουν σε μια κεντρική περιοχή της Μόσχας την Τετάρτη, δήλωσε ο χειριστής τους, ο ρωσικός γίγαντας Διαδικτύου Yandex.


Η εφαρμογή Yandex.Eats, μία από τις πολλές υπηρεσίες παράδοσης τροφίμων και παντοπωλείων στη Μόσχα, προσφέρει στους πελάτες γύρω από την επιχειρηματική περιοχή της Λευκής Πλατείας την επιλογή να παραδίδουν γεύματα από ένα ρομπότ παράδοσης τύπου buggy αντί για έναν άνθρωπο.