TASS: Η ΕΚ δεν συνιστά την έναρξη διαπραγματεύσεων με το Κίεβο για την ένταξη στην ΕΕ

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν συνιστά την έναρξη διαπραγματεύσεων με το Κίεβο για την ένταξη στην ΕΕ, καθώς η Ουκρανία δεν έχει ακόμη εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία, αναφέρει το TASS, επικαλούμενο Ευρωπαίο διπλωμάτη. 

Διευκρινίζεται ότι το σχετικό έγγραφο θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί το προσεχές διάστημα. 

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν περιέχει ακόμη σύσταση για άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο την πηγή. Νωρίτερα, η πρόεδρος της EC Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανεστάλησαν μέχρι μετά τις ευρωεκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου. Σύμφωνα με αυτήν, η οργάνωση αναμένει τη δημιουργία της απαραίτητης βάσης διαπραγμάτευσης. 

Πριν από αυτό, ο βουλευτής της Bundestag από το δεξιό γερμανικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» Harald Weyel συνέκρινε τη διαδικασία για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ένα καρότο κρεμασμένο μπροστά σε έναν γάιδαρο. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ΕΕ δεν θα εγκρίνει την ένταξη του Κιέβου. 

Ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εξέφρασε επίσης αμφιβολίες ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επόμενη πενταετία. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, για να ενταχθεί στην ΕΕ, το Κίεβο πρέπει να εκπληρώσει προϋποθέσεις. Διαφορετικά, η Ουκρανία θα φέρει στην Κοινότητα τα άλυτα εσωτερικά της προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...