Ορκίστηκε ο Ομπάμα - Αύριο η δημόσια τελετή Vds,Pic


Σε μια λιτή τελετή, ο Μπαράκ Ομπάμα ορκίστηκε για την δεύτερη θητεία του ως προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, στον Λευκό Οίκο. Ο επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ Τζον Ρόμπερτς, όπως και το 2009, ήταν ο άνθρωπος που διαχειρίστηκε την ορκωμοσία του Ομπάμα.

Η ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα – στην οποία παραβρέθηκε η οικογένειά του – ήταν προγραμματισμένη βάσει Συντάγματος να πραγματοποιηθεί σήμερα 20 Ιανουαρίου, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα επαναλάβει την ορκωμοσία αύριο Δευτέρα, σε μια δημόσια τελετή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, αύριο ΔευτέΛίγο πριν, ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε για τη δεύτερη θητεία του στη διάρκεια τελετής στην επίσημη κατοικία του. Η ορκωμοσία του Μπάιντεν πραγματοποιήθηκε από τη δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Σόνια Σοτομαγιόρ. Είναι η πρώτη φορά που Ισπανός δικαστής πραγματοποιεί την ορκωμοσία για ένα από τα δυο ανώτατα
αξιώματα της χώρας. Στην τελετή παρευρέθηκαν η οικογένεια του Τζο Μπάιντεν, περίπου 120 προσκεκλημένοι και ορισμένοι δημοσιογράφοι.




Vice President Biden Takes the Oath of Office



      President Obama takes the Oath of Office


πηγη




BarackObamadotcom·

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...