Στους 4.310 οι νεκροί από το σεισμό, μεταξύ τους στέλεχος της Google,οι τραυματίες 7.953

Ανέβηκε και άλλο δυστυχώς ο αριθμός των νεκρών στο Νεπάλ, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο AP ο αριθμός των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που έπληξε το Νεπάλ ανέρχεται πλέον στα 3,617 άτομα, εκ των οποίων 1,302 στην Κοιλάδα του Κατμαντού.


Οι τραυματίες σε όλη τη χώρα φθάνουν τους 6,515.

Ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό των 7,9 ρίχτερ στο Νεπάλ, ανεβαίνει με τραγικά ταχείς ρυθμούς ξεπερνώντας τους .3.617 Χιλιάδες είναι οι τραυματίες

έχουν φτάσει οι νεκροί από το σεισμό στο Νεπάλ, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας. Ο αριθμός ανεβαίνει συνεχώς και είναι άγνωστο πόσοι ακόμη αγνοούνται ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τις 6.700.

Μεταξύ των νεκρών είναι ο Νταν Φρέντινμπεργκ, υπεύθυνος για το GoogleX και γνωστός για τις περιπέτειές του και τη λατρεία του στα extreme sports. Βρισκόταν, όπως ανακοίνωσε η αδερφή μέσω του διαδικτύου στο Έβερεστ όταν η χιονοστιβάδα που προκλήθηκε από το σεισμό παρέσυρε τον ίδιο και άλλους ορειβάτες. Ο Φρέντινμπεργκ, χτύπησε στο κεφάλι.


«Είμαι η αδερφή του Νταν, η Μέγκαν. Λυπάμαι που πρέπει να ενημερώσω όσους τον αγαπούσαν πως κατά την χιονοστιβάδα στο Έβερεστ ο Νταν χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι και δεν τα κατάφερε. Ευχαριστούμε για την αγάπη που μας δείξατε μέχρι τώρα και να ξέρετε ότι η ψυχή και το πνεύμα του θα ζει μέσα από εμάς», έγραψε η αδερφή του.
Συνολικά από το Έβερεστ μέχρι τώρα έχουν ανασυρθεί τουλάχιστον 17 σοροί ορειβατών, ενώ 61 είναι οι τραυματίες, των οποίων άρχισε η μεταφορά με ελικόπτερα σε νοσοκομεία. Στο βουνό εκτιμάται πως πριν το σεισμό βρίσκονταν πάνω από 1.000 άτομα. Οι πιο τυχεροί βρίσκονταν μακριά από το σημείο όπου δημιουργήθηκε η φονική χιονοστιβάδα.
 πηγη

Νεπάλ- 4.310 νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό


Νεπάλ- 4.310 νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό
Ο πιο πρόσφατος απολογισμός των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού ο οποίος έπληξε το Νεπάλ ανέρχεται σε 4.310 νεκρούς, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στο Κατμαντού.
Εξάλλου οι τραυματίες που έχουν καταμετρηθεί μετά την καταστροφή φθάνουν τους 7.953, όπως διευκρίνισε ο Λάκσμι Πράσαντ Ντακάλ.
Στις χώρες οι οποίες γειτονεύουν με το Νεπάλ, όπου η πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση επίσης προκάλεσε καταστροφές, αν και σε πολύ μικρότερη κλίμακα, ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για συνολικά περίπου 100 νεκρούς, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...