Μετά την Ιβάνκα, ο Τριντό γοήτευσε και το Ευρωκοινοβούλιο [Εικόνες]

Ο πρωθυπουργός του Καναδά γοήτευσε και το Ευρωκοινοβούλιο, μετά την Ιβάνκα Τραμπ: «Ο rockstar Τριντό σε συνέντευξη τύπου στο Στρασβούργο».
Αφού γοήτευσε την Ιβάνκα Τραμπ, ο Τριντό πέρασε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικό και γοήτευσε το Ευρωκοινοβούλιο, όπου βρίσκεται σήμερα για να μιλήσει περί για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στην ΕΕ και τον Καναδά.

Η σημερινή ομιλία του Τριντό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έρχεται μία ημέρα μετά την ψηφοφορία, με τους πολιτικούς αναλυτές να επισημαίνουν ότι πρόκειται για μία ιστορική ομιλία, καθώς είναι ο πρώτος Καναδός πρωθυπουργός στην ιστορία που απευθύνει ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Reuters
Reuters
Υπενθυμίζεται ότι, χθες, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβιουλίου ενέκρινε τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στην ΕΕ και τον Καναδά (CETA), έπειτα από έντονη διαμάχη.
Με βάση τη συμφωνία, θα καταργηθεί το 99% των δασμών, ενώ προάγεται επίσης η συνεργασία Καναδά – ΕΕ σε κοινωνικά, υγειονομικά και περιβαλλοντικά θέματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συμφωνία CETA υποστήριξε η πλειονότητα των ευρωβουλευτών, κυρίως αυτοί της δεξιάς, καθώς και οι φιλελεύθεροι και οι σοσιαλιστές.
Reuters
Reuters
Mετά την ομιλία του στο Στρασβούργο, ο Τριντό θα επισκεφθεί το Βερολίνο, όπου θα έχει συνομιλίες με τον απερχόμενο πρόεδρο της Γερμανίας, Γιόαχιμ Γκάουκ. Επιπλέον, θα έχει γεύμα εργασίας με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.
Αλλά η φωτογραφία που συνομψίζει την δημοφιλία του Καναδού πρωθυπουργού, είναι η παρακάτω, η οποία ανέβηκε στο twitter, με τον τίτλο: «Ο ρόκσταρ Τριντό σε συνέντευξη τύπου στο Στρασβούργο».
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...