Μήνυμα από Ρωσία: Θα απελευθερώσουμε Οδησσό και Κίεβο…

 Μήνυμα ότι στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγει στην Ουκρανία ο ρωσικός στρατός, θα «απελευθερωθούν» τόσο το Κίεβο όσο και η Οδησσός έστειλε ο κυβερνήτης της Zaporizhia – του εδάφους της ουκρανικής επαρχίας που έχει καταλάβει και έχει προσαρτήσει η Ρωσία -, Yevgeny Balitsky.

Κατά τη διάρκεια τελετής όπου οι πόλεις της Μαριούπολης και της Μελιτόπολης τιμήθηκαν με τον τίτλο της «Πόλης Στρατιωτικής Δόξας», ο Balitsky υποστήριξε ότι «η ιστορική δικαιοσύνη έχει επιτελεστεί» και υπενθύμισε τη γενναιότητα που επέδειξαν οι Ρώσοι στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και στη συμβολή της Μελιτόπολης στη νίκη.
«Και σήμερα οι ίδιοι ελευθερώνουν τη γη μας, αυτοί που πιστεύουν ότι θα κερδίσουμε.
Και φυσικά, πρέπει να κερδίσουμε, γιατί πολλές περισσότερες πόλεις της Ουκρανίας - η Ουκρανία που ξέρουμε - περιμένουν την απελευθέρωση τους.
Και περιμένουν για έναν δίκαιο τίτλο, γιατί στην Ουκρανία εκείνη την εποχή υπήρχαν πολλές πόλεις που το άξιζαν: θα απελευθερώσουμε την Οδησσό – μια ηρωική πόλη -, θα απελευθερώσουμε το Κίεβο.
Αυτές είναι οι πόλεις μας...
Ξέρουμε ότι θα απελευθερωθούν» υποστήριξε ο κυβερνήτης της Zaporizhia.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Denis Pushilin είπε ότι η Μαριούπολη ανοικοδομείται και θα γίνει πολύ καλύτερη από ότι ήταν πριν, όταν και «καταστράφηκε από το ουκρανικό καθεστώς».
«Είναι η πόλη μας, είναι μια ρωσική πόλη.
Κανείς δεν μπορεί να μας την πάρει» υποστήριξε ο Pushilin.

www.bankingnews.gr                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...