Ανακοινώθηκε η τοποθεσία απογείωσης του αμερικανικού F-16 που κατέρριψε το τουρκικό UAV

 Ανακοινώθηκε η χώρα από την οποία απογειώθηκε το αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος F-16 που κατέρριψε το τουρκικό UAV ANKA στη Συρία. Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς, το αεροπλάνο δεν απογειώθηκε από το Ιντσιρλίκ. Στις 5 Οκτωβρίου 2023, ένα πολεμικό αεροπλάνο F-16 Fighting Falcon που ανήκε στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ κατέρριψε το οπλισμένο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα ANKA (UCAV)που ανήκε στις τουρκικές μονάδες ασφαλείας στον εναέριο χώρο της Συρίας. Μετά το περιστατικό, έγινε θέμα περιέργειας από πού απογειώθηκε το αμερικανικό F-16.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από πηγές ασφαλείας· Οι πληροφορίες ότι το F-16 που κατέρριψε το τουρκικό UAV απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στα Άδανα δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια. 

Δεν υπάρχουν πολεμικά αεροσκάφη που ανήκουν σε ξένες χώρες στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ εδώ και πολύ καιρό. Είναι γνωστό ότι το αμερικανικό F-16, το οποίο εμπλέκεται με το ANKA UCAV, απογειώθηκε από την Ιορδανία. 

Στρατιωτικές αεροπορικές πλατφόρμες των ΗΠΑ σταθμεύουν επίσης στην αεροπορική βάση Muwaffaq Salti που συνδέεται με τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Ιορδανίας. Το βάρος του μεταξύ των αεροπορικών πλατφορμών των ΗΠΑ είναι? F-16 Fighting Falcons και MQ-9 Reaper UAV.

ANKA-SİHA-031

“Gereği yapılacaktır”

«Θα γίνει ότι χρειάζεται» Στις δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν μετά την κατάρριψη του UAV ANKA, είπε: «Πριν από την τελευταία επιχείρηση, κάναμε τις ίδιες προειδοποιήσεις σε επίπεδο τόσο του Υπουργείου Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας όσο και της Προεδρίας της MİT.

Πραγματοποιήσαμε αυτήν την επιχείρηση με την ευαισθησία να διακρίνουμε τα «άσπρα μαλλιά» στο «λευκό γάλα» χωρίς να βλάψουμε κανέναν εκτός από τους τρομοκράτες. 

Παρόλα αυτά, δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε ένα δυσάρεστο και, κατά τα λόγια των συνομιλητών μας, «λυπηρό» περιστατικό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το γεγονός αυτό έχει καταγραφεί στην εθνική μας μνήμη. «Όταν έρθει η ώρα, σίγουρα θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα». συμπεριλήφθηκαν δηλώσεις. 

Πηγή: DefenseSanayiST.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...