Οι Ρώσοι κατέλαβαν το Μπερντίτσι στην Αβντίιβκα και ελέγχουν τις οδούς ανεφοδιασμού των Ουκρανών!

 Oι Ρώσοι κατέλαβαν το Μπερντίτσι στην Αβντίιβκα και πλέον ελέγχουν τα δεσπόζοντα υψώματα βορειοδυτικά της πόλης και τις οδούς ανεφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων.

Η εξέλιξη είναι πολύ θετική για τις ρωσικές δυνάμεις που δείχνουν πως υπάρχει πρόθεση από την Μόσχα να «τελειώνουν» με τα «αγκάθια» της Μαρίνκα και της Αντίιβκα, των δύο ουκρανικών οχυρών ακριβώς έξω από την μεγάλη ρωσόφωνη πόλη του Ντονέτσκ.

 Λόγω των δύο ουκρανικών προπυργίων οι Ρώσοι δεν είχαν ποτέ μέχρι σήμερα την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν μεγάλο μέρος των δυνάμεών τους σε άλλα μέτωπα, όπως επίσης και τις πολύ αξιόμαχες μονάδες της πολιτοφυλακής του Ντονέτσκ.

Η πόλη έπρεπε να προστατευτεί.

Τον 111ο ρωσικό Σύνταγμα βρίσκεται πλέον σε θέση να διεξάγει απευθείας επιθέσεις από τα βορειοδυτικά στην Αντίιβκα η οποία έχει περικυκλωθεί από τρεις κατευθύνσεις.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Ρώσων, με συνεχή υποστήριξη από επιθετικά ελικόπτερα Mi-28 και από μαχητικά της ρωσικής Αεροπορίας, οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν την περιμετρική άμυνα και υποχωρούν μέσα στην πόλη της Αβντίιβκα.

Η Αβντίιβκα αποτελεί το μόνο εμπόδιο για να χτυπηθούν οι ουκρανικές δυνάμεις στο Μπάκχμουτ από τα νότια.

Οι οχυρώσεις της είναι πυκνές και πολυεπίπεδες και δημιουργήθηκαν σε βάθος οκτώ ετών, μαζί με αυτές του Μπάκχμουτ και της Μαρίνκα, υπό αμερικανική επίβλεψη.

Το πιο πιθανό είναι να αναγκαστεί το Κίεβο να αποσύρει δυνάμεις από το Μπάκχμουτ για να ενισχύσει την Αβντίιβκα αλλά αν το κάνει αυτό θα αφήσει εκτεθειμένο το Τσάσιβ Γιαρ.

Το δίλημμα για το Κίεβο είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Από την Αβντίιβκα μπορούν να ξεκινήσουν πολύ άσχημες καταστάσεις για τους Ουκρανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...