Mεγάλη ρωσική προέλαση “στραγγαλίζει” 11.000 Ουκρανούς στην Αβντίφκα

 Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν προς πάσα κατεύθυνση περιμετρικά της Αβντίφκα κερδίζοντας έδαφος σε κάθε γραμμή του μετώπου. 

 Οι Ρώσοι κατάφεραν να σπάσουν και την κεντρική αμυντική διάταξη των Ουκρανών που προστάτευε ένα μεγάλο τμήμα της πόλης.

Η αντίστροφη μέτρηση για την πτώση της Αβντίφκα έχει ξεκινήσει. Δύο ρωσικές στρατιές συγκλίνουν από βορρά και νότιο και πλέον απομένουν μόλις 7 χλμ για να κλείσει η τανάλια γύρω από την πόλη.

 Οι Ρώσοι βρίσκονται μπροστά σε μία νίκη, ένα θρίαμβο που θα σηματοδοτήσει ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Οι Ουκρανοί δίνουν τις τελευταίες μάχες στους οικισμούς Stepove στο βορρά και Sieverne στο νότο προσπαθώντας να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μήπως και ο Ζελένσκι διατάξει την αποχώρηση της φρουράς από την πόλη. Είναι πολύ πιο πιθανό όμως να επαναληφθεί η μοίρα του Μπαχμούτ.

Διαβάστε επίσης: “Σώστε την πόλη πάση θυσία” εκλιπαρεί ο Ζελένσκι: Οι Ουκρανοί μεταφέρουν όλες τις Ταξιαρχίες στην Αβντίφκα – Φλέγονται Leopard 2A6 και Bradley

Στις 7 Νοεμβρίου, έγινε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην Αβντίφκα, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά το σύστημα “Motiv-3M” (9N349). Αυτό το όπλο έχει σχεδιαστεί για να πλήττει ομάδες τεθωρακισμένων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων μάχης, από ψηλά.

Στο βίντεο, φαίνεται σαν ένας κεραυνός, ένα λέιζερ, να χτυπά ουκρανικούς στόχους.

Να σημειωθεί ότι τα πυρομαχικά SPBE “Motiv-3M” περιλαμβάνονται σε ποσότητα 5 τεμαχίων σε ορισμένες ρουκέτες των συστημάτων MLRS 9K58 “Smerch” (9M526 και 9M55K1) και MLRS 9K515 «Tornado-S» (9M544).

Κάθε SPBE “Motiv-3M” είναι ικανό να διαπεράσει ομοιογενή θωράκιση πάχους 70 mm  από ύψος (απόσταση) 100 μέτρων. Είναι ιδανικά για στόχους σε ανοιχτούς χώρους, στη στέπα και στην έρημο, αλλά η χρήση τους στο δάσος είναι σχεδόν αδύνατη και δύσκολη στις αστικές περιοχές.

Τα πυρομαχικά αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από βομβαρδιστικά σε υψόμετρο περίπου 14 χιλιομέτρων και ταχύτητα περίπου 1.100 χλμ./ώρα σε απόσταση έως και 35 χλμ. από τον στόχο.

Δείτε το βίντεο

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:07

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:24

7 χλμ για να κλείσει η τανάλια…

Στην κατεύθυνση Avdeevsky, βορειοανατολικά και ανατολικά του οικισμού Stepove, συνεχίζονται σκληρές μάχες κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών.

Μονάδες του ρωσικού στρατού έχουν περάσει πίσω από τον σιδηρόδρομο (δυτικά της γραμμής) και κάνουν προσπάθειες να προχωρήσουν στην περιοχή του παραθεριστικού χωριού Tochmash Partnership. Η κατάσταση σε αυτό το τμήμα της γραμμής μάχης παραμένει δυναμική.

Στα δυτικά του σωρού απορριμμάτων Avdeevka, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να επιτίθενται σε ουκρανικές θέσεις στην περιοχή του εργοστασίου οπτάνθρακα, όπου οι στρατιώτες του Κιέβου έχουν δημιουργήσει μια ισχυρή οχυρωμένη περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Mεγάλη ρωσική προέλαση “στραγγαλίζει” 11.000 Ουκρανούς στην Αβντίφκα: Κατέρρευσε η ουκρανική άμυνα –Η τανάλια κλείνει από Βορρά & Νότο (χάρτες)

Οι μάχες συνεχίζονται προς την κατεύθυνση του Stepove, τόσο από τα βόρεια όσο και από τα νότια του χωριού, που βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Αβντίφκα.

Βόρεια και βορειοανατολικά του χωριού Vodyanoye, το ρωσικό πεζικό συνεχίζει την επίθεση σε μικρές ομάδες κατά μήκος των δασικών ζωνών και των χωραφιών που βρίσκονται προς την κατεύθυνση του Tonenky και του Severny.

Η απόσταση μεταξύ της βόρειας και της νότιας πλευράς των ρωσικών μονάδων που περικυκλώνουν την Αβντίφκα είναι αυτή τη στιγμή μικρότερη από 7 χιλιόμετρα.

Βίντεο: Υποχωρούν Ουκρανοί στρατιώτες – Φεύγουν από την πόλη

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:24

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:36

Τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν βορειοανατολικά του Vodyanoy

Τα ρωσικά στρατεύματα δεν σταματούν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή Αβντίφκα. Οι επιθέσεις γίνονται από διαφορετικές κατευθύνσεις είτε ταυτόχρονα είτε διαδοχικά.

Τα ρωσικά στρατεύματα διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις με την υποστήριξη του πυροβολικού και της αεροπορίας. Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις με FAB-500 σε θέσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή Αβντίφκα και εντός των ορίων της πόλης.

Ως αποτέλεσμα των αεροπορικών επιδρομών, καταστράφηκαν πολλά σημεία παρατήρησης, σημεία βολής, θέσεις τεθωρακισμένων οχημάτων και οχυρωμένες θέσεις.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι οι ρωσικές ομάδες επίθεσης προσεγγίζουν με επιτυχία τα περίχωρα της Αβντίφκα από την κατεύθυνση του Vodyanoy.

Υπάρχει προέλαση έως και 1,5 χλμ βορειοανατολικά αυτού του χωριού. Οι θέσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων νοτιοανατολικά του χωριού Severnoye, τέθηκαν υπό έλεγχο. 

Ο χάρτης στο τέλος του κειμένου δείχνει το έδαφος που καταλήφθηκε από τα ρωσικά στρατεύματά από την αρχή της ημέρας. Η κόκκινη διακεκομμένη γραμμή δείχνει το έδαφος που ελέγχεται από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις νότια της Αβντίφκα.

Στον χάρτη, η τοποθεσία της ουκρανικής ομάδας Ενόπλων Δυνάμεων που υπερασπίζεται την Αβντίφκα προς αυτή την κατεύθυνση σημειώνεται με πράσινο χρώμα.

Τα ρωσικά στρατεύματα χτυπούν αυτή την ομάδα, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να αξιοποιήσουν την επιτυχία τους στην περιοχή Severny για να φτάσουν στα νοτιοδυτικά προάστια της Αβντίφκα.

Την ίδια ώρα, μάχες διεξάγονται στην περιοχή του εργοστασίου οπτάνθρακα Avdeevsky, βορειοδυτικά της Αβντίφκα. Και μέχρι στιγμής όλα διαμορφώνονται με τέτοιο τρόπο που τα ρωσικά στρατεύματα παίρνουν μεθοδικά τον έλεγχο ολοένα και περισσότερων εδαφών κατά μήκος της περιμέτρου αυτής της πόλης του Ντόνετσκ.

Από την αρχή της εβδομάδας, ο ουκρανικός Στρατός έχει ήδη χάσει τουλάχιστον 18 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους κοντά στην Αβντίφκα- σε τμήματα κυριολεκτικά προς κάθε κατεύθυνση. Μαζί με τα εδάφη, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χάνουν σημαντικά υψώματα και τα προπύργια τους.

Βίντεο: Mάχες νότια της Αβντίφκα

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:17

Βίντεο: Ρώσοι ελεύθεροι σκοπευτές βγάζουν νοκ αουτ ουκρανική περίπολο

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:36

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πλήγματα με FAB-500 σε θέσεις των Ουκρανικών Δυνάμεων 

Εκτός από την προέλαση, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εντοπίζουν και εξαπολύουν πλήγματα εναντίον ουκρανικών σημείων βολής και θέσεων μέσα και γύρω από την πόλη.

Ρώσοι στρατιωτικοί ανταποκριτές αναφέρουν ότι χθες το απόγευμα η αεροπορία των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων πραγματοποίησε επίθεση με FAB-500 στις θέσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή Αβντίφκα, χωρίς να εισέλθει στην εχθρική ζώνη αεράμυνας.


Τουλάχιστον τρεις ισχυρές εκρήξεις καταγράφηκαν εντός της πόλης, ακολουθούμενες από πυρκαγιές.

Οι πληροφορίες για τα χτυπήματα και τις σοβαρές συνέπειες της αεροπορικής επιδρομής επιβεβαιώνονται από ραδιοφωνικές υποκλοπές συνομιλιών μεταξύ των Ουκρανών αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες διαμαρτύρονται για την καταστροφική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τη φρουρά της Αβντίφκα, της οποίας η απόσυρση από την πόλη απαγορεύεται με προσωπική εντολή του Ζελένσκι.

Η πιο δύσκολη κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχει αναπτυχθεί στη βορειοδυτική πλευρά στην περιοχή Krasnogorovka και στο χωριό Stepove κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή.

Εδώ το ρωσικό πυροβολικό κάνει συνεχώς χρήση MLRS συντρίβοντας ουσιαστικά όλες τις νέες ουκρανικές μονάδες που αναπτύσσονται σε αυτήν την περιοχή.

Η διοίκηση του Κιέβου προσπαθεί να συγκρατήσει την προέλαση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων από αυτή την κατεύθυνση στη βιομηχανική ζώνη του εργοστασίου οπτάνθρακα Avdeevsky, ο σωρός απορριμμάτων του οποίου βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων.

Το ρωσικό πεζικό καθαρίζει τις περιοχές βόρεια του Stepove. Πολλά ουκρανικά οχυρά στη δυτική πλευρά του σιδηροδρομικού αναχώματος έχουν καταληφθεί.

Οι μάχες συνεχίζονται στο έδαφος του πρώην στρατοπέδου “Tsarskaya Okhota” στις ανατολικές προσεγγίσεις προς την Αβντίφκα και στους αμπελώνες.

Βίντεο: Mάχες στην βόρεια πλευρά της Αβντίφκα

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
02:17

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
02:19

Δείτε χάρτες: Η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων από βορρά, νότο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...