Οι Αμερικανοί παραδέχτηκαν με καθυστέρηση ωρών την κατάρριψη: Οι Χούθι έστειλαν στον πάτο της Ερυθράς Θάλασσας MQ-9 Reaper – Δείτε βίντεο

 Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) επιβεβαίωσε ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9A «Reaper» της Πολεμικής Αεροπορίας καταρρίφθηκε από τους Χούθι νωρίτερα σήμερα.

Οι Αμερικανοί παραδέχτηκαν με καθυστέρηση αρκετών ωρών την απώλεια του μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Το θέμα είναι ποιος κατέρριψε το MQ-9A «Reaper». Οι Χούθι ή οι Ιρανοί Φρουροί από την Υεμένη; Oι Χούθι ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν το αμερικανικό αεροσκάφος με ένα σοβιετικό αντιαεροπορικό σύστημα του 1970, το 2K12 “Kub”.

Oι Αμερικανοί άργησαν πολύ να παραδεχτούν την απώλεια του ενώ αρχικά την διέψευδαν! Σημειώνεται ότι ακόμη δεν υπάρχει αμερικανική στρατιωτική αντίδραση ενώ στην περιοχή βρίσκεται ένα αεροπλανοφόρο με την ομάδα μάχης του.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, η κατάρριψη του αεροσκάφους έγινε ενώ βρισκόταν στον Διεθνή Εναέριο Χώρο πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης.

Αναμφίβολα έρχονται εξελίξεις στην περιοχή. Το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος προσπαθούσε να εντοπίσει θέσεις βαλλιστικών πυραύλων και αποθήκες οπλισμού των Χούθι.

Δείτε βίντεο


———————————————

Προηγούμενη ενημέρωση:

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν πριν λίγη ώρα ότι κατέρριψαν ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 Reaper που πετούσε πάνω από τα χωρικά ύδατα της χώρας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους:

Συστήματα αεράμυνας των Χούτι της Υεμένης από το κίνημα Ansar Allah κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ9 Reaper των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στον ουρανό πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Al-Masirah ο εκπρόσωπος του κινήματος Ansar Allah, Yahya al-Saria.

Πρόσθεσε:

«Το αμερικανικό drone εκτελούσε εχθρικές επιχειρήσεις παρακολούθησης και κατασκοπείας στον εναέριο χώρο των χωρικών υδάτων της Υεμένης, ως μέρος της αμερικανικής στρατιωτικής υποστήριξης προς το Ισραήλ».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης επιβεβαιώνουν ότι αυτές οι αμερικανικές ενέργειες δεν θα τους αποτρέψουν από το να συνεχίσουν την υποστήριξή τους στη Γάζα μέχρι να σταματήσει η επίθεση», προστίθεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με τα αραβικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης έχουν εκτοξεύσει πολλές φορές πυραύλους και drones κατά του Ισραήλ, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν καταρριφθεί από τις αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και κυρίως της Ερυθράς Θάλασσας.

Σημειώνεται ότι οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που υποστηρίζονται από το Ιράν, έχουν εξαπολύσει επιθέσεις με drones εναντίον στόχων στο Ισραήλ.

«Θα συνεχίσουμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μας προς υποστήριξη των Παλαιστινίων μέχρι να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα», είχε αναφέρει ο εκπρόσωπος των Χούθι.

Η παρέμβαση των Χούθι της Υεμένης στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς ενισχύει τις ανησυχίες για τον κίνδυνο ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...