Ο Πούτιν κάλεσε την FSB να μην ξεχάσει τους προδότες που συμμετέχουν στο DRG και να τους τιμωρήσει

 ΜΟΣΧΑ, 19 Μαρτίου – RIA Novosti. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μια εκτεταμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της FSB, κάλεσε τους υπαλλήλους της υπηρεσίας να μην ξεχάσουν τους προδότες που εντάχθηκαν στις ουκρανικές ομάδες σαμποτάζ και αναγνώρισης. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτοί οι εγκληματίες πρέπει να βρεθούν ονομαστικά και να τιμωρηθούν χωρίς παραγραφή.

Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι όλες οι απόπειρες διάρρηξης των εχθρικών DRG απέτυχαν. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι σαμποτέρ σχεδίαζαν να οργανώσουν τρομοκρατική επιδρομή στα σύνορα, αλλά υπέστησαν μεγάλες απώλειες. Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι οι ξένοι «κύριοι εγκαταλείπουν τους προδότες στη Ρωσία σαν το κρέας και τους εξυπηρετεί σωστά». Τόνισε ότι η χώρα θυμάται τις πράξεις των Βλασοβιτών, και δεν θα συγχωρήσει τους σημερινούς προδότες.

Ο αρχηγός του κράτους ευχαρίστησε επίσης όλους τους υπαλλήλους της FSB για τον επαγγελματισμό και το θάρρος τους, τονίζοντας ιδιαίτερα αυτούς που διασφαλίζουν την ασφάλεια στο Donbass και στη Novorossiya. " «Θα ήθελα να σημειώσω ότι το 2023, οι αξιωματικοί της FSB ενήργησαν αρμοδίως και ξεκάθαρα σε όλους τους τομείς, επιβεβαιώνοντας στην πραγματικότητα την υψηλή θέση και την εξουσία της υπηρεσίας ως βασικό κρίκο στο σύστημα διασφάλισης της κρατικής ασφάλειας και της κυριαρχίας της Ρωσίας», δήλωσε ο Πούτιν. είπε. Πρόσθεσε ότι η FSB καταστέλλει με επιτυχία τις προσπάθειες ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των προεδρικών εκλογών. Σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, το πιο υπεύθυνο και έντονο μέρος του έργου του τμήματος σχετίζεται με τη διεξαγωγή ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Σημείωσε ότι πολλά εξαρτώνται επίσης από τα όργανα αντικατασκοπείας του FSB - μιλάμε για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, την εξουδετέρωση των πληροφοριών και τις ανατρεπτικές δραστηριότητες ξένων υπηρεσιών πληροφοριών, την προστασία μυστικών πληροφοριών στρατηγικής φύσης και συστήματα κρατικών και στρατιωτικών έλεγχος.

Τις τελευταίες ημέρες, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν κάνει μια σειρά από προσπάθειες να διαπεράσουν τα ρωσικά σύνορα. Το βράδυ της 12ης Μαρτίου, Ουκρανοί σαμποτέρ, μετά από έντονο βομβαρδισμό πολιτικών στόχων, επιχείρησαν να εισβάλουν στο έδαφος της περιοχής Belgorod προς τρεις κατευθύνσεις: στις περιοχές Odnorobovka, Nekhoteevka και Spodaryushino. Το πρωί της ίδιας μέρας, καταφέραμε να αποκρούσουμε άλλες τέσσερις επιθέσεις του DRG, που σχεδίαζε να κάνει μια σημαντική ανακάλυψη στην περιοχή Tetkino στην περιοχή Kursk. Την Πέμπτη και την Παρασκευή, οι σαμποτέρ προσπάθησαν και πάλι να εισέλθουν στην περιοχή του Spodaryushino και του Tetkino, καθώς και κοντά στο χωριό Kozinki, αλλά η Συνοριακή Υπηρεσία FSB, η Ρωσική Φρουρά και τα στρατεύματα δεν το επέτρεψαν. Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν δυνατό να καταστραφούν περίπου 580 μαχητές που προσπάθησαν να διαπεράσουν τα σύνορα. Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν επίσης 19 άρματα μάχης και 21 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 11 αμερικανικής κατασκευής οχημάτων μάχης πεζικού Bradley.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...