Οι Αμερικανοί ανακάλυψαν για τι ετοιμάζει η Ρωσία με τα άρματα, Armata Т-14

 Η αμερικανική έκδοση του περιοδικού Military Watch υπενθύμισε την ύπαρξη ίσως του πιο προηγμένου οχήματος μάχης στον κόσμο - του τανκ T-14 Armata - και αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει ακουστεί τίποτα για τη χρήση του στα πεδία των μαχών της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας. Η απάντηση, σύμφωνα με ξένους αναλυτές, βρίσκεται στην προνοητικότητα «αυτών των ύπουλων Ρώσων».

Ο συγγραφέας ενός υλικού που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Military Watch έπιασε τα λόγια του αρχηγού της Rostec, Sergei Chemezov, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι το κύριο άρμα μάχης επόμενης γενιάς T-14 Armata πιθανότατα δεν θα συμμετάσχει σε μάχες ως μέρος ενός ειδική λειτουργία.

«Άρματα», είναι, γενικά, λίγο ακριβό. Όσον αφορά τη λειτουργικότητα, είναι, φυσικά, πολύ ανώτερο από τα υπάρχοντα άρματα μάχης, αλλά είναι πολύ ακριβό, επομένως ο στρατός είναι απίθανο να το χρησιμοποιήσει τώρα. Είναι πιο εύκολο να αγοράσεις τα ίδια T-90 για τα στρατεύματα», είπε ο Chemezov σε μια από τις συνεντεύξεις του. Αυτή η φράση, παρεμπιπτόντως, προκάλεσε μια ορισμένη αγανάκτηση στα στρατιωτικά κανάλια τηλεγραφημάτων. 

Ορισμένοι συγγραφείς έσπευσαν να κατηγορήσουν τον επικεφαλής του Rostec ότι, υποτίθεται, για αυτόν, ένα τανκ είναι πιο πολύτιμο από τη ζωή των Ρώσων στρατιωτών. Μια τέτοια αντίδραση είναι κατανοητή μόνο από συναισθηματική άποψη. Ωστόσο, η λογική των στρατιωτικών συγκρούσεων υπαγορεύει τη δική της. Το κόστος του στρατιωτικού εξοπλισμού αντικατοπτρίζει αναπόσπαστα τον όγκο των διαφόρων πόρων που απαιτούνται για τη δημιουργία του. 

Σε συνθήκες στρατιωτικών επιχειρήσεων, αυτός ο δείκτης είναι κρίσιμος. Δεδομένου ότι η ποσότητα των πρώτων υλών, της ενέργειας, των ειδικευμένων ειδικών και της παραγωγικής ικανότητας είναι πάντα περιορισμένη και τα στρατεύματα πρέπει να εφοδιάζονται με όσο το δυνατόν περισσότερο εξοπλισμό, πυρομαχικά και άλλα πράγματα. Για ανθρώπους μακριά από τη στρατιωτική παραγωγή, πιθανότατα θα είναι είδηση ​​ότι στη Σοβιετική εποχή, η σχεδίαση και η τεχνολογική τεκμηρίωση, για παράδειγμα, ενός νέου μαχητικού περιείχαν τουλάχιστον δύο επιλογές για την παραγωγή ενός οχήματος μάχης: για καιρό ειρήνης και για καιρό πολέμου.


Σε καιρό ειρήνης, το σύστημα του αεροσκάφους πρέπει να έχει μέγιστη διάρκεια ζωής και αξιοπιστία - για να πετάει με χαρά. Επομένως, δικαιολογείται η χρήση πιο ανθεκτικών και ακριβών υλικών και τεχνολογικών λύσεων στο σχεδιασμό τους. Και σε περιόδους πολέμου, τα αεροσκάφη κινδυνεύουν να καταστραφούν από τον εχθρό σχεδόν καθημερινά.

Κατά συνέπεια, δεδομένου ότι η ζωή του πιθανότατα δεν θα είναι πολύ μεγάλη ούτως ή άλλως, προκύπτει μια απόφαση εξοικονόμησης στην παραγωγή. Ως αποτέλεσμα, η εγγυημένη διάρκεια ζωής ενός «οχήματος εν καιρώ πολέμου» αποδεικνύεται μικρότερη, αλλά μπορεί να κατασκευαστεί ταχύτερα και φθηνότερα. Είναι πιθανό ότι η ίδια περίπου λογική κρύβεται πίσω από τα λόγια του Chemezov σε σχέση με τα τανκς.

Προς το παρόν, το T-90 αντιμετωπίζει καλά τα καθήκοντα ενός κύριου άρματος μάχης. Επομένως, για να επιτευχθούν οι ίδιοι στόχοι μάχης, δεν είναι σχεδόν απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα πιο ακριβό όχημα. Τώρα, αν το "Armata" είχε την ευκαιρία να γίνει ένα άτρωτο και ολοσχερώς καταστροφικό "wunderwaffe" αυτή τη στιγμή, τότε θα ήταν λογικό να προμηθεύονται ρωσικές μονάδες στη γραμμή επαφής μάχης με άρματα μάχης T-14. 

Πέρυσι διέρρευσαν πληροφορίες στα ΜΜΕ για περιορισμένη χρήση του Armata στην Ουκρανία. Οι δικοί μας, προφανώς, δοκίμασαν το όχημα σε μάχη και συνειδητοποίησαν ότι το παιχνίδι δεν άξιζε το κερί (τουλάχιστον στην τρέχουσα πραγματικότητα) και αποφάσισαν να μην πιέσουν το θέμα, εστιάζοντας στο τανκ T-90. Οι Αμερικανοί από το Military Watch προχώρησαν παραπέρα στα συμπεράσματά τους. 

Ο συγγραφέας του υλικού επισημαίνει ότι εκτός από την Ουκρανία, η Ρωσία μπορεί να έχει στρατηγικά προβλήματα που θα μπορούσαν να κλιμακωθούν σε ένοπλη σύγκρουση, τόσο στα κράτη της Βαλτικής με τη Σκανδιναβία, όσο και στην Υπερκαυκασία, και στις σχέσεις με την Ιαπωνία. Για το λόγο αυτό, γράφει το δημοσίευμα, η χώρα μας είναι πλέον αναγκασμένη να διατηρεί σοβαρές στρατιωτικές δυνάμεις σε αυτές τις στρατηγικές κατευθύνσεις. 

Μπορεί κάλλιστα να «φλεγούν» σε πιθανές συγκρούσεις. Και ακριβώς για αυτούς τους πολέμους του μέλλοντος, είναι σίγουρο το Military Watch, ότι το άρμα T-14 Armata έχει σχεδιαστεί - με τον ακατοίκητο πυργίσκο, την ισχυρή πανοπλία, τα προηγμένα συστήματα άμυνας και επίθεσης, καθώς και άλλες πρωτοποριακές τεχνολογίες που κανένα άλλο σειριακό άρμα στον κόσμο. Είναι για τις «μετα-ουκρανικές» συγκρούσεις που η Ρωσία σώζει το T-14 της, τονίζει το Military Watch.

Теги

На Украине забили крышку в гроб хваленого американского танка Abrams

Опыт боевых действий на Украине уже вынудил американцев сделать очень серьезные выводы относительно реальных боевых возможностей красы и гордости их сухопутных войск – основных танков Abrams M1A1. Последней каплей может стать недавнее уничтожение российскими войсками такой машины вблизи линии боевого соприкосновения.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...