AEKαρααα.... Θέλει υπομονή και κουράγιο

ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Τελικά η ψυχολογία του οπαδού στο ποδόσφαιρο είναι περίεργη και πολλές φορές επικίνδυνη... Πηγαίνοντας κανείς το Σάββατο το απόγευμα στο γήπεδο άκουγες τον κόσμο περπατώντας στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, κολακευτικά λόγια για τους πιτσιρικάδες και λόγια στήριξης. Φεύγοντας από το γήπεδο και με γνωστό το αποτέλεσμα οι ίδιοι περίπου οπαδοί, έδειχναν με πεσμένα τα φτερά, απογοητευμένοι και με διάθεση κριτικής..
Με λίγα λόγια ο οπαδός θέλει νίκη και πρωτάθλημα (ναι, ναι) είτε έχει στο ρόστερ της η ομάδα του καλοπληρωμένους παικταράδες, είτε μέχρι χθες πιτσιρικάδες ερασιτέχνες.
Η ΑΕΚ έχασε από τον Αστέρα σε ένα παιγνίδι που το αποτέλεσμα την αδικεί και έχασε όχι από ένα λάθος αλλά από δύο λάθη του πιο μεγάλου παίκτη σε ηλικία και του πιο έμπειρου του Κωνσταντόπουλου, αλλά και από τη μεγάλη ευθύνη που έχει και ο Γιάγκο που έφαγε μια ντρίμπλα μα τι ντρίμπλα και μάλιστα από αμυντικό τον Σαγκαρέ.
Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι, ότι αυτή την εποχή επικρατούν στην ομάδα ειδικές συνθήκες. Ο κόσμος είναι απαιτητικός θέλει πάντα η ομάδα του να είναι πρωταγωνίστρια, γι αυτό και γίνεται και οπαδός, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί τώρα στην ΑΕΚ. Την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΚ παίζει εκτός έδρας στην Ξάνθη και μπορεί πάλι να χάσει, όμως θα είναι τραγικό λάθος να αρχίσει από όλους το σφυροκόπημα...
Η τωρινή ΑΕΚ έχει πολλά μειονεκτήματα, αλλά έχει σχέδιο, δύναμη, συνοχή, έχει δίψα να πετύχει. Έχει ποδοσφαιριστές με ταλέντο όπως ο Γροντής, ο Κουρέλλας, ο Φούντας και ο Κουτρουμπής (έτοιμος αμυντικός) στους οποίους μπορούν να ελπίζουν οι φίλοι της ομάδας. Έχει έναν προπονητή που, αφιερώνει ώρες δουλειάς για να πετύχει. Αυτό που λείπει στην ΑΕΚ και δεν είναι θέμα κριτικής, αλλά πραγματικότητα είναι αγωνιστικό. Η ομάδα χρειάζεται οργάνωση για να αναπτύσσεται πιο γρήγορα και να βρίσκει επιθετικές λύσεις. Χρειάζεται στην πραγματικότητα έναν οργανωτή και έναν καθαρόαιμο αμυντικό μέσο και φυσικά έναν επιθετικό γκολτζή. Τουλάχιστον αυτό δείχνει από τα φιλικά και το πρώτο παιγνίδι πρωταθλήματος.
Ας ελπίζουν οι φίλοι της ΑΕΚ και ο προπονητής της, ότι με τις προσθήκες που θα γίνουν αύριο (Κατίδης, Κορδέρο, Κατσικοκέρης. Η ΑΕΚ λέει ότι έκλεισαν οριστικά και θα φορέσουν την κιτρινόμαυρη φανέλα) τα πράγματα θα βελτιωθούν.
Ας οπλιστούν όλοι με υπομονή και να μη χάσει κανείς το κουράγιο, αυτό θέλει η ΑΕΚ τούτη την εποχή.
Ο προπονητής της Ένωσης μετά το τέλος του αγώνα αποκάλυψε στις δηλώσεις του, ότι οι παίκτες του ήθελαν πολύ τη νίκη που οδήγησε κάποιους από αυτούς σε δάκρυα μέσα στα αποδυτήρια.
Η συνέντευξη του Βαγγέλη Βλάχου:
Vlaxos Vagelis«Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον κόσμο, για τη βοήθεια, τη συμπαράσταση, γι' αυτό που έκαναν γι' αυτά τα παιδιά. Αν μη τι άλλο δεν έμεινε κανείς... μόνος του σήμερα. Λυπάμαι που δεν τους δώσαμε τη χαρά της νίκης. Το αποτέλεσμα αδικεί την ΑΕΚ. Αυτή την εντύπωση έχω εγώ. Χρειάζεται υπομονή, είναι κρίμα, αλλά και συγκινητικό, να βλέπεις τα παιδιά δακρυσμένα στο πρώτο ματς που έχασε η ΑΕΚ. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε υποχρέωση να είμαστε δίπλα τους. Αυτά τα παιδιά χρειάζονται στήριξη και υπομονή απ' όλους, για ένα καλύτερο αύριο. Εγώ δεν έχω υπομονή όμως! Ήμουν νικητής και γι' αυτό ήρθα εδώ. Υπομονή από μένα δεν θα υπάρχει. Θα πεθαίνουμε στο γήπεδο! Η ΑΕΚ δεν πρέπει να χάνει. Δεν μπορεί να χάνει. Ευχαριστούμε που μας χειροκρότησαν, αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Η ΑΕΚ πρέπει να βλέπει ψηλά. Και τότε θα είμαστε ευχαριστημένοι».
Τα αρνητικά γα την ΑΕΚ, όπως τα είδε ο Βλάχος και τα ανέλυσε ήταν:
«Τα παιδιά, ήθελαν τόνωση ψυχολογική. Ήθελαν να κερδίσουν. Η φανέλα είναι... ασήκωτη. Αυτά τα παιδιά θέλουν πραγματικά βοήθεια. Αν τους δείτε στα αποδυτήρια είναι σαν να έχουμε χάσει τα πάντα. Ήθελα τη νίκη να ικανοποιηθούν τα παιδιά. Όταν δακρύζουν μέσα σήμερα, είναι σημαντικό για την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ όλα τα χρόνια, είχε έναν Λυμπερόπουλο σέντερ φορ. Πέρυσι. Μην πάμε μακριά. Είχε Λεονάρντο. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να βρεις τον Μαύρο, τον Νικολαϊδη, τον Λυμπερόπουλο και τον Δημητριάδη. Εκεί πρέπει να ξοδέψεις λεφτά. Δεν έχουμε λεφτά όμως. Αυτό που κάνουμε εμείς είναι το ακατόρθωτο. Μία μικρή υπόσχεση δώσαμε σήμερα».
Αναφέρθηκε και σε παίκτες ο Βλάχος:
«Όταν ο Φουρτάδο θα βελτιωθεί. Όταν ο Παυλής χάσει κάποια κιλά. Σήμερα ο Παυλής ήταν ότι καλύτερο είχε μπροστά η ΑΕΚ. Είπα «ναι» στον Γιάγκο, γιατί ξέρω ότι η ομάδα δεν μπορεί να δώσει λεφτά για μεταγραφές. Ήθελα να δέσει η άμυνα. Αυτή ήταν η επιλογή, να έρθει ο Γιάγκο γρήγορα. Νομίζω είναι σκληρό. Το θεωρώ τραγικό να βρω άλλη λύση τώρα. Δεν μπορεί εξάλλου να τον πληρώσει η ομάδα. Δεν τα ήξερα, τα διάβαζα. Αλλά είναι τραγικό αυτό που ζει η ΑΕΚ. Στήσαμε μία ομάδα από ερασιτέχνες, ό,τι έμεινε στην παλιά ΑΕΚ και από τη Β' Εθνική. Και ότι βρούμε στην πορεία για να έχει βοήθεια και ο Γροντής και τα άλλα παιδιά. Αυτός ήταν και ο λόγος που μεγάλωσα το ρόστερο, γιατί τα παιδιά δεν θα αντέξουν στη συνέχεια. Η προσπάθεια δεν γίνεται μόνο σε ένα ματς. Είναι στις προπονήσεις, σε όλους τους αγώνες, στη συμπεριφορά. Τα περισσότερα είναι θετικά και λιγότερα τα αρνητικά. Ναι, δεν ήταν ανάλογη με τα θέλω μου η παρουσία κάποιων. Αν δεν στηρίξουν τους νέους, θα φερθώ ανάλογα. Με τα... μικρά; Με τα μικρά θα παίξουμε. Με ό,τι χρειαστεί, αρκεί να προχωρήσουμε».
Τις ευχαριστίες του προς τον κόσμο της ΑΕΚ εξέφρασε ο Νίκος Κουρέλλας σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Αστέρα: «Είμαστε μία νέα ομάδα ακόμα. Σταθήκαμε άτυχοι. Δεν σημαίνει όμως τίποτα. Είμαστε μία νέα ομάδα και θέλουμε δουλειά. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στήριξε και κάθε αγωνιστική πρέπει να παρουσιαζόμαστε ανταγωνιστικοί. Οφείλουμε να κοιτάξουμε τα λάθη που κάναμε και να τα βελτιώσουμε. Σίγουρα θα ήταν το καλύτερο να κερδίσουμε στην πρεμιέρα. Από τους «μεγάλους» που μας βοηθάνε και από Δευτέρα πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο ματς. Σίγουρα χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κόσμου. Κάθε αγωνιστική θα δίνουμε το 200% του εαυτού μας για την ΑΕΚ. Να είναι σίγουροι όλοι γι' αυτό»
Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος παραδέχτηκε ότι φέρει την ευθύνη για την ήττα της ομάδας του σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του παιχνιδιού: «Ήξερα ότι έχουμε καλή ομάδα. Δεν με εξέπληξε προσωπικά η καλή εμφάνιση. Ήμασταν καλύτεροι από την Τρίπολη που ήταν θεωρητικά πιο έμπειρος αντίπαλος, αλλά δεν πήραμε τη νίκη. Ήμασταν άτυχοι. Χάρη σε ένα δικό μου λάθος χάσαμε το παιχνίδι. Αισθάνομαι άσχημα, κυρίως για τα παιδιά που έδωσαν τα πάντα και τον κόσμο που μας στήριξε. Είχαμε αρκετές χαμένες ευκαιρίες αλλά στο ποδόσφαιρο χρειάζεται ένα λάθος. Αυτό το λάθος το έκανα εγώ. Κρατάμε την εμφάνιση. Είναι κρίμα που χάσαμε με αυτό τον τρόπο. Για να μπει ένα γκολ πρέπει να γίνει λάθος. Το κυριότερο το έκανα εγώ όμως»
Δηλώσεις έκανε και ο Γιάγκο: «Εφόσον ο προπονητής μου κρίνει ότι μπορώ να παίξω, τότε μπορώ. Εγώ θεωρώ ότι μπορώ. Οι οπαδοί θα πρέπει να έρχονται να μας στηρίζουν ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα. Είναι ιστορική ομάδα η ΑΕΚ. Η ομάδα είναι προφανώς καλύτερη από όταν ξεκίνησε η προετοιμασία. Όσο περνά ο καιρός δένουμε ως σύνολο, ενώ γινόμαστε και μια οικογένεια»
Νέο πρόσωπο στα επίσημα της ΑΕΚ ο πρόεδρος της Θωμάς Μαύρος, μια και ήταν ελάχιστες οι παρουσίες του στις εξέδρες της ΑΕΚ από την στιγμή που σταμάτησε το ποδόσφαιρο. Μετά τη λήξη του αγώνα πήγε στα αποδυτήρια να μιλήσει στους παίκτες μαζί με τον Χρήστο Κωστή. Εκεί μίλησε στους παίκτες, τονίζοντάς τους να παραμείνουν με το κεφάλι ψηλά και να κυνηγήσουν τη νίκη στο επόμενο παιχνίδι ενώ τους επισήμανε ότι σε όλη αυτή τη προσπάθεια ο κόσμος της ομάδας τους στήριξε και θα τους στηρίζει με το ζεστό χειροκρότημα και τα συνθήματα.
Μπορεί να μην ανήκει επίσημα στην ΑΕΚ, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον Γιώργο Κατίδη να γράψει μέσω του twitter το δικό του μήνυμα μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα, που δείχνει ότι είναι παίκτης: «Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος λοιπόν».

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Πηγή: ΕΡΑΣΠΟΡ
  • Ρεπορτάζ: Θάνος Λιακόπουλος
  • Επιμέλεια: Δημήτρης Γιαχανατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...