Σούπερ Λίγκα: Το πανόραμα της 1ης αγωνιστικής

Τα λίγα γκολ και το μέτριο θέαμα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος. Οι περισσότερες ομάδες εμφανίστηκαν σαφώς επηρεασμένες από τη ζέστη αλλά και την μικρή προετοιμασία, ενώ σε περιπτώσεις όπως της ΑΕΚ και του ΟΦΗ έπαιξε σημαντικό ρόλο και το νεαρό της ηλικίας των παιχτών που δεν έχουν παραστάσεις και εμπειρίες επιπέδου Σούπερ Λιγκ..
Αν σε όλα αυτά κάποιος προσθέσει και το «σφίξιμο» που υπάρχει σε όλες τις ομάδες λόγω της πρεμιέρας και ότι καμία δεν θέλει να μπει με το «αριστερό» στο νέο πρωτάθλημα εύκολα φτάνει στο συμπέρασμα ότι η πρώτη αγωνιστική κινήθηκε σε «ρηχά νερά».
Εξαίρεση αποτελεί το παιχνίδι της Βέροιας με τον Ολυμπιακό που ήταν αρκετά χορταστικό τόσο σε γκολ (1-2) όσο και σε ευκαιρίες με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν την νίκη και να ξεκινούν με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα. Νικηφόρο ξεκίνημα έκανε και ο Παναθηναϊκός που κέρδισε το Σάββατο στη Λειβαδιά τον Λεβαδειακό με 1-0 παίρνοντας βαθμούς εκεί που κατά πολλούς έχασε πέρσι το πρωτάθλημα. Ωστόσο οι «αιώνιοι» δεν αρκέστηκαν στα νικηφόρα ξεκινήματα τους αλλά έκλεψαν και την παράσταση δημιουργώντας αρνητική εντύπωση με τον «χαρτοπόλεμο» ανακοινώσεων στο οποίο επιδόθηκαν κατηγορώντας οι μεν τους δε. Στο αγωνιστικό σκέλος, ο ΠΑΟΚ με σκόρερ τον Αθανασιάδη που... έχει πάρει φόρα από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του δικεφάλου, επικράτησε με 1-0 του Πανθρακικού στη Τούμπα, ενώ με το ίδιο σκορ (1-0) ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε την ΑΕΚ για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ. Ο Ατρόμητος πέρασε εύκολο απόγευμα στο νησί των Φαιάκων κερδίζοντας την Κέρκυρα με 2-0, ενώ χωρίς τέρματα τελείωσε το παιχνίδι του ΟΦΗ με την Ξάνθη (0-0) όπως με λευκή ισοπαλία (0-0) ολοκληρώθηκε και η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πλατανιά με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τον πρώτο τους βαθμό στη Σούπερ Λίγκα. Η πρώτη αγωνιστική θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Δευτέρας με τον αγώνα του Πανιώνιου κόντρα στον Άρη.
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερς της 1ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα:
ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 0-1 (64' Αλβαρες)
ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς Χανίων 0-0
Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-1 (34' Βύντρα)
ΟΦΗ-Ξάνθη 0-0
Κέρκυρα-Ατρόμητος 0-2 (14' Σουμπίνιο, 43' Φυτανίδης)
ΠΑΟΚ-Πανθρακικός 1-0 (57' Αθανασιάδης)
Βέροια-Ολυμπιακός 1-2 (30' Ιωάννου – 20' Τζιμπούρ, 42' Μοντέστο)
Πανιώνιος-Άρης 27/08

Σκόρερς:
1 γκολ: Αλβαρες (Αστέρας Τρίπολης), Σουμπίνιο, Φυτανίδης (Ατρόμητος), Ιωάννου (Βέροια), Μοντέστο, Τζιμπούρ (Ολυμπιακός), Βύντρα (Παναθηναϊκός), Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ)

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Πηγή: ΑΠΕ
  •  
  • Επιμέλεια: Δημήτρης Γιαχανατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...