Η Ελλάδα ανάμεσα στους κορυφαίους γαμήλιους προορισμούς για τους Βρετανούς

Με τον γαμήλιο τουρισμό να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα κερδίζει συνεχώς το ενδιαφέρον των μελλοντικών ζευγαριών που θέλουν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Άλλωστε, ποιος καλύτερος τρόπος να ενώσει κάποιος για πάντα την ζωή σου με το έτερον ήμισυ, αν δεν έχει ως φυσικό φόντο του αξέχαστου αυτού μυστηρίου την πολυφωτογραφημένη καλντέρα στη Σαντορίνη, την πανέμορφη Λίνδο στη Ρόδο ή κάποια από τις εκπληκτικές παραλίες του Ιονίου;

Σε έρευνα που διενεργήθηκε για την Post Office International Payments οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί για όσους Βρετανούς επιθυμούν να παντρευτούν στο εξωτερικό είναι η Κύπρος, η Καραϊβική, η Ελλάδα, η Ιταλία και το Μεξικό. Μάλιστα, για εκείνους που έχουν επιλέξει να πραγματοποιήσουν τον γάμο τους σε κάποια παραλία η Ελλάδα και τα νησιά της έρχονται στην τρίτη θέση, με την Κύπρο να παραμένει στην πρώτη και την Καραϊβική στη δεύτερη.
kentriki_shutterstock_267882344_edited
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικώς, με τους ιθύνοντες να απευθύνονται σε 115 ταξιδιωτικούς πράκτορες με εμπειρία στο χώρο, και ανέδειξε τη συγκεκριμένη σειρά των προορισμών σύμφωνα με τις κρατήσεις και τα γαμήλια εμβάσματα που αποστέλονταν στο εξωτερικό τους τελευταίους 12 μήνες.


Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικώς, με τους ιθύνοντες να απευθύνονται σε 115 ταξιδιωτικούς πράκτορες με εμπειρία στο χώρο, και ανέδειξε τη συγκεκριμένη σειρά των προορισμών σύμφωνα με τις κρατήσεις και τα γαμήλια εμβάσματα που αποστέλονταν στο εξωτερικό τους τελευταίους 12 μήνες. Βάσει προβλεπόμενων στατιστικών, μάλιστα, η σειρά των προορισμών ενδέχεται να τροποποιηθεί λίγο με την Ιταλία να ανεβαίνει στην τρίτη και την Ελλάδα να πέφτει στην τέταρτη θέση.
Οι απόψεις των ειδικών συγκλίνουν στο γεγονός ότι μελλοντικά αναμένεται γενικότερη αύξηση του γαμήλιου τουρισμού, με το 58% από αυτούς να ισχυρίζονται ότι η συγκεκριμένη αύξηση θα αγγίξει το 12%, σε αντίθεση με το μόλις 5% εκ των οποίων πιστεύουν ότι τα συγκεκριμένα budgets θα μειωθούν.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πιο διαδεδομένη περίοδος κατά την οποία οι Βρετανοί παντρεύονται στο εξωτερικό είναι μεταξύ Ιουνίου- Σεπτεμβρίου, με τις καταθέσεις σε λογαριασμούς του εξωτερικού να υπερβαίνουν κατά 40% τις αντίστοιχες καταθέσεις τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου.

Πιο συγκεκριμένα η έρευνα ανέδειξε: 
  • 70% αύξηση των πληρωμών στο εξωτερικό ως έξοδα γάμου 
  • 73% από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι υπάρχει αύξηση στις ζητήσεις για γάμους στο εξωτερικό και μάλιστα σε παραλίες, με την Κύπρο, την Καραϊβική και την Ελλάδα να έρχονται πρώτες στις προτιμήσεις του κοινού 
  • Τα περισσότερα ζευγάρια για να αποφύγουν ανατιμήσεις στις ισοτιμίες προγραμματίζουν και κάνουν τις απαραίτητες κρατήσεις έως και ένα χρόνο νωρίτερα από την ημερομηνία του γάμου
  • πηγη
    Σαντορινη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...