Ποια είναι τα διαφορετικά συμφέροντα που εκπροσωπούν Τσίπρας και Μεϊμαράκης


Για μια φορά ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ξεκάθαρος. Λέει μεγάλες αλήθειες, ιδιαίτερα τούτες τις ημέρες του προεκλογικού «αγώνα». Φοβερή ανακάλυψη κι αυτή! Έτσι το λένε, το πριν των εκλογών διάστημα, προεκλογικός «αγώνας». Αγωνίζονται και οι πολιτικοί.


Κάθε μέρα, όλο το χρόνο ο πολιτικός αγωνίζεται με τα... λόγια. Ειδικά, όμως, προεκλογικά ο «αγώνας» είναι πολύ πιο σπουδαίος. Και σ' αυτόν τον αγώνα τα δίνει όλα.

Οι αριστεροί, οι παληοί αριστεροί το βρήκαν το κόλπο. Τον «αγώνα». Ότι αγωνίζονται να πείσουν τον άλλον να τους ψηφίσει. Αυτός είναι ο αγώνας. Κι αν κερδίσει τον αγώνα ο αριστερός, τότε δεν κέρδισε ο ίδιος, αλλά αυτός που τον ψήφισε. Ο λαός, δηλαδή, κερδίζει αν κερδίσει τον αγώνα του ο αριστερός.
Κανονικός ποδοσφαιρικός αγώνας είναι ο προεκλογικός. Ο πολιτικός αντιμετωπίζει τον αντίπαλο! Γι' αυτό κατά βάσιν βρίζει τον αντίπαλο. Δεν λέει ο παίκτης ποιος είναι, τι θα κάνει, τι έκανε, αλλά πόσο σκάρτος είναι ο αντίπαλος.

«Σύριζα και ΝΔ εκπροσωπούμε διαφορετικά συμφέροντα. Η Νέα Δημοκρατία είναι με την Ευρώπη του Σόιμπλε» είπε ο Τσίπρας. Είπε την αλήθεια. Τη μισή αλήθεια, όμως. Τη μισή της μισής αλήθειας. Να, ποια είναι ολόκληρη η αλήθεια, που τα τρίτα τέταρτά της τα έπνιξε ο Τσίπρας.

Η ΝΔ είναι με την Ευρώπη του Σόιμπλε. Ο Σύριζα είναι με την Ευρώπη της Μέρκελ. Το Ποτάμι είναι με την Ευρώπη της Λαγκάρντ. Η Χρυσή Αυγή με την Ευρώπη του Χίτλερ.
 πηγη

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Σκέπτομαι να ψηφίσω Ποτάμι. Κάτι πρέπει να ψηφίσω. Δημοκρατικός άνθρωπος είμαι, δεν επιτρέπεται να κάνω αποχή από την κάλπη. Τι, όμως, να επιλέξω, εδώ είναι το ζόρι. Οφείλω να το ψάξω και με περίσκεψη να δώσω τη δύναμή μου, η ψήφος είναι η δύναμή μου και, παρακαλώ, μη γελάτε κοροϊδευτικά.

Τέλος πάντων, κατέληξα στο Ποτάμι. Και μάθε το σπάσιμο που μου έκανε ο αδελφός του Γιώργου Παπανδρέου. Με χάλασε, σου λέω. Με μπέρδεψε. Μέχρι που θα ακυρώσω το Ποτάμι και θα ψηφίσω άλλο κόμμα. Ο Νίκος Παπανδρέου, λοιπόν, που παριστάνει και τον συγγραφέα, έγραψε ότι θα ψηφίσει Ποτάμι. Αν δεν είναι σπάσιμο αυτό, ποιο είναι. Ο γιος, ο ένας γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ ψηφίζει, λέει, Ποτάμι. Ρωτάω, αυτό είναι καλό, μήπως είναι κακό για το Ποτάμι.

Αν κατέβαινε ο αδελφός του Γιώργος, δεν θα τον ψήφιζε ο Νίκος Παπανδρέου; Δεν νομίζω. Κι αν δεν το ψήφιζε, σίγουρα δεν θα το δημοσιοποιούσε. Μη μας πει ότι ο ΓΑΠ είναι το καινούργιο, το άφθαρτο, το οραματικό όπως το Ποτάμι.

Αυτή είναι η απάτη της πολιτικής. Η κοροϊδία των κομμάτων. Το παραμύθι των κομματαρχών. Ο Γιώργος για παράδειγμα. Εμφανίζεται σαν αντιπασόκ! Σαν το καινούργιο. Το αντισυστημικό. Εγώ τι κάνω. Ψηφίζω Ποτάμι, όπως ο Γιώργος και ο Νίκος Παπανδρέου;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...