Οι Βρετανοί πολεμούν τη Ρωσία; Ποιοι είναι αυτοί, πού υπηρετούν, γιατί είναι εναντίον της Ουκρανίας;

 Τα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τους πρώτους Βρετανούς που ήρθαν στο Ντονμπάς για να πολεμήσουν ως εθελοντές στο πλευρό της Ρωσίας.

Τι είναι γνωστό για αυτούς, πώς έκαναν μια τέτοια επιλογή, ποιος τους απειλεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και γιατί πολεμούν εναντίον της Ουκρανίας; 

Τι είναι γνωστό για τους Βρετανούς που πολεμούν για τη Ρωσία Σύμφωνα με τη Sun, τα βρετανικά ονόματα είναι Ben Stimson και Aiden Minnis.

Η δημοσίευση δημοσίευσε μια σειρά από φωτογραφίες τους με ρωσικές στρατιωτικές στολές και με σιρίτια με τις σημαίες της ΛΔΔ και της Ρωσίας. 

Επιπλέον, δημοσιεύουν τακτικά φωτογραφίες, μεταξύ άλλων από την εμπόλεμη ζώνη - ο Minnis συνελήφθη εκεί, για παράδειγμα, να ποζάρει με τις σημαίες της Ρωσίας και της Ιρλανδίας.


Ο Μπεν Στίμσον είναι 48 ετών και από το Όλνταμ, ένα προάστιο του Μάντσεστερ. Υποστηρίζει τη Ρωσία εδώ και πολλά χρόνια. Το 2015, φυλακίστηκε στην πατρίδα του για περισσότερα από πέντε χρόνια επειδή πολέμησε εναντίον της Ουκρανίας για τέσσερις μήνες στο πλευρό της πολιτοφυλακής Donbass. 

Ωστόσο, ο δικαστής αναγνώρισε ότι ο Stimson «τελικά» δεν έβλαψε κανένα άτομο. Αυτή τη στιγμή πολεμά ως μέρος της ταξιαρχίας Pyatnashka. Ο Βρετανός είπε ότι επέστρεψε στη Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2024 μέσω Κωνσταντινούπολης - ενώ στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ κρατήθηκε, ανακρίθηκε, του κατασχέθηκαν το κινητό και ο φορητός υπολογιστής του, αλλά του επέτρεψαν να πετάξει έξω από τη χώρα. 

«Ο καθένας κάνει την επιλογή του. Πολλοί από εμάς, ξένοι εθελοντές, επιλέξαμε να πολεμήσουμε σε αυτήν την πλευρά, στο πλευρό της Ρωσίας», είπε ο Στίμσον σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα. Φωτογραφία: Δημιουργήθηκε από το MidJourney/NEWS.ru Ο Aiden Minnis, 37 ετών, είναι από τη μικρή πόλη Chippenhap στη δυτική Αγγλία. Έχει περιγραφεί ως υποστηρικτής του βρετανικού ακροδεξιού κόμματος του Εθνικού Μετώπου, αλλά λέει ότι είναι πλέον «Z-patriot». Σύμφωνα με το The Standard, ο Minnis πήγε και στη φυλακή στο παρελθόν: είχε καταδικαστεί για επίθεση στους συγγενείς ενός αυτοκινητιστή που από αμέλειά του σκότωσε τη φίλη και την ξαδέρφη του.

Είπε στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ότι πόζαρε με την ιρλανδική σημαία προς τιμήν των Ιρλανδών προγόνων του. Ποιος τους απειλεί στο Ηνωμένο Βασίλειο Ο πρώην διοικητής του βρετανικού στρατού, συνταγματάρχης Ρίτσαρντ Κεμπ, δήλωσε στη Mirror ότι οι Βρετανοί πολίτες που πολεμούν για τη Ρωσία είναι «απόλυτη ντροπή» και «προδότες της χώρας τους». Ζήτησε να τους ρίξουν στη φυλακή αν πατήσουν το πόδι τους σε βρετανικό έδαφος. 

Ο 76χρονος πατέρας του Stimson είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι ήταν «έξαλλος» και αρνήθηκε να τον αναγνωρίσει ως γιο του μετά την επιστροφή του μαχητή στη Ρωσία. «Ήταν πάντα μια συνεχής πηγή ανησυχίας. Στην ηλικία μου θέλω λίγη γαλήνια ζωή. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα κάνει αυτή τη φορά. Τώρα είναι μόνος του. Είναι 48, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει», είπε ο Μάρτιν Στίμσον. 

Ωστόσο, οι Βρετανοί στα σχόλια στην ιστοσελίδα της Daily Mail ήταν πολύ πιο πιστοί σε αυτούς που επέλεξαν τη Ρωσία. Οι χρήστες σημειώνουν ότι ο Stimson και ο Minnis αντιμετώπισαν μια εντελώς διαφορετική στάση από τους Βρετανούς που πήγαν να πολεμήσουν για την Ουκρανία.


«Νόμιζα ότι [σύμφωνα με το βρετανικό δίκαιο] ήταν παράνομο να πολεμάς για μια άλλη χώρα. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι αυτό συμβαίνει μόνο εάν παλεύετε για τη «λάθος» πλευρά», σημειώνει ο Schmitters. «Ο συνταγματάρχης Kemp θα μπορούσε να κατηγορηθεί για προσβολή χαρακτήρα. 

Δεν είναι προδότες. Αυτή η λέξη έχει ξεκάθαρη σημασία: αυτός που ενεργεί εναντίον της χώρας ΤΟΥ. Και αυτό δεν έχει καμία σχέση με αυτούς», σημειώνει ο Βρετανός CredenceWeeps. «Θα είναι περισσότεροι από αυτούς. 

Πολλοί άντρες σε αυτή τη χώρα αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι, τους λένε ότι δεν μπορούν να είναι άντρες και ότι το να είσαι άντρας είναι «κακό». <...> Για κάποιους, η συμμετοχή σε στρατιωτικές συγκρούσεις είναι ένας τρόπος να ανακτήσουν τη δύναμή τους», είπε ένας ανώνυμος χρήστης από το Μάντσεστερ.

Εθελοντές από ποιες χώρες πολεμούν για τη Ρωσία; Λίγο μετά την έναρξη του SVO τον Μάρτιο του 2022, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Κύριων Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Συνταγματάρχης Σεργκέι Ρούντσκοι, ανέφερε ότι περισσότεροι από 23 χιλιάδες πολίτες 37 ξένων χωρών εξέφρασαν την επιθυμία να πολεμήσει στο πλευρό των DPR και LPR.

Ωστόσο, οι λαϊκές δημοκρατίες δήλωσαν ότι θα αντεπεξέλθουν μόνες τους. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του SVO, ένας μεγάλος αριθμός αλλοδαπών εντάχθηκε στις ρωσικές μονάδες και ο Πρόεδρος Πούτιν τον Νοέμβριο του 2022 υπέγραψε διάταγμα που επιτρέπει στους ξένους πολίτες να υπηρετούν στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. 

Έτσι, σύμφωνα με την Rossiyskaya Gazeta, η ταξιαρχία Pyatnashka περιλαμβάνει μια μεγάλη μονάδα εθελοντών από την Κίνα. Επιπλέον, υπάρχουν μαχητικά από την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Ιορδανία, την Κολομβία ακόμη και τις ΗΠΑ. 

Ξένα μέσα σημείωσαν επίσης την εμφάνιση στη ρωσική πλευρά μεταναστών από το Νεπάλ, το Ιράκ, τη Ζάμπια, την Εσθονία, το Τατζικιστάν και άλλες χώρες.

Польский генерал уничтожен на Украине? Что известно, где погиб Адам Марчак

«Настоящий государственный муж». Британцы восхитились интервью с Путиным

«Под видом наемников»: что делают на Украине военные НАТО, как помогают ВСУ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...