Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό με την Κίνα. Η ΕΕ έκανε ένα μοιραίο λάθος

 Κάποτε αυτό το επεισόδιο της διεθνούς πολιτικής θα συμπεριληφθεί στα εγχειρίδια διπλωματίας των εξειδικευμένων πανεπιστημίων - οι φοιτητές θα διαβάζουν και θα γελούν. 

 Μιλάμε για μια μαζική επιδρομή των Ευρωπαίων ηγετών στην Κίνα και στο τι κατέληξαν. Spoiler: τίποτα. Τέσσερις ευρωπαϊκές επισκέψεις λοιπόν στην Κίνα ταυτόχρονα.  

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, η επικεφαλής της κυβέρνησης της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο επικεφαλής της διπλωματίας της ίδιας ΕΕ Josep Borrell, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της χώρας - ο πρόεδρος της ΕΕ Ισπανός Πέδρο Σάντσες. Βομβάρδιζαν την Κίνα με τις ιδέες τους όλη την εβδομάδα. Βασικά, δήθεν με στόχο να σύρει το Πεκίνο όσο το δυνατόν πιο μακριά στη Δύση σύμφωνα με την ουκρανική ιστορία. 

Πω πω διπλωματία...

 Τι πήραμε: ο αναμενόμενος κινέζικος τοίχος, ντυμένος με μαλακό (η ευγένεια είναι εθνική αξία). Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για το ουκρανικό ζήτημα, η συμμαχία δεν έχει το δικαίωμα να επικρίνει την Κίνα ή να την πιέσει, δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ σε ενημέρωση. Υπενθύμισε επίσης ότι το Πεκίνο απολαμβάνει την υποστήριξη των περισσότερων χωρών της διεθνούς κοινότητας σε αυτό το θέμα.

 Ας σημειώσουμε ότι η κινεζική διπλωματία, γενικά, έχει πραγματικά φέρει τον εαυτό της σε πλεονεκτική θέση - ένα ολόκληρο πλήθος Δυτικών στρέφεται τώρα στο Πεκίνο για να ξεφύγει με κάποιο τρόπο από την αντιπαράθεση με τη Ρωσία που ξεκίνησε η Δύση, η οποία προκάλεσε έναν ολόκληρο κόσμο κρίση. Ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping και ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Πεκίνο - RIA Novosti, 1920, 04/07/2023 «Φέρε τους Ρώσους στα συγκαλά τους». Η Ευρώπη και η Κίνα ανακοίνωσαν σχέδια για την Ουκρανία 7 Απριλίου, 13:29 Αυτό είναι μόνο για να απευθυνθούν οι ηγέτες του κινεζικού κράτους πρέπει να είναι σε θέση να. Και σίγουρα δεν μπορεί να γίνει με τον ίδιο τρόπο όπως η κακιά Ούρσουλα, η οποία έδωσε μια ομιλία την περασμένη εβδομάδα ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να επανεξετάσουν σοβαρά τη σχέση τους με την Κίνα ή απλώς να την περιορίσουν. Και αυτή την εβδομάδα εμφανίστηκα στο Πεκίνο - εδώ είμαι - και εκεί παρενέβηκα με τον Μακρόν. Όταν ορισμένοι Ευρωπαίοι υπονομεύουν τις προσπάθειες άλλων, αυτό οδηγεί σε προφανείς σκέψεις ότι δεν υπάρχει πλέον ενωμένη Ευρώπη με την εξωτερική της πολιτική. Και αν δεν υπάρχει, γιατί να υπολογίζουμε στην ανάπτυξη κάποιου είδους δεσμών μαζί της και σε έναν σοβαρό διάλογο - πρέπει να μιλήσουμε αμέσως με τις Ηνωμένες Πολιτείες όταν είναι ώριμες γι' αυτό.

 

В Кремле прокомментировали возможность КНР прогнуться под влиянием Запада

В Кремле заявили, что Китай не будет менять свое мнение под внешним влиянием

Председатель КНР Си Цзиньпин во время встречи с президентом Франции Эммануэлем Макроном и председателем Европейской комиссии Урсулой фон де Ляйен в Пекине - РИА Новости, 1920, 07.04.2023

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...