Για 35 χρόνια υπήρξε 1 Range Rover - Το velar έρχεται να τα κάνει 4 (pics)

Από το 1970 έως το 2005 το Range Rover ήταν σταθερό σε μία και μόνο έκδοση. Στα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε η σειρά έχει εμπλουτιστεί με άλλα δύο μοντέλα, ενώ η 12ετία θα κλείσει με τη «γέννηση» ενός τέταρτου.
Με βασικό χαρακτηριστικό τη γυάλινη οροφή, το νέο ανταγωνιστικό μοντέλο στην κατηγορία των premium compact SUV είναι αυτό που αποτελεί το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην Evoque και το Range Rover Sport.

Θα ονομάζεται velar (προέρχεται από το λατινικό velaris, που σημαίνει κουκούλι, κάλυμμα), ένα όνομα που είχε χρησιμοποιηθεί στα πρωτότυπα εξέλιξης του πρώτου Range Rover, το 1969.
Το Range Rover Velar αναμένεται να αποκαλυφθεί πλήρως την 1 Μαρτίου, ενώ λίγες μέρες αργότερα θα παρουσιαστεί στο κοινό, στην Έκθεση Γενεύης.
Έως τώρα η βρετανική εταιρία έχει δώσει στη δημοσιότητα μόνο μία φωτογραφία, προκειμένου να κρατήσει «ζεστό» το ενδιαφέρον του κοινού. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι όλες οι εκδόσεις του Velar θα είναι τετρακίνητες, ενώ θα χρησιμοποιεί τον γνωστό V6 κινητήρα του group. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο σχεδιασμού της φίρμας, «το Velar είναι το avant-garde Range Rover, πιο προσανατολισμένο προς την άσφαλτο», ενώ έρχεται να «αλλάξει τα δεδομένα σε γκλάμουρ και στιλ». Ανταγωνιστές του θεωρούνται μοντέλα με σπορ χαρακτήρα, όπως η BMW X6, η Mercedes-Benz GLE Coupe και η Porsche Macan.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...